Yayın Tarihi:08 03 2015 00:04(1794)

Nazım Maviş’ten Kadınlar Günü Mesajı

“Kadına verdiğimiz değer gelişmişliğimizin ölçüsüdür”

AK Parti Sinop Milletvekili Aday Adayı ve AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir açıklama yaptı. Maviş açıklamasında toplumun yarısının kadın olduğunu hatırlatarak “Kadınlarla ilgili çözmemiz gereken sorunlar var. Kadın sorunlarının başında kadına karşı uygulanan şiddet ve kadın emeğinin değersiz görülmesi geliyor” dedi.

TOPLUMU KADIN İNŞA EDER

Açıklamasında, Türk örf ve adetlerinde kadına “başımızın tacı” denildiğini hatırlatan Maviş sözlerini şöyle sürdürdü: “AK Partimizin Kadın Kollarında görev yapanlar başta olmak üzere tüm kadınları saygıyla selamlıyorum. Kadınlar Günü ülkemizin tüm kadınlarına kutlu olsun. Kadınlar başımızın tacıdır. Annelerimiz, kadınların en muhteremidir. Annemizden sonra kadınların en sevgilisi eşimizdir. Çünkü o yol arkadaşımız, hayat yoldaşımız, canımızdır. Kadın olmasaydı hayat olmazdı. Toplumu kadınlar inşa eder. Kültür ve medeniyette kadının estetiği, zarafeti, emeği vardır. Hayat kadına göre şekil alır.” Hem İslam hem de Anadolu ve Türk geleneklerinde kadına verilen değerin diğer tüm inanç ve medeniyetlerden daha fazla olduğunu söyleyen Maviş “Kadına verdiğimiz değer bizim özümüzden kaynaklanıyor. Onun için bir kadına söylediğimiz söz sözlerimizin en doğalı, en samimi olanıdır.” dedi.

KADINA ŞİDDET ACİZLİKTİR

Son yıllarda kadınlara yönelen şiddete de dikkat çeken Nazım Maviş kadına şiddet göstermenin acizlik olduğunu söyledi. Maviş sözlerini şöyle tamamladı:“Kadına şiddet uygulamak, hakaret etmek, dövmek veya tecavüze yeltenmek insan ahlakıyla bağdaşmaz. Kadına şiddet uygulamak acizliktir. Kadına hem başımın tacısın diyeceksin hem de şiddet uygulayacaksın, ikisi bir arada olmaz. Maalesef tüm dünyada kadına şiddet artıyor. Kadınına şiddet gösterenin başka konularda merhametli olması zordur. Bir an önce kadına şiddetin önüne geçmeliyiz. Kadın onuruna, hakkına, eneğime değer vermenin en önemli göstergesi adalettir; kadının hakkını korumalıyız, onlara karşı adaletli, saygılı ve merhametli olmalıyız. Kadına verdiğimiz değer gelişmişliğimizin ve medeniliğimizin ölçüsü olacaktır.”

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: 9.köy 08 03 2015 21:03
demek gelişmişliğimiz (0)sıfır seviyesinde hatta (0)ın çok altında yani çukur.yani sizin insanlığınız ve siyasetiniz,vatanseverliğ
iniz gibi sıfırın altında çukurun dibi.

1. Yorum: efendim!... 08 03 2015 05:33
neymiş efendim!
" kadına verdiğimiz değer, gelişmişliğimizin ölçüsüdür"
ne laf ama değil mi?
demek ki o kadar çok gelişmiş bir ülke olmuşuz ki;
- ülkemizde kadının giyim kuşamına hiç karışılmıyor!
- kaç çocuk doğuracağına müdahale edilmiyor!
- kadın doğumunu nasıl yapması gerektiğine kendisi karar veriyor!
- hamile kadınlar sokakta istediği gibi gezip dolaşabiliyor!
- kızlı erkekli el ele serbestçe dolaşmak çok normal geliyor!
- ana sınıfındaki kız çocukların başlarının kapanması çok normal oluyor!
- anaların diz kapağı üstü erkek çocuklarına haram sayılmıyor!
- ülkemizde kadın cinayetleri hiç olmuyor!
sonra kalkıp deniyor ki; kadına verdiğimiz değer, bizim özümüzden kaynaklanıyor!
efendim bir şey mi dediniz!...


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

38316


Tasarım:DtGaNi