Yayın Tarihi:15 03 2015 09:31(4812)

Asarcık Kazaklı Köyü Cami Temel Atma Töreni Yapıldı

Saraydüzü İlçesi Asarcık Kazaklı Köyü’ne yapılan, Köy Derneği ve bağışlarla yaptırılan Camii'nin Temel atma töreni bugün (14 Mart Cumartesi günü yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Törene, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Boyabat İlçe Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Saraydüzü İlçe Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker, Boyabat Ak Parti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan, Boyabat İlçe Müftüsü İsa Sağlam, Sinop Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Seyit Ali Çetin, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Daire Amirleri ,Köy Muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Saraydüzü Merkez YİBO Cami İmam Hatibi Ömer Ağar’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Kur'anı Kerim okunmasının ardından açılış konuşmalarını ilk olarak Asarcık Kazaklı Köyü Muhtarı Muammer Yıldız yaptı. Daha sonra ise Asarcık Kazaklı Köyü Dernek Başkanı Haşim Ecir kısa bir konuşma yaptı.

Kürsüye Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan kürsüye gelerek: “Yeryüzünde Allah’ın en çok sevdiği mekânlar, kendisini bir kabul eden Mü’minlerin ibadet mekânı olan camilerdir. Camiler, Mü’minleri namazda aynı kıblede buluşturduğu gibi kalpleri birleştiren, gönülleri insana layık bir şekilde şefkat ve rahmetle buluşturan müstesna yerlerdir, Bizden sonraki nesillere güzel eserleri bırakmalıyız. Bu camiimizin tüm vatandaşlarımızın katkılarıyla hizmete sunacağız. Bu cami temel atma töreninin hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan’nın konuşmasının ardından Saraydüzü İlçe Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman kısa bir konuşma yaparak, “Lügatta; toplayan, toplayıcı anlamına gelen cami, birlik ve beraberliğin simgesidir. Camimizin yapımında emeği olan, dernek yöneticilerimiz olmak üzere herkese teşekkür ederim” dedi.

Temel Atma Töreni’nde son olarak ise TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy bir konuşma yaptı. Sinop Milletvekili Ersoy," Gurbet ellerden köyüne ata yurduna sahip çıkmak, bu güzel hizmete emek vermek, katkıda bulunmak, bu hizmetin yanında bulunduğunu göstermek amacıyla, burada bulunma nezaketini, sorumluluğunu gösteren, çok kıymetli hemşerilerimizi burada görmekten çok büyük mutluluk duydum. Allah emeklerinizi zayi etmesin, hepinize canı gönülden teşekkür ediyorum, kısa sürede temel atma seviyesine getiren muhtarımıza, dernek başkanımıza, ve katkıda bulunan değerli hemşerilerimize de çok teşekkür ediyorum, Allah hayırlı mübarek eylesin , emek verenlere katkıda bulunanların hayrını,hasenatını cenabı Allah kabul etsin, Bizde elimizden geleni yapacağız, " diyerek sözlerini tamamladı

Konuşmaların ardından Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan 'ın yaptığı duadan sonra ise protokol üyeleri butona basarak, temele harç döktüler.Tören ikramın ardından son buldu.

Facebook'ta Paylaş
8. Yorum: b-33 16 03 2015 17:21
cami yi millet para toplar yapar siyasi ekmegini yer allah affetsin hep gösteriş hep şaşaa

7. Yorum: van münit 16 03 2015 07:59
cami açılışları, makarna ve kömür dağıtımı, öğle yemekleri, çocuğum hasta kastamonuya gidecem cebine 50 lira sıkıştır, göstermelik fakir fukara ev gezmeleri, iş kurda tuvalet temizlikleri (800 tl maaş + sigara + arada bir cebine 20 tl harçlık), en sonunda bayanlarla seçim akşamı dombıra şarkısıyla eğlenceye devam. ulan yeter artık ben sıkıldım eyy millet siz de sıkılın artık bu filmin sonu gelsin. bizim ülkemiz daha güzel hizmetlere layık. kan mayın artık makarnaya kömüre. bitti.

6. Yorum: nazım 16 03 2015 02:57
seçim yatırımı, dinciler iş başında.

5. Yorum: boyabat lı 15 03 2015 23:32
gün gelecek akp liler . mübaşir bağıracak . recep tayyip erdoğan diye bakayım şimdi onun avukatlığını yapanlar o gün geldiğinde neler yapacaklar.

4. Yorum: köylü 15 03 2015 22:51
bu kadar adam toplanmış 2 şer milyar verseler, siyasilerde 10 ar milyar cami tamamlanır. seçim yaklaşınca böyle oluyor işte.

3. Yorum: ilginç 15 03 2015 19:34
o cami kışın ısınmaz. şatafattan uzak yapsaydınız. daha sonra ufacık odasında imam mihraba bile geçmeden namaz kılıyoruz.

2. Yorum: evet 15 03 2015 19:31
sinop/a fakülte temeli, milyarlık projeler bize cami temeli.

1. Yorum: olay 15 03 2015 19:31
sinop/a fakülte temeli, milyarlık projeler bize cami temeli.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

107187


Tasarım:DtGaNi