Yayın Tarihi:24 03 2015 02:12(2931)

Türkçenin çocukları Boyabat’ı inletti

Daha önceki yıllarda Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’na katılan Dünya çocukları Sinop’un Boyabat ilçesinde gösteri yaptı. 13 farklı ülkeden gelen 15 kişilik öğrenci grubu verdiği müzik ziyafeti ile Boyabat’ı inletti.

Özel bir şirketin davetlisi olarak Boyabat’a gelen Türkçenin çocukları, Çamlıca Tepe Düğün Salonu’nu hınca hınç dolduran binlerce Boyabatlıya müzik ziyafeti verdi. Çocuklar seslendirdikleri birbirinden güzel türkü, şarkı ve şiirlerle Boyabat’ta adeta minik bir olimpiyata imza attı.

Gecenin geç saatlerine kadar devam eden ve binlerce kişinin izlediği şölende, zaman zaman duygusal anlarda yaşandı. Türkçe çocuklarının seslendirdiği şarkı ve türkülerle eğlenen Boyabatlılar okunan şiirlerle de duygusal anlar yaşadı.

Boyabat’ta ve Boyabatlılarla birlikte olmaktan mutlu olduklarını belirten çocuklar, gittikleri her yerde sergilenen Türk misafirperverliği ve kardeşliğinin kendilerinde önemli izler bıraktığını söylediler. Çocuklar zaman zaman yaptıkları espirilerle de izleyenleri güldürdüler.

Ülkemiz ve dünya barışı adına hayatını eğitime adamış, öğretmenlerimizi yetiştiren ve yetiştirmekle kalmayıp dünyanın dört bir yanına eğitim gönüllüsü olarak evlatlarını göndermiş eli öpülesi anne ve babalara hediyeler takdim edildi.

Facebook'ta Paylaş
19. Yorum: uzaklardan 26 03 2015 07:57
meraklı kardeşim söylediklerinin hepsinin altına imzamı atarım.söylediklerin tamamı doğru hatta eksik.meraklıya sormuşlarya ahiretini merak ediyorum.siz bizlerin ahiretini felan merak etmeyin.size kalmadı bizim ahiretimizin merakı.siz otoriteye saygı diyenin ahiretteki halini tabi peşinden gidenler olarak kendinizi düşünün.gerçi siz ahiret içinde garanti almıssınız....neden olsa otoriteye saygı duyuyorsunuz.

18. Yorum: uzaklardan 26 03 2015 07:49
boyabat gazetesi neden yayınlmadın yazımı.bi yerlerdenmi çekindiniz.neyse ben yazayım ister yayınla ister yayınlama.bu orada toplanan kalabalığa sormak istiyorumpeygambder efendimiz ne zaman böyle bir kalabalık toplayıp kızlarımızı gençlerimiz kalabalığın önüne çıkartıp şarkı söyletmiş..siz nasıl insanlarsınız dinimizde genç kızlarımızın erkeklerin kadınların önüne çıkıp şarkı söylemesi doğrumu.doğru diyorsanız sizde kızlarınızı sahneye çıkartın şarkı söyletin.bu kadar cahillik cahiliye dönemimnde olmadı.

17. Yorum: ali 26 03 2015 03:46
meraklı kardeşim cemaatin yahudi lobisine hizmet etme gibi bir sevdası varsa allah aşkına bunun bir örneğide boyabatta görülmesi gerekmezmi 30 senedir boyabatta gören yok varsa sen söyle millette bilsin bizde yanlıştan kurtulalım sana teşekkür edelim ama iki üniversite mezunu olarak 20 senedir ben göremedim ama gerçek nasıl olsa bu dünyada olmasa ahirette çıkacak gam yok

16. Yorum: ortada 26 03 2015 02:14
öyle şöyle böyle bir gerçek var meyveler ortada elle tutulur gözle görülür her ülkeden her tenden insanlar ortada boş lafa gerek yok oturup bunlarla konuşmak lazım size ne öğretiliyor diye dinimiz dilimiz türkiyemiz türkçemiz ve fen bilimlerimi yoksa ülke nasıl satılır nasıl ajanlık yapılır türkiye ve türkler nasıl kötü gösterilir vs.mi öğretiliyor. meyveler ortada merak eden ülkenin dört bir yanında ve dünyada bunlardan var sorup öğrenilir.yok olumsuz yorum yapanların dediği gibi ülke satılıyorsa gereği yapılır.yok değilse diyojen gibi diyeceğim gölge etme başka ihsan istemem. madem destek olmuyoruz köstek bari olmayalım

15. Yorum: vatan 25 03 2015 22:06
bu vatana kim iyi niyetli, fedakarca hizmet ediyorsa allah herkesden gani gani razı olsun..

14. Yorum: boyabatlı 25 03 2015 18:39
saidi nursinin gerçek talebeleri ve cübbeli ahmet hoca gibi ehli sünnet alimlerinin hoca efendi hakkındaki reddiyelerini bir dinleyin.cebrail gelse oy vermem diyen hoca efendinin kanalları neden yıllarca din düşmanı diye lanse ettikleri chp ile iş tutuyorlar.fransada peygamber efendimize hakaret eden karikatürleri yayınlayan derginin türkiyedeki şubesi cumhuriyet karikatürünü ekrana çıkarıp fransadaki o dergiye sahiplenmeleri bir müslüman cemaate yakışan şeylermi.mavimarmarada filistindeki müslüman kardeşlerine yardım getiren kardeşlerimizin hunnarca katledilmesine otorite den izin alınmalı denilirken,samanyolu haberde israilin gazzeye yönelik düzenlediği hava saldırılarını israil güvenlik güçleri gazzede terör örgütlerine yönelik hedefleri vurdu demesi hangi vicdana sığar.gezide ölenlere taziye yayınlanırken,kurbanda allan rızası için kurban eti dağıtırken vahşice yakılarak işkence edilerek öldürülen yasin börü kardeşimiz için sessiz kalmakmı müslümanca bir tavır.

13. Yorum: eser 25 03 2015 17:57
o adl dediğin yahudi lobisiyle amerikada bizzat tayyip bey akp adına görüşmedimi? onları ikna etmedimi? bu herkezin bildiği bir gerçek. senin söylediklerin ise iftiradan ibaret. ajan dediklerinin kimler olduğunu nereden geldiklerini, nerelere sızdıklarını biliyor, ülkeyi düşürdükleri duruma üzülüyor, siz müslümanım diyen kardeşlerimizin sırf "koltuk" uğruna ses çıkarmamasına çok üzülüyoruz. bu insanlara yaptığınız muamele, attığınız iftiralar çok korkunç. umarım ahiretiniz güzel olur kardeşler.

12. Yorum: meraklı 25 03 2015 17:15
ali kardeşim iftira attığım yok.zaman gazetesinin kendi web sitesinden 13 mart 1998 tarihli arşivine gir bak.selçuk gültaşlı:gülen,dün istanbulda amerikan yahudi örgütleri başkanları heyetini kabul etti.abdnin en etkin lobisine sahip 55 yahudi örgütünü temsilen türkiyede bulunan 59 kişilik heyet fethullah gülenin yurtdışındaki çabalarını önemsediklerini ve bu projeye büyük ilgi duyduklarını belirttiler.jacob stein,kenneth jacobson'den oluşan heyet daha sonra fethullah gülen'e kutsal topraklarda bulunmuş 2000 yıllık bir testi hediye etti.görüşmede;gülenin,ab
dnin en etkili yahudi lobisi olan anti–defamation league (adl)'nin teklifiyle hazırladığı hoşgörü ve diyalogla ilgili kitap da gündeme geldi.gülen,kitap üzerindeki çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu,bittiğinde insanların hizmetine sunacağını söyledi.kitap, adl tarafından basılarak dünyanın dört bir yanında dağıtılacak.(buraya dikkat:kitap adl isteği ile hazırlanıp dünyaya dağıtılıyor.neden acaba)

11. Yorum: ali 25 03 2015 06:58
meraklı kardeşim, saymış oldukların hizmet hareketinde varsa ahirette vay hallerine ama ya söylediklerin iftira veya yalansa senin ahirette ne olacağını ismin gibi merak edip öğrenirsen iyi olur.

10. Yorum: vatan sever 25 03 2015 03:57
ülkesi için vatanı için hiçbir şey yapmayanların mangalda kül koymayışına anlam veremiyorum. yanlış yapan varsa adalet mekanizması bulup cezasını versin. yok bizleri kandırıp ülkeyi satıyorlarsa allah cezalarını versin ama 30-40 yıldır özveriyle çalışan bu insanlara hiçbir şey bilmeden iftira atmakta doğru değil. bu kadar güzellikler yıllarca yok sayıldı şimdide çöpe atılmaya çalışılıyor. top yekûn bir topluluğu zan altında bırakmak ne kadar doğrudur onu da kamuoyu vicdanına bırakıyorum. bu ülkede yıllar geçince doğru bildiklerimizin eğri eğrilerin doğru olduğunu çok gördük. allah dinimizi devletimizi milletimizi ve bunlara hizmet edenleri korusun.

9. Yorum: meraklı-2 25 03 2015 00:35
urfada dinler arası diye müslüman kadınla hiristyan erkeğin nikahı hangi şeriate göre kıyldı.kilisede ezan okunurken dinler arası diyolok adnamı eşhedü enne muhammeden rasülüllah ibaresi çıkartıldı.dinler arası diyolog adına yahudi hiristiyanlar cennete girecek denildimi.abdde papaz yetiştren,müslümanları hiristyanlştıran misyoner okuluna gülen cemaati neden 2 milyon dolar bağışladı.turgay gülerin cemal uşşak neden papının elini öptü haberine,sızıntı yaz.bahri şenkal yaşasın israil diye twit atmasına ne diyorsnuz.türkce olimp.çalgılı,kızlı erkekli danslı gösterilere haşa peygamber efendimizi geldi diyenler boyabattaki mini olimp.aynı şeyi söylyorlrmı acaba.iddialr basında çıkan haberlrdir

8. Yorum: meraklı-1 25 03 2015 00:33
merat ediyorum:amarikan cia ajanlarını ingilizce oğretmeni olarak çalıştrdığı için türk cumhuriyetleri,rusya yemen gibi ülkelerde cemaat okulları kapatıldmı.10 mart 1998 zaman gaztesi 1.sayfada:türkiyede bulunan amerikan yahudi örgütü başkanları (adl) ile görüşen gülenin yeni kikabının basıldığını söylemesi üzerine kitapın adl tarafından basılarak dünyanın dört bir yanında dağıtlacak denilen haberine ne diyorsnuz.internet zaman gazetesi arşivnden bakbilirsinz.abraham foxman adl (anti defamation league) başkanı ile kucaklaşırken çekilen resimleri hakkında görüşleriniz.mavi marmarada otoriteden izin alınmalı diye bu yüzdenmi denildi.

7. Yorum: ali 24 03 2015 16:07
allah sizlerden eben razı olsun. cemaat okullarının ve dersanelerinin başarısı ortada. alın cocuklarnızı baskısı bir işe yaramadı. yurt dışında tüm uğraşlara ragmen kapanan bir okul yok. allah istemesse bitmez. eğer bu davaya layık değilsek bizi kaybedenlerden eylesin. adanmış gönüller allahın rızasında doğru istikamettelerse eğer. yine o'nun rızası ve inayeti ile daha güzel işler başarsınlar inşallah.
lütfen buradan kimseye cevap yazmayınız. allah herkezden razı olsun inşallah.

6. Yorum: misafir 24 03 2015 09:18
biz yeni bir türkiye derken hizmet yeni bir dünya kurmuş bile helal olsun.emeği geçenlere , hasseten bu türkiye sevdalısı çocukları yetiştiren yiğit öğretmenlerin anne ve babalarına teşekkür ediyorum.

5. Yorum: vatandaş 24 03 2015 08:29
emeği gecen herkese başta ana yurdunu bırakıp kilometrelerce uzakta bu cocukları türkiye aşığı yapan fedakar öğretmenlere ve bu organizasyonda emeği olanlardan allah razı olsun..güzel bir program ve gece oldu ...

4. Yorum: esra 24 03 2015 07:58
uzun zamandır ellerim patlarcasina alkisladigim hiç bir program olmamıştı bize bu duyguyu yaşatan dünyanın çiçeklerini buralara getirenlere binlerce teşekkürler.

3. Yorum: izleyici 24 03 2015 06:03
ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.
emeği geçenlerden allah razı olsun...

2. Yorum: hasan akgün 24 03 2015 03:51
sizleri ve sizi yetiştiren fedakar hocalarınızı canı gönülden tebrik ederim. orada olamadım ama inşallah finalde sizlerle birlikte olacağız. ''yeni bir dünya için'' siz yaşayın, var olun inşaalah.

1. Yorum: ne zaman 24 03 2015 02:36
ne zaman geldiler ya biz hiç duymadık. nasıl inleme bu anlamadım. vakt-i zamanında bu olimpiyatlar kutlu doğum haftasından fazla ses getirirdi. haftalarca sürerdi. allah allah anlamadım valla?


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

27654


Tasarım:DtGaNi