Yayın Tarihi:16 03 2015 22:33(1246)

Çanakkale Zaferi Anısına Kan Bağışı Etkinliği

Boyabat Gençlik Merkezi ile Kızılay Kan Alma Birimi işbirliği içerisinde Çanakkale Zaferinin 100. Yılı anısına ilçemizde ‘Kan Bağışı Kampanyası’ düzenlendi.

Boyabat Büyük Camii yanında düzenlenen etkinliğe vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. 3 gün süren Kan Bağışı kampanyasına çok sayıda vatandaş başvururken 50 ünite kan elde edildi. Çeşitli sebeplerden ötürü kan veremeyen vatandaşlara bilgi veren Kızılay yetkilileri vatandaşları bilgilendirdi.

KANIN TEK KAYNAĞI İNSAN

Kanın yapay olarak üretilmediğini, tek kaynağının insan olduğunu vurgulayan Kızılay yetkilileri "Kanamalı bir hastada ya da büyük bir ameliyatta 6-8 ünite kana ve 4-5 ünite taze donmuş plazmaya ihtiyaç vardır. Problemli gebelik dönemi geçiren ya da kanamalı hamile bir kadın yaşamını sürdürebilmesi için kan ve kan ürünlerine gereksinim duyar. Hayatları boyunca kan ve kan ürünlerini almak zorunda olan hemofili ve Talasemi hastaları kan bağışlarını bekliyor" diye konuştu.

KAN YAPILAMAYAN TEK İLAÇTIR

Bir gün herkesin kana ihtiyaç duyabileceğini kaydeden yetkililer, şunları söyledi: "Kan yapılamayan tek ilaçtır. Bağışladığınız her kanla ücretsiz olarak kan grubu tespit edilerek Hepatit B, Hepatit C, frengi ve AIDS testleri de yapılmaktadır. Belirli şartları taşıyan tüm vatandaşları kan vermeye davet ediyoruz. Kan bağışı etkinliğimize katılan vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz."

Öte yandan kan veren vatandaşlara bilgilendirme amaçlı ‘’Bağışladığınız Kan İhtiyaç Sahibine ulaşmıştır. 3 kişiye hayat ve doğaya ise 1 fidan armağan ettiniz. Teşekkür ederiz’’ mesaj gönderiliyor.

HABER: MUSTAFA DEMİRCİOĞLU

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: b k r g e z e r 16 03 2015 23:13
bu ihtiyacı ücretsiz veriyoruz onda sıkıntı yok olması gereken bu. peki neden ihtiyacı olanlara ücretsiz verilmiyor.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

72684


Tasarım:DtGaNi