Yayın Tarihi:08 03 2015 00:44(2245)

AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Nurdan Altınkök'ün 8 Mart Mesajı

8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New-York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda çoğu kadın 129 işçinin can verdiği bu elim olay nedeniyle 1977 yılının 8 Mart günü Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” olarak ilan edilmiştir.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü o günden bugüne dünyanın çoğu ülkesinde kadınların güncel taleplerini dile getirdikleri bir gün olarak anılır. Türkiye’de Osmanlının son dönemindeki modernleşme hamleleriyle başlayan kadın hareketlerinin, Cumhuriyet ile önemli bir ivme kazandığını, Medeni Kanun’un kabulü ve 1934 yılında Kadınlara seçme ve seçilme hakkının dünyadaki birçok ülkeden önce tanınmasıyla birlikte eşit statüye kavuşmuştur. Kadınlarımızın çalışma hayatında eşit imkân ve fırsatlarla yer alması, siyasete katılması ve eğitim imkânlarının arttırılması bizim çağdaşlaşma anlayışımızın temelinde yer almaktadır. Ayrıca kadınların toplumsal ve siyasal hayata etkin katılımı, demokrasinin vazgeçilmez bir unsurudur.

Bir toplumda kadına gösterilen saygı, verilen değer, hak ve sorumluluklar, o toplumun çağdaşlık ve gelişmişlik düzeyini belirler. Bir toplum gelişmek, ilerlemek istiyorsa felsefesinin temeline insanı, insanın merkezine her şeyden önce kadını yerleştirmelidir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin kuruluşundan itibaren “Kadınsız siyaset, kadınsız bir demokrasi sadece kadınlar için değil, bütün toplum için bir eksikliktir” diyerek bu alanda olduğu gibi toplumsal statü ve iş hayatında da kadınlarımıza yönelik ciddi çalışmalar yapılmasını sağlamıştır. Kadınlarımıza yönelik cinsiyet ayrımcılığı, aile içi şiddet, eğitim hakkının ihlal edilmesi gibi olumsuzlukların Türkiye gibi modern ve çağdaş bir ülkede kabul edilmesi mümkün değildir. Bunlar yalnız kadınların değil hepimizin toplumsal sorunudur. Ülkemizde de artık kadınlarımız hem Kamu sektöründe hem de özel sektörde önemli görevler üstlenmiştir. AK Parti hükümeti kadınların yönetime katılmasını istemekte ve bununla ilgili çalışmalar yapmaktadır. Kadınlarımızın sadece aile hayatında değil, iş hayatında, toplumsal hayatta, sosyal hayatta, siyasette, sporda ve pek çok alanda etkin görevler üstlendiklerini gururla görmekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerimle başta şehit anaları olmak üzere ilimizin, ülkemizin ve tüm dünya kadınlarının “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: boyabat'lı 08 03 2015 07:18
sayın ilerde zengin olmayı hayal eden aday adayları. geçen sene 8 mart kadınlar günü kutlanmadımı niye yüzünüzü seçimlere yakın görmeye başladık


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

123636


Tasarım:DtGaNi