Yayın Tarihi:30 03 2015 00:51(4821)

Karadenizlilere müjdeyi AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy verdi

"Karadeniz Sahil Yolu bu yıl İhale edilecek" Karadeniz'de bulunan il ve ilçelerimizin kanayan yarası olan ulaşım nihayet sonuçlanmak üzere. Sinop-İnebolu-Cide-Amasra arasındaki 4,5 milyar lira tutarındaki Karadeniz Sahil Yolu projesi yapıldı.

Bu yıl içinde ihalesi yapılacak. Konuyla ilgili müjdeyi Sinop Ak Parti Milletvekili Mehmet Ersoy verdi. Sinop yerel gazetelerinden Vitrin Haber'e özel açıklamalarda bulunan Mehmet Ersoy, yolun projesinin yapıldığını ve bu yıl içinde 4,5 milyar lira tutarındaki projenin etap etap ihalesinin yapılacağını açıkladı.

4,5 MİLYAR LİRALIK PROJE BU YIL İHALE EDİLİYOR

AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy; "Sinop'a kadar ulaşan Karadeniz Sahil Yolu'nun, en önemli etabı olan ve yolu İstanbul'da ki 3. Boğaz Köprüsüne bağlayacak Sinop-İnebolu-Cide-Kurucaşile güzergahı projelendirildi ve ihale aşamasına gelindi" dedi.

SİNOP-İNEBOLU-CİDE-AMASRA ARASI 1. SINIF DEVLET YOLU OLUYOR

4.5 milyarlık yatırım Sarp'tan Sinop'a kadar uzanan Karadeniz Sahil Yolu, 4.5 milyarlık yatırımla Sinop'tan devam ederek 3. köprüye bağlanacak. Konu ile ilgili bilgi veren TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Sinop'a kadar ulaşan Karadeniz Sahil Yolunun, en önemli etabı olan Sinop-İnebolu-Cide-Kurucaşile güzergahının projelendirildiğini ve ihale aşamasına gelindiğini söyledi.

3.BOĞAZ KÖPRÜSÜ'NE BAĞLANACAK

Konuyla ilgili Sinop Vitrin Haber'e açıklamalarda bulunan Mehmet Ersoy, söz konusu yolun ihalesi için çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Ersoy; "Karadeniz Sahil Yolunun istanbul tarafından, Bartın-Amasra'ya kadar olan kısmı yapıldı. Şu aşamada yapılması gereken tek nokta, Amasra-Cide-İnebolu-Çatalzeytin- Sinop arasında kaldı. Bu bölgenin de projeleri tamamlandı, ihaleye hazır hale getirildi. Ciddi maliyeti olan, yani yaklaşık 4.5 milyar lira maliyeti olan bir proje çıktı karşımıza. Şimdi bunun etap etap ihale edilmesi çalışmaları devam ediyor" dedi.

SARP'TAN-İSTANBUL'A KADAR...

Artvin'den İstanbul'a kadar olan Karadeniz sahil Yolu bittiğinde l'nci sınıf çok şeritli devlet yolu olacak olan bu yol bölgenin kalkınmasına da ciddi katkılar sağlayacak. Hali hazırda kullanılan sahildeki yolun standartlarını yükseltmek için de çalıştıklarını dile getiren Mehmet Ersoy; "Biz biraz önce bahsettiğim çalışmaları beklemeden yine Sinop'un batısındaki ulaşım sıkıntılarını gidermek adına en sorunlu bölgemiz olan Ayancık-Türkeli-Çatalzeytin hattının mevcut yolunun ıslahı ve iyileştirilmesi adına çalışma başlattık. Yıl başında yaklaşık 150 milyon TL'lik bir yol projesinin ihalesini yaptık. Yer teslimleri yapıldı. Bu günlerde müteahhit firma şantiye çalışmalarını devam ettiriyor. 2016 yılı ortalarına kadar ÇatalzeytinAyancık arasında standartları yükseltilmiş güzel bir yolumuza da kavuşmuş olacağız" diye konuştu.

Haber: Vitrin Haber

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: boyabatlı 30 03 2015 16:15
şu bizim çevre yolu ile tosya!ya giden sarççayı yolu da bir bitse.öbür yol bizi çok ilgilendirmiyor da...

1. Yorum: h.c 30 03 2015 05:02
sonsuzzzz teşekkürler syn millet vekilim.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

388661


Tasarım:DtGaNi