Yayın Tarihi:11 03 2015 00:14(3196)

Savaşta Kadın Olmak

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Sinop İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından düzenlenen “Savaşta Kadın Olmak” konulu konferans, Sinop Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda muhteşem bir katılımla gerçekleşti.

Programa Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan, Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yasemin Barlak, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yüksel Sandalcı, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Hüseyin Konukçu, Kur’an Kursu öğreticileri, Din Görevlileri ve kalabalık vatandaş topluluğu iştirak etti.

Programa iştirak edenler, salon girişinde sergilenen fotoğraf sergisini gezerek salona geçiş yaptılar.

Organizasyonunu Merkez Kur’an Kursu Öğreticisi Selma Korkmaz’ın, sunuculuğunu ise Kur’an Kursu Öğreticileri Hatice Aslan ve Betül Bostan’ın yaptığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Alaaddin Camii Müezzin Kayyımı Vasıf Aslan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Mustafa Erkan “ Hızlı bir toplumsal süreci yaşıyoruz. Bu süreç annelerimizi büyük oranda etkilemektedir. Bu süreci sağlıklı bir şekilde yürütebilirsek, çocuklarımızı şuurlu ve bilinçli anneler vasıtasıyla yetiştirmiş olacağız. Kur’an-ı Kerim kadını bize önce insan olarak takdim etmektedir. Kur’an-ı Kerim nazil olmaya başladığı dönemde tabiri caizse kadının adı yoktu, değeri yoktu” dedi. Erkan, kadınların İslam’ın gelişiyle bambaşka bir kimliğe büründükleri, Hz. Hatice, Hz. Fatıma, Hz. Asiye ve Hz. Meryem gibi kadınların İslam Tarihinde çok önemli yere sahip olduklarını ifade ederek, programı tertip eden Aile ve Dini Rehberlik Bürosu görevlilerine teşekkür etti.

Ney dinletisinin ardından gösterilen “Savaşta Kadın Olmak” adlı sinevizyon, katılımcılar tarafından göz yaşlarıyla izlendi.

Ardından konferansını sunmak üzere kürsüye Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yasemin Barlak geldi.

İl Müftüsü Mustafa Erkan’ın eşi Nalan Erkan hanımefendinin konuşmacı Yrd. Doç. Dr. Yasemin Barlak’a yaptığı çiçek takdimi ile program sona erdi.

Celal Şenaslan
TRT Diyanet-SİNOP

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

386681


Tasarım:DtGaNi