Yayın Tarihi:20 03 2015 21:06(3269)

Hemşehrimiz Mehmet Enes Arıcı, YGS'de 6 puan türünden 5’inde Türkiye birincisi oldu

Yaylacılı Köyü'nden, Sinop İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Hüseyin Arıcı'nın oğlu, hemşehrimiz Mehmet Enes Arıcı, YGS'de 6 puan türünden 5’inde Türkiye birincisi oldu.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), geçtiğimiz pazar günü yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarını dün sürpriz bir şekilde açıkladı. Özel Samanyolu Eğitim Kurumları ve FEM Dershaneleri öğrencisi Mehmet ENes Arıcı, YGS 1, 3, 4, 5 ve 6 olmak üzere toplam 5 alanda 500 tam puan alarak birinci oldu.

2015 YGS şampiyonu olan Mehmet Enes Arıcı, müjdeli haberi ailesini ziyarete gittiği Sinop’ta aldı. Sonucu duyduğunda şaşırdığını ifade eden Arıcı, “Programlı çalışma ve hocalarımın bu başarıda büyük etkisi oldu. Hedefi yüksek belirleyip çok çalışmak gerekiyor. Annem babam da çok sevindi. İnşallah hedefim tıp fakültesi.” diye konuştu. Mehmet Enes’in başarısı ailesini de sevince boğdu. 24 yıllık öğretmen olan baba Hüseyin Arıcı, “Hiçbir başarı münferit değildir. Mehmet Enes’in gayretinin yanı sıra başta annesi Gülay Hanım olmak üzere, anaokulundan liseye kadar emeği geçen bütün öğretmenlerine ve duaları ile destek veren tüm dostlarıma teşekkür ediyorum.” dedi. Anne Gülay Arıcı ise, “Oğlum sınava bizim yanımızda Sinop’ta girdi. Bir haftadır beraberiz. Kendisini dualarımızla teskin ederek, ‘Senin için hayırlı olan ne ise o olsun. En iyi netice hayırlı olandır’ diyerek manevi telkinlerde bulundum.” ifadelerini kullandı.

Başarının bekledikleri bir sonuç olduğunu belirten Samanyolu Fen Lisesi Müdürü Soner Öner ise şunları söyledi: “Enes, öğretmenlerinin kendilerine belirlediği ders programına harfiyen uyan ve düzenli çalışması ile bu sonucu hak eden bir öğrencimiz. Başarısı tesadüfi değil. Geçen yıl ABD’de yapılan proje yarışmasında okulumuzu temsil etti ve dünya ikincisi olmuştu. Okulumuz, 2007 ve 2014 yıllarında da Türkiye birincisi çıkarmıştı, şimdi bunların yanına bir başarı daha eklendi.”

Haber: Zaman

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: hasan akgün 21 03 2015 06:20
delikanlı, en başta seni ve aileni, seni bu sınava hazırlayan okul ve dershane öğretmenlerini çok tebrik ederim. bize çok değerli özel bir gurur yaşattın allah yar ve yardımcın olsun.

1. Yorum: bedir 21 03 2015 04:34
sinoplu olarak gurur duyduk, inşallah daha büyük başarılara kavuşursun
köyün sular altında kalsada sizler hep üstlerde olun


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

15730


Tasarım:DtGaNi