Yayın Tarihi:31 03 2015 23:28(4830)

Pirinci Boyabat üretiyor
Tosyalı satıyor

Kızılırmak ve Gökırmak vadilerinde yetiştirilen ve kalitesi ile tanınan Boyabat pirinci, piyasaya Tosya pirinci olarak pazarlanıyor.

Boyabat’ta üretilen 12-15 bin ton arası çeltiğin önemli bir kısmı Tosya’daki çeltik fabrikalarında işlenerek piyasaya Tosya pirinci olarak sunuluyor. Boyabat’ın tarımsal üretiminde çeltik önemli bir yer tutuyor. İlçenin su potansiyelinin yeterli olması sebebiyle Kızılırmak, Gökırmak ve kolları sayesinde mevcut vadilerde çeltik üretimi yapılıyor. Boyabat’ta 7 adet çeltik fabrikası faaliyet gösteriyor. 15.000 dönüm arazide yıllık 12.000-15.000 ton çeltik üretimi yapılmakta olup bu da Türkiye’nin tüketiminin yıllara ve ithalata göre yüzde 5’ini oluşturuyor.

Boyabat’ta Baldo, Osmancık 97, Karakılçık, Riba, Sarı Bursa, Boroka, Yaşar, Crisco, Maratelli, Ak Çeltik, Kısa Bacak, Sarı Kılçık adlarıyla anılan pirinç çeşitleri yetiştiriliyor. Bunlardan en iri tanelisi Baldo’dur. Fakat Boyabat’ta en çok yetiştirilenleri Riba ve Osmancık’tır.

Haber: Zaman

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: jonturk 02 04 2015 16:55
sizin bahsettiğiniz o sağlığa faydalı pirinçler eski pirinçlerdi. şimdi üreticiye sorun bakalım üretim kaç aşamasında hangi kimyasallar kullanılıyor. üstelik miktarlar konusunda kontrol de yok, çiftçinin insafında kimyasal pirinç yiyoruz. sağlığımıza da yarardan çok zararı var.

2. Yorum: daylıdan 01 04 2015 23:43
burada stk lara büyük görev düşüyor. boyabatımızı ve princimizi yurt ve dünya çapında tanıtıcı çalışmalar yapılmalıdır." kamu spotu " v.b. gibi şeylerle princin sağlığa faideleri anlatılmalıdır.

1. Yorum: svd 01 04 2015 18:15
kimse köylüyü düşünmüyor ucuzca çeltik satıyoruz burda neyin haberini yapıyosunuz


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

65111


Tasarım:DtGaNi