Yayın Tarihi:06 03 2015 04:00(2652)

14 köşe yazarı 'Kabataş yalanı' için aynı başlığı attı

Yandaş medya daha önce yayınladığı haberlerdeki manşet birliğinden sonra yeni bir birlikteliğe daha imza attı. Yalan olduğu ortaya çıkan "Kabataş" skandalını savunan Star, Sabah, Yeni Şafak, Türkiye ve Yeni Akit gazetesinden toplam 13 yazar "Diliniz KABA vicdanınız TAŞ" başlığıyla okurların karşısına çıktı.

Sabah gazetesinden Mahmut Övür; Yeni Şafak'tan Kemal Öztürk, Yasin Aktay, Merve Şebnem Oruç, Cemile Bayraktar; Star'dan Ahmet Kekeç, Ardan Zentürk, Halime Kökçe, Saadet Oruç, Murat Çiçek; Türkiye'den Fuat Uğur; Yeni Akit'ten Ersoy Dede ve Kenan Alpay bugünkü köşe yazılarında "Diliniz KABA vicdanınız TAŞ" başlığını kullandı. Yeni Şafak'ın bir diğer yazarı Abdülkadir Selvi ise “Diliniz KABA Yüreğiniz TAŞ” diyerek farklılık oluşturdu.

Yandaş medyadan 13 yazar, Kabataş yalanını medya aracıyla dillendiren yazarlara sahip çıktı. Ancak Gezi Parkı eylemleri sırasında yaşandığı iddia edilen ünlü “Kabataş Skandalı”nın komplo olduğu, 20 aylık soruşturmanın sonucunda netleşmişti. İki ayrı savcı, yüzlerce emniyet mensubu, dönemin Başbakanlık danışmanları, “yandaş gazetecilerin” bizzat iştirak ettiği soruşturma soncunda, skandalın yaşandığına yönelik tek bir bilgi, belge ve görgü tanığı bulunamadı.

AKP’li bir belediye başkanının gelinin, Gezi eylemlerinin başladığı 1 Haziran 2013 tarihinde, Kabataş’ta üzerleri çıplak 70 ile 100 erkeğin kendisine saldırdığını iddia edilmişti. Haberde ayrıca, saldırganların üzerine idrarlarını yaptıklarını, yanında bulunan bebeği de darp ettiklerini öne sürülmüştü. Dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan da Gezi Parkı olaylarını değerlendirdiği bir gurup toplantısında "Çok önemli bir yakınımın gelinini yerlerde sürüklediler" diyerek yapılanları kınamıştı.

Öte yandan Kabataş olayının baş mimarı olarak anılan Gazeteci Elif Çakır da olayda adı geçen kişi ile röportaj yapmış, diğer bazı yazarlarla beraber olayın görüntüleri olduğunu iddia etmişti. Ancak Star gazetesi eski yazarı Elif Çakır’ın avukatı Fidel Okan’ın açıklamaları, skandalın yeniden gündeme gelmesine neden oldu. Fidel Okan, belediye başkanının gelininin eşini beklediği sırada kucağında 6 aylık bebeği ile Kabataş'ta saldırıya uğradığı iddialarının, kurgu ve düzmece olduğunu ve yalanlara ekleme üstüne ekleme yapıldığını söyledi. Ayrıca daha önce Kanal D Ana Haber’de yayınlanan görüntülerde de başörtülü kadına yönelik herhangi bir saldırının olmadığı gözler önüne serilmişti.

Haber: Zaman

Facebook'ta Paylaş
17. Yorum: gezi 07 03 2015 03:33
kabataş olayının yalan olduğu görüntülerden ortaya çıktı. başbakan meydan meydan "geziciler benim baörtülü baçımı dövdü, üstüne idrarını yaptılar" diye oy istedi. görüntüler var dedi. bayanın avukatı da " başbakana yalan bilgi vermişler" dedi. şimdi yalanlarının altında ezilip büzülenler
yine yalan söyleyip "birilerini" kurtarma peşindeler. bulun kardeşim bu 70 orsp çocuğunu yüzlerine tükürelim. oluk gibi insan akan bir yerde bir bayanı 70 orsp çocuğu dövecek kimse görmeyecek. kim bu 70 orsp çocukları

16. Yorum: eren 07 03 2015 02:19
15. yorumcu zaman gazetesinde değil. havuz medyası dışındaki tüm yayın organları bunu bariz fark etti ve işledi. kafanı gömdugun kumdan çıkarda yalan haber yapanları, seni zehirleyenleri gör lütfen. sende işine gelmeyen herşeyi paralale bağlama. millet yemiyor artık. bu gunahida ne yapcaniz, hesabını nasıl verecekseniz. allah yardımcımız olsun.

15. Yorum: istanbuldan demir 07 03 2015 01:11
paralelin medyası boyabat gazetesi oldunuz hayırlı olsun,nuh'un gemisi elbet birgün karaya vuracak , zaman gazetesinden alıntı yapıp da yayınlamakda nedir ? içip içip devlete başkaldıranların yaptıklarını savunur halemi geldiniz ? allahımdan dileğim o kadın ne yaşamışsa en yakınlarınızda yaşasın o sıkıntıyı !!! o zaman görürüz zamanın borazanlığını !!!

14. Yorum: suphi 07 03 2015 00:31
şu yalama olmuş yorumuna bayıldım.bu yalama tabirini başka bir şekilde de kullanıyor halkımız. hah işte onlardan da çok var. kişilikleri yitip giden,yalanı bile bile destekleyen.daha dün birbirinin ardından demediğini bırakmayanlar. şimdilerde birbirinin ..... olmuş. iyi isler

13. Yorum: omer 07 03 2015 00:15
bunlarin hepsi sahtekar ve muslumanlikl
a alakasi olmayan yobaz bizuntulari

12. Yorum: münekkit 06 03 2015 22:02
muhtemelen kafayı aynı masada bulmuşlar.

11. Yorum: boyabatlar 06 03 2015 21:58
bu memlekette insanlar okumuyor diyorlar . hadi gelde oku. hepsi aynı tornadan çıkmış 14 aynı tip yazı. kimi 5 parağraf kimi 6,7 ...ana tema aynı...

10. Yorum: diriliş 06 03 2015 21:06
şu ekranlara çıkıp müftünün karısıyım diye feryat figan eden kadnın söyledikleri yalan neden konuşmuyorsunuz.panzerle ezildi diye başma resimleri gösterenler vardı gezide,başka ülkedeki kimyasal saldırıları taksimde olmuş gibi fotoşopla yalan söyleyenler.can dündarın polis çocukları annelerinin kucağından alıp götürüyor yalanı.gezide yaptığınız alçaklıkları gördükten sonra size inanacağımızımı sandınız.asıl yalama beyinleri biz rte nin annesine karısına kızına edilirken gördük 9. yorumcu

9. Yorum: yalama olmuş... 06 03 2015 19:40
"yalama olmuş" sözcüğünün bir açılımını yapalım da, doğru olan tam olarak anlaşılsın!
iki parçayı somun ve cıvata ile birleştirerek tutturursunuz. bazen olur ki somun ve cıvatanın dişleri yıpranmıştır görev yapamazlar boşuna dönerler!
işte kimilerinin de beyinleri iflas etmiştir, sağlıklı çalışamazlar! ancak başkaları o beyinlere müdahale ederek çalışmalarını sağlarlar! işte toplumda böyle beyinlere "yalama olmuş" beyinler denir! ancak dıştan müdahale edilirse çalışır! yalan bir yazıyı bırakın 13 kişi tarafından yazılmış,113 kişi tarafından da yazılsa yalan yalandır! böyle yalanlara ancak yalama olmuş beyinler inanır!
beyinler yalama olduktan sonra gözlerde yalan görür! kulaklarda yalan işitir! dillerde yalan söyler! bakın suratlarına kin,öfke nefret!

8. Yorum: erbil 06 03 2015 18:33
boyabatta bu havuzu takip eden papağanlardan çok var.tuzları kuru,işleri tıkırında koltuk sahipleri var. yalan en önemli silahları oldu. teknoloji bakanı dün ne diyor? dolardaki artış haneye yansımamışşmışşş. kardeşim benzine mazota kur bahanesi ile niye zam yaptınız. rusya doğalgazı %17 indirdi. vatandaşa kur farkı yüzünden yansımayacak diyen yine başa nir bakan. ah halkım ahh. karşılıksız sevmisiz biz akp yi. bende zorlandım terk ederken ama. şükürler olsun bırakabildim.

7. Yorum: boyabatlı 06 03 2015 17:49
zulüm 1453 de başladı diyen zihniyet,dolmabahçedi camide türlü rezillikler yapanlar,polise saldıran yakıp yıkıp yağmalayanlar doğru söylüyor başkaları yalan söylüyor.sen hala anlamadınmı ağaçlar bahane diyen bu vandallara hele zulüm 1453 de başladı diyen türk islam düşmanlarına biz kabataşta böyle bişey yapmadık demelerine asla itibarda etmem ,inanmamda

6. Yorum: diriliş 06 03 2015 17:26
yaptıkları vahşet devletin milletin tüyü bitmemiş yetimin malını taksimde talan eden ortalığı savaş alanına çeviren,sözde çevreci ama yalovodaki ağaç katliamına gözleri kör olanlar yabancı bir ülkede bot motorundan yaralanan bir kişinin resmini servis edip gençler panzerle eziliyor diye yalan larana ne demeli acep.sözde en barışcıl eylem diye millete yutturanlar taksimde yaptıkları rezillikleri bizler çok iyi biliyoruz,yakılan panzerlerin üzerinde resim çektirenleri,pkk bayrağı ile birlikte eylem yapanları,polise ana avrat küfreden chp miv.lafa gelince feminist olurlar ama taksimde rte nin ölmüş annesine,eşine kızana sloganlar halinde galiz küfürler edenler çok masumlar öylemi.kabataşa indikten sonra 30-40 dk süren olayda sadece 1 dk lık görüntü yayınlayarak diğer görüntüleri silenler o 1 dk içinde bişey olmamış bak diyerek milleti kandıracaklarınımı sanıyorlar.madem öyle diğer görüntüleride yayınlasınlarda görelim

5. Yorum: çoraklılardan 06 03 2015 17:24
memlekette okunacak iki gazete ile gerçek haber-yorum dinlenecek 2 tv kanalı kaldı dostlar. çözüm mözüm derken allah sonumuzu hayreyleye.

4. Yorum: delarus 06 03 2015 17:14
haberin espirisini de anlamayıp bu başlığı atarak haber yapmışsınız ya.yesinler sizin gazeteciliğinizi.bir gazeteci olarak keşke resme değil de yazılanlara baksaydınız anlardınız, espirisini.#zekanız kaba, yüreğiniz taş... paralel ve boyabatgazetesi medyası....

3. Yorum: yalan 06 03 2015 08:21
tam tersi yalan haberi siz yapıyosunuz bu kadar alcalmasanız daha iyi olur sayın boyabat gazatesi

2. Yorum: 9.köy 06 03 2015 08:19
taş kafalardan başka bir şey beklemek zaten abes!!!

1. Yorum: özer 06 03 2015 04:51
paralel çetenin iftiracılarının sözde haberini buraya alıntılamaktaki muradınuz nedir?


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

122711


Tasarım:DtGaNi