Yayın Tarihi:15 03 2015 01:10(1466)

Yaban Hayvanlarına 21,5 Ton Yem Desteği Sağlandı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Sinop 10. Bölge Müdürlüğünce, zorlu kış koşullarında yem ve yiyecek bulma zorluğu yaşayan yaban hayvanları için doğaya 21,5 ton yem ve yiyecek bırakıldığı bildirildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Sinop 10.Bölge Müdürü Oğuz Bayazıt, yaptığı açıklamada, yaban hayatının tabiatın dengesinin korunması açısından çok büyük önem arz ettiğini belirtti.

Türkiye'ninbiyoçeşitliliğini korumak ve sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla çalışmalarına hassasiyet gösterdiklerini ifade eden Bayazıt, "Eğer doğanın dengesini bozmak istemiyorsak yaban hayatını mutlaka korumamız gerekiyor. Özellikle kış aylarında tabiatta yem ve yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban hayvanlarına belirli zaman ve aralıklarda yemleme çalışmaları yaparak yaşam koşullarına destek sağlamaya çalışıyoruz. Bu kapsamda yaralı yaban hayvanlarının tedavi edilmesi, rehabilitasyonu ve tabiata bırakılması, envanter izleme, kamusal eğitim, gibi pek çok faaliyetleri de yürütüyoruz" dedi.

Bayazıt,2014-2015 kış döneminde yaban hayvanları için 21,5 ton yem ve yiyeceği tabiata bıraktıklarını da kaydederek, "Hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesi ve yoğun kar yağışı sebebiyle yem ve yiyecek bulmakta güçlük çeken yırtıcı yaban hayvanları zaman zaman yerleşim yerlerine kadar gelebiliyor.10. Bölge Müdürlüğümüzce yürütülen yemleme çalışmaları neticesinde yem ve yiyecek ihtiyaçları karşılanan yaban hayvanlarının, yerleşim yerlerinden uzak durarak can ve mal kayıplarına sebep olması da engellenmiş oluyor" diye konuştu.

Haberler

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

396598


Tasarım:DtGaNi