Yayın Tarihi:28 03 2015 03:48(1210)

1 Mayıs'a kart ile değil dayanışma ile gidilir

Emekçilerin Birlik, Mücadele ve Dayanışma günü 1 Mayıs öncesinde geleneksel olarak devletin gerginlik yaratma çabaları başladı. Bir kez daha estirilecek olağanüstü hal uygulamasının hazırlıkları başladı.

Baştan belirtelim, Taksim, emekçiler için 1 Mayıs alanıdır. Bunun meşruiyetini çok iyi bilen AKP bir dönem "Taksim'i 1 Mayıs'a biz açtık" diyordu. Bu kazanımın emek mücadelesinin kazanımı olduğunu ve daha ileriye taşınacağını da iyi bilen iktidar, emekçilere var gücüyle saldırıyor.

Saldırırken hiç bir ayrım yapmıyor, yaşlısı, genci, kadını, erkeği ve hatta çocuklar bile AKP'nin hedefinde. Basın emekçileri de polisin değişmez hedefi. Kimi zaman "Ne çekiyorsun ulan" kimi zaman "Hani nerede başbakanlığın kartı" sözleri ile başlasa da saldırılar, çoğu zaman bunlara bile gerek duymuyor polis şiddet uygulamak için. Bir hukuk devletinde fotoğraf çekmek için, basın kartı değil fotoğraf makinesi yeterlidir. Belgeselciler, freelance çalışanlar hatta yoldan geçenler bile tanıklıklarını bir fotoğraf karesine veya videoya aktarmak isteyebilir. Bu hak ancak faşizm koşullarında engellenir. Bizce basın özgürlüğünden yana olan hiç kimse asla böyle bir hakkın kısıtlanması için aracı olmamalıdır. Basın kartı olmaması, polis şiddetini meşrulaştıracak bir gerekçe değildir.

Bu nedenle 1 Mayıs günü, görev yapacak basın emekçilerine hatta o gün hedefi Taksim olan herkese, sendikamıza müracaat etmeleri halinde kart değil, hukuk tanımazlıklarını polisin yüzüne çarpması için 1 Mayıs bileşenlerinin yargılandığı davada, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasının suç olmadığını söyleyen kararını ve AİHM'nin Taksim'in 1 Mayıs alanı olduğuna hükmeden kararını vereceğiz.

Elbette iktidarın kendi hukukunu bile hiçe saydığını biliyoruz. Bu nedenle isteyen herkese hem kendilerini hem de çevresindekileri koruyabilmesi için ilk yardım eğitimi vereceğiz.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

33883


Tasarım:DtGaNi