Yayın Tarihi:13 03 2015 00:06(1467)

Büyük Şair Mehmet Akif Ersoy Anıldı

Mehmet Akif ERSOY tarafından kaleme alınan ve 12 Mart 1921’de TürkiyeBüyük Millet Meclisi tarafından milli marş olarak kabul edilen İstiklâl Marşı’nın 94. ve Mehmet Akif ERSOY’un aramızdan ayrılışının 79. Yıldönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.

Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen anma programı Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ünal yaptı. Şiir dinletisiyle devam eden programda İstiklal Marşımızın on kıtasını Sinop Üniversitesi öğrencilerinden Fulya Alpay seslendirirken, “Çanakkale şehitlerine” adlı şiiri Eda Tara okudu. Daha sonra İstiklal Marşımızın kabulüyle ilgili kısa bir film gösterimi gerçekleştirildi.

Dinletilerin ardından Sinop Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Veysel Ergin, “İstiklalin Şairi Mehmet Akif” konulu konferans verdi. Konferansta İstiklâl Marşı’nın yazılış sürecine ve Mehmet Akif’i anlamanın ne demek olduğuna değinen Yrd. Doç. Dr. Veysel Ergin, İstiklal Marşının TBMM tarafından kabul edilişi, bu esnada mecliste yapılan müzakereler ve Milli Marş olarak mecliste tekrar tekrar okunup büyük bir kabulle benimsenmesindeki arka planı çok güzel bir şekilde dinleyicilere anlattı. Yrd. Doç. Dr. Veysel Ergin, konuşmasını Akif’in, vatan millet sevgisine dair söylediği sözlerle tamamladı.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

52503


Tasarım:DtGaNi