Yayın Tarihi:18 03 2015 04:39(1454)

Nazım Maviş’ten Çanakkale Zaferi mesajı:

ÇANAKKALEDE MODERN ZALİMLERE DUR DEDİK

AK Parti Sinop Milletvekili Aday Adayı ve AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş, 18 MartÇanakkale Zaferinin yıldönümü münasebetiyle bir açıklama yaptı. Maviş açıklamasında 2015 yılının Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı olduğunu hatırlatarak “Sadece Mart ayı içinde değil yıl boyunca Çanakkale Savaşları konusunda etkinlikler yapmalıyız.” dedi. “Çanakkale Zaferiyle zalimlere dur dedik” şeklinde açıklamasını sürdüren Maviş, Çanakkale’de en çok şehit veren illerden birinin Sinop olduğunu, bu sebeple 2015 yılı boyunca Sinop’ta yapılacak Çanakkale etkinliklerinin artışından da sevinç duyduğunu belirtti.

ÇANAKKALE ZAFERİNİN 100. YILI

Çanakkale Zaferiyle ilgili yaptığı açıklamada 2015 yılının Çanakkale Zaferinin 100. yılı olduğunu vurgulayan AK Parti Sinop Milletvekili Aday Adayı Nazım Maviş şunları söyledi;

“Çanakkale Savaşları, İslam’ı düşman olarak seçmiş Batının ve modern dünyanın Anadolu’yu işgal etme niyeti sonucu ortaya çıkmış bir savaştır. Çanakkale Savaşları geçen yüzyılın en büyük savaşlarından biridir. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy meşhur Çanakkale şiirinde “Şu Boğaz Harbi nedir? Var mı ki dünyâda eşi?En kesîf orduların yükleniyor dördü beşi.” diyerek bu durumu ifade etmektedir.

Onlar kaç donanmayla ve kaç orduyla gelirlerse gelsinler sonuçta hüsrana uğrayarak gittiler. Çünkü cephenin Anadolu tarafında “Ey şehîd oğlu şehîd, isteme benden makber, Sana âgûşunu açmış duruyor Peygamber.” diye tarif edilen yiğitler, vatan sevdalıları, mücahitler vardı.

ÇANAKKALE’Yİ BİRLİK, DİRLİK ve İMANLA KAZANDIK

“Çanakkale Zaferiyle her zaman gurur duymalıyız” diyen Nazım Maviş açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Çanakkale Zaferiyle her zaman gurur duymalı ve zaferi çocuklarımıza daha çok anlatmalıyız. Çünkü Çanakkale Zaferi, 20. yüzyıla milletimizin mührünü vurmuş bir zaferdir. Dedelerimiz ‘Çanakkale Geçilmez’ diyerek modern sömürgecilere ve zalimlere dur dedi. Her aile Çanakkale’deki şehitlik alanını gezmeli, oradaki birliği, kardeşliği ve mertliği görmelidir.”

Açıklamasının devamında “Çanakkale Zaferi birlik, dirlik, kardeşlik ve imanla kazanıldı. Birliğimizi korumalıyız, kardeşliğimizi güçlendirmeyiz. Hep beraber güçlü bir ülke için çalışmalıyız. 2023 hedeflerini hep birlikte gerçekleştirmeliyiz. ” şeklinde konuşan Maviş, sadece Mart ayı içinde değil yıl boyunca Çanakkale Savaşları ve Çanakkale Zaferi konusunda etkinliklerin sürdürülmesinin doğru olacağını söyledi.

EN ÇOK ŞEHİT VEREN İLLERDEN BİRİ; SİNOP

Çanakkale Cephesinde şehit düşenler başta olmak üzere vatan savunmasında şehit ve gazi olan tüm vatan evlatlarına rahmet dileyen Nazım Maviş açıklamasını şöyle tamamladı.

“Şehit ve gazilerimizin her birine rahmet diliyorum. Çanakkale’de en çok şehit veren yerlerden biri Sinop ilimizdir. Sinoplular olarak bunun gereğini yapmalıyız. Sinop’un komşuları olan Kastamonu, Çorum, Çankırı, Samsun gibi iller de Çanakkale’de en çok şehit veren iller arasında yer almaktadır. Çanakkale’de her ilimizden şehit vardır. Hatta ümmet olmanın bir sonucu olarak Kudüs, Bağdat, Bosna, Arnavutluk gibi cepheye çok uzak diyarlardan da şehitler vardır. Allah hepsine rahmet eylesin.”

Facebook'ta Paylaş
7. Yorum: hasanyılmaz 19 03 2015 04:17
6.yorumcu anafartalar çanakkalede boğazda yöredir ,yoksa bu anafartaları nazım ankaraya taşıda bizmi bilmiyoruz? aslanım sen ve senin gibiler kabul etsede etmesede mustafa kemal atatürk dünyada mazlum milletlere örnek olmuş kurtuluş ve istiklal lideridir,ölümünden kısa bir sürede hatay cumhuriyetinini türk topraklarına katmak için fransızlara karşı gereğini yapmış ,seni gidi seni yandaş ha bu arada süleyman şah ve yanındaki iki şehidimizde bizi affetsin? haberin varmı yandaş egedeki bazı küçük adalara yunanlılar yavaş yavaş yunan bayrağı çekiyorlar, basından öğrendiğimize göre,türkiye için bu uğurda şehit ,gazi olan başta atatürk ve onun değerli mehmetçiklerini şukranla anıyorum.yandaş 'ne mutlu türküm diyene,ne mutlu türküm diyene2'yandaş...

6. Yorum: yersen 19 03 2015 00:17
4.yorumcu çanakkalenin genel komutanı kimdi bir bak bakalım."atatürk çanakkale savaşın yöneten"değil anafartalar komutanıydı bilginize...

5. Yorum: vanlı 19 03 2015 00:13
“çanakkale zaferi birlik, dirlik, kardeşlik ve imanla kazanıldı. birliğimizi korumalıyız, kardeşliğimizi güçlendirmeyiz. hep beraber güçlü bir ülke için çalışmalıyız. her aile çanakkale’deki şehitlik alanını gezmeli, oradaki birliği, kardeşliği ve mertliği görmelidir.2023 hedeflerini hep birlikte gerçekleştirmeliyiz.

4. Yorum: hasan yılmaz 18 03 2015 18:29
nazım' göre çanakkalede atatürk yoktu,savaşı muhtemelen nazım maviş'in alaydan paşa olan şehit dedesi yönetti. yazıklar olsun sana nazım yazıklar olsun? gerçi şaşırmadık 'harun gibi geldiler karun oldular' deyipde hızla ikbale transfer olan değerli nazım maviş'in atatürk'ü anmaması, hatırlamaması ona yakışan bir hareketdir.atatürk çanakkale savaşın yöneten ve bu svaşdan desta yazan kahramandı.atatürk bu savaşta askerlerine vatan için ölmeyi emrediyorum derken nazım atatürk' hatırlasa ne olur,hatırlamasa ne olur,iyiki hatırlamamış?

3. Yorum: çorakdan 18 03 2015 18:10
nazım maviş gene her vesileyle gündemde kalmaya çalışmakta.adaylık sürecinde yoğun çalışmaları sözkonusu.aday olabilir bence.

2. Yorum: yazıklarolsun 18 03 2015 18:05
nazım maviş efendi mustafa kemal atatürk ü ağzınızanamı yakıştıramadınızda onun adını mesajınızda anmadınız.iyi yapmışsınız çünkü ansanızda takiyye yapmış olacaktınız.zaten o güzel insanın adınıda ağzınıza almayın.son yıllarda bir moda türedi çanakkale komutanı anafartalar kahramanı mustafa kemal atatürk ün yok sayıldığı çanakkale kutlmaları.ey günaşi balçıkla sıvamaya kalkan şeyler (yani sinirimden ne yazacağımı bilemedim ondan şeyler yazdım) mustafa kemal atatürk'süz çanakkale olmaz türk milleti olmadan çanakkale olmaz bunu o kıt kafanıza yazın ne kadar yok sayarsanız sayın bu vatan türklerin vatanıdır ve çanakkalenin komutanı mustafa kemal atatürktür.bunu o kıt beyninize yazın yoksa bengütaşa kazır gibi o kafanıza birileri kazıyacak.

1. Yorum: vatandaş 18 03 2015 05:59
yeter artık dedirtiyorsunuz kudüs, bağdat, bosna, arnavutluk'tan gelip savaşmışlar ama atatürk yokmuş çanakkale'de. ya sanki tepelerden bir yerlerden emir varmış gibi çanakkale zaferimizin kutlanışı ve şehitlerimizin anılma proğramlarında mustafa kemal ismi anılmıyor. unutturulmaya çalışılıyor adeta. boyabat kapalı spor salonunda belediyenin düzenlediği proğramda sayın başkan şefik çakıcı tayyip erdoğa'nı andı ama mustafa kemal'i ağzına almadı. aynı şekilde sayın ilçe kaymakamımız ümit hüseyin güney de konuştu ancak atatürk'ten bahsetmedi. kuldan utanmıyorsunuz allahtan utanın ya mustafa kemal'i tarihten nasıl silersiniz.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

93353


Tasarım:DtGaNi