Yayın Tarihi:15 03 2015 01:25(2319)

Durağanlı gazeteci tepki gösterdi

Durağanlı gazeteci Emin Adıgüzel, Durağan'a yapılması planlanan 800 kişilik cezaevinin, Boyabat Başsavcılığı emrine verileceğine dair çıkan haberlere tepki göstererek, olayı sosyal medyadan duyurdu. Durağan'a kurulacak cezaevinin 'Boyabat Açık Cezaevi' adıyla açılacağını ve konunu çözümü için Belediye Başkanı ile AK Parti ilçe başkanının Ankara'ya gittiklerini iddia eden Emin Adıgüzel, "Bu cezaevinin ismi Boyabat olursa Durağan'da birçok siyasinin canı yanar" dedi.

Emin Adıgüzel açıklamasında şunları söyledi; "Bugün aldığım duyumlara göre ilçemize açılması sözü verilen ve Adalet Bakanlığına devri ile ilgili geçtiğimiz günlerde de müjdesini verdiğimiz 800 kişi kapasiteli Açık Cezaevinin Boyabat Başsavcılığı emrine verileceği ve isminin de Boyabat Açık Cezaevi olacağını öğrendim. Bu iddia çok ciddi mercilerden geldi ve bu olay üzerine AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Usta ve Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan'ın Ankara'ya gittiklerini öğrendim. Ne var bunda demeyin sakın, çok şey var. Örneğin bu cezaevine alınacak kuru gıda, temizlik v.b. ürünlerin hiç birisi Durağan'dan alınmayacak. Mahkum ziyaret etmek isteyen vatandaşlar izni Boyabat'a gidip savcılıktan alacaklar. Daha sayabilirim. Yıllardır Durağan sınırları içerisinde bulunan ve hiç bir karış toprağı bile olmadığı halde barajın adının Boyabat Barajı olmasını umursamayan benim saf hemşehrilerim varken, cezaevinin isminin de Boyabat Cezaevi olmasına üzülmeyecektir ve gidip yine kuzu kuzu oylarını vereceklerdir.

Uyumayın memleket elden gidiyor!

Bu cezaevinin ismi Boyabat olursa Durağan'da bir çok siyasinin canı yanar. Sayın Ersoy özellikle bu iddia doğru ise bu işi düzeltmeni istirham ediyorum. Zira bu halk sana 8500 oy verdi. Lütfen bak tamda seçim arefesinde bu resmen sizin de bitişiniz anlamına geliyor. Ayak oyunlarına gelmeyeceğinizi umuyorum. Bazı klavye siyasetçileri var. Uyumayın memleket elden gidiyor. Herkes birbiriyle dargın. Birlikte hareket edin. Bizler de halk olarak sizlere destek olalım. Durağan sınırları içerisine yapılacak cezaevinin ismi Durağan cezaevi olmalıdır"

Haber: Fatmanur Tiryaki - Vitrin Haber

Facebook'ta Paylaş
11. Yorum: vatan 17 03 2015 16:43
durağan zamanında baraj sebebiyle çorlu'ya çok göç verdi. şu an nüfusu 6.000 civarında. genç nüfus oranı çok düşük. iş imkanı neredeyse yok gibi. ahmet kılıçaslan döneminden önce belediye araç sayısı bir elin beş parmağını geçmiyordu. bir boyabatlı olarak durağan'lı kardeşlerimizin sorunlarını yakından takip ediyorum. inşallah açıkcezaeviyle birlikte piyasa biraz canlanır. konut satışları olur. sıcak para girişi olur. haydi durağan..!

10. Yorum: mert ali 16 03 2015 19:39
bilici çok bilyormus gibi konusma allah askına. neymişde 1952 yılında duragan boyabata bağlıymış. bu bir bahane olamaz. baraj boyabata yapılsaydı da temelide 1910 da atılsaydı boyabatta o zaman kastamonuya bağlı nahiye idi o zaman barajın adı da kasdtamonu barajı mı olacaktı. kabul edermiydiniz bunu. cezaevi konusuna gelince evet duragan adliyesi boyabat adliyesinin mülhakatı konumundadır. ama bu durum cezaevinin adının duragan olamayacağı anlamına gelmiyor. örneğin; ümraniye cezaevi komisyon olarak üsküdar adliyesine bağlı. ama gördüğün gibi adı ümraniyedir. al sana bilgi. çok bilyorsun ya hani.

9. Yorum: mapushane 16 03 2015 17:30
bir memleketin kalkınması üretimle değil; cezaevleri, spor salonları yapılarak ve kamu binaları yenilenerek olur. durağan'ın nüfusu her yıl biraz daha azalıyor ve iktidar göçü önleyecek hiçbir şey yapmazken insanların ilçemize cezaevi, yeni kaymakamlık binası vs. yapılıyor diye sevinmesini anlamak mümkün değil.

8. Yorum: murathan 16 03 2015 16:18
arkadaşlar yorumları yazarken kırıcı olmayın. birde durağan'lıların gözüyle olaya bakmak lazım.onlarda haklı. onların derdi boyabat'la boy ölçüşmek değil elbette boyabat'a yetişemezler. ama insanların canı yanmış ki bu kadar tepkililer. daha önce durağan'daki barajın adı boyabat oldu.şimdi de durağan'a açık cezaevi açılacak onunda adı boyabat olacak. şöyle bir düşününce tepki vermekte haksızda sayılmazlar.aynı şekilde boyabatlılar olarak sizde şöyle düşünün. boyabat'a yapılacak olan sanayi bölgesinin adı ''durağan organiza sanayi bölgesi'' olsun. kabul edebilirmiydiniz bunu? durağan ve boyabat aynı halktır iç içedir. ama durağan çok şey kaybetti. gelişmek istiyor artık ve isyanlarında da haklılar.adamların eliden halkbankası alındı, askerlik şubesi alındı, türk telekom alındı. onlar akp'ye en yüksek oyu verdikce akp onlardan hep aldı. o yüzden kırıcı olmayın. durağan'lılar bence tepkilerinde haklı.

7. Yorum: bilici 16 03 2015 08:14
gazeteci efendi, boyabat barajının projesinin bitip, yatırıma hazırlanması 1952 yılındadır. eğer gerçekten azıcık gazeteci çıraklığınız bile varsa; durağanın ilçe olmasının hangi yılda olduğunu öğrenin.
yani neymiş. durağan daha nahiye iken ki, o tarihte, eğer bilgim yanlış değilse durağan nahiyesinde nahiye müdürü yoktur, yani o tarihte durağan köy statüsündedir. o tarihte boyabat barajına, bir köy ismi verilecekse, bu isim durağan köyü değil, barajın kurulduğu köylerden birinin adı olurdu.
ceza evine gelince ağır ceza mahkemesi yoktur, ağır cezada boyabata bağlıdır. dahası boyabatlılar bu ceza evini istemedikleri için, yıl 2010 da planlanmış ve isimlendşirilmiş ceza evi durağana verilmiştir.umarım ilerde bu kadar çok isrediğiniz ceza evinden memnun kalmazsanız, suçu yine boyabata yüklemezsiniz. biraz daha uğraşınız, durağan üniversitesini de açarsınız!!!!!!

6. Yorum: osman türk 15 03 2015 06:48
bunlar hep bonzainin zararları...

5. Yorum: ilginç 15 03 2015 05:51
alım satım işleri ihale ile olur. cezaevi yakın nakliye masrafı yok daha ucuz teklif verir durağan esnafı alır ihaleyi her eline kalemi alan yazıyor bir şey. ikide bir durağanda şu kadar oy verdik diye vekile aba altından sopa göstermek adet oldu. korkarım ki bu bir gün ters teper. yazanlar vermişş mi oy bunu da irdelemek gerek.

4. Yorum: boyabatlı 15 03 2015 05:19
bu boyabat kompleksi siz de niye bu kadar çok yahu.adı durağan olsa ne olur,boyabat olsa ne olur.kendinizi niye bu kadar hırpalıyorsunuz anlamadım.aradan yüz sene de geçse boyabat'a yetişmeniz mümkün değil.sinop'un en büyük ilçesi ile boy ölçüşmeyin.elbette boyabat'a bağlı olacak.bir de siyasileri tehdit etmek .ne kadar çirkin bir şey.boyabat gazetesi yetkilileri bir sözüm de size;bu tip haberleri sitenizde yer vermeye gerek var mıydı.çünkü önemli bir haber değil.

3. Yorum: vatandaş 15 03 2015 04:03
boyabat barajını altı tane boyabat köyünün et kilidini unutmayalım

2. Yorum: enterasan 15 03 2015 02:43
bir şey anlayan oldu mu? boyabat ağır ceza durağan adliyeside boyabatıın mülhakatı nediyon emin bey kim dedi sana nerden çıkardın bunları? insanları yalan yanlış bilgilendirme?

1. Yorum: halk 15 03 2015 01:35
öyle bir yazı yazmışsınız ki emin bey sanki boyabat ile durağan halkı birbirinden ayrı kavgalıymış gibi anlaşılıyor.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

75376


Tasarım:DtGaNi