Yayın Tarihi:28 03 2015 18:13(1366)

Boyabatlı Gençler: ‘Ecdatlarına Vefalarını Gösterdi’

Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği ‘Gençlerden Ecdada Mektup Yarışması başvuruları sona erdi.

Çanakkale ve Sarıkamış’ın 100. Yılında hayata geçirilen ‘Gençlerden Ecdada Mektup’ projesine Boyabatlı geçlerden yoğun ilgi olduğu ifade edildi.

Boyabat Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Gençlik Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, İlçe genelinde yürütülen ‘Gençlerden Ecdada Mektup Yarışması’na Boyabat’tan 650 öğrenci başvuruda bulundu.

Gençlerin tarih bilinci kazanması amacıyla gerçekleştirilen projede “Çanakkale ve Sarıkamış’ın 100. yılında Türkiye genelinde büyük bir özveri çalışmasıyla 250 bini aşan Ecdada Mektup yazıldı.

Birbirinden iddialı mektupların yazıldığını belirten Boyabat Gençli Merkezi yetkilileri yarışmadan dereceye girecek mektupların olduğunu belirtildi.

Yarışmada dereceye girenlere ise şu ödüller verilecek: Birinciye: Ultrabook ve Bakanlık kitap seti İkinciye: Dizüstü bilgisayar ve Bakanlık kitap seti Üçüncü: Akıllı telefon ve Bakanlık kitap seti.

Ayrıca yazdıkları mektupla ilk 100’e giren gençler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen projelere katılmada öncelik hakkına sahip olacak. Yarışmanın sonuçları ise Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Gençlik Haftasında duyurulacak.

Öte yandan geçtiğimiz yıl ikincisi düzenlenen yarışmada, 60 bin mektup yazılmış ve dereceye girenlere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hediyeleri verilmişti.

HABER: MUSTAFA DEMİRCİOĞLU

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

26298


Tasarım:DtGaNi