Yayın Tarihi:31 03 2015 23:35(2081)

Meclis’te ‘Samanyolu kebap’ mönüden çıkarıldı

TBMM üyeler lokantasında milletvekillerine ve konuklarına sunulan bir yemek ‘paralel’ tartışmasının parçası haline geldi. Samanyolu kebap, AK Parti Sinop Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Ersoy’un tepkisi üzerine Meclis’in mönüsünden çıkarıldı

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, lokanta mönüsünde, ‘Samanyolu kebap’ adıyla bir yemek olduğunu fark edince tepki gösterdi. Kuşüzümlü, pilavlı etten oluşan Samanyolu kebap ile ilk kez karşılaşan Ersoy, yemeklerden sorumlu olan Destek Hizmetleri Başkanlığı’nı telefonla aradı. Ersoy, paralel yapıyla mücadele edilen bir dönemde, böyle ismi olan bir yemeğe mönüde yer verilmesinin farklı anlamlara çekilebileceğini vurgulayarak, ilgili birimin yöneticilerini uyardı. Yöneticiler bunda bir kasıt olmadığını belirtse de, Ersoy’un uyarısı üzerine Samanyolu kebap mönüden çıkarıldı. Yemek o günden sonra da bir daha servis edilmedi.

‘SİZ NEREDEN DUYDUNUZ?’

Ersoy, kendisine olayı soran gazetecilere, “Siz nereden duydunuz? Ben sadece o birimin başkanını aramıştım” demekle yetindi. Tepkisinin gerekçeleriniyse açıklamadı.

TBMM lokantasındaki yemek mönüsünde yer alan yemeklerin isimleri zaman zaman gündeme geliyor. ‘Kandil kebabı’ çözüm süreci dolayısıyla kulislerde espri konusu olurken, bu konuda bir şikâyet gelmedi. Ancak geçmiş yıllarda Rus salatasının adına tepki olunca değişiklik yapılmış ve Rus salatası yerine ‘Amerikan salatası’ adı kullanılmaya başlanmıştı.

Haber: Habertürk

Facebook'ta Paylaş
13. Yorum: halim 03 04 2015 06:25
aferin aferin. süper bi faaliyet. ağa böyle komik bir duruma düşersiniz.sen git teröristle müzakere et. öte yandan gel sırf adından dolayı yemeği menüden çıkart. samanyolu galaksisindeyiz. siz şimdi dünyayı da taşırsınız. çok kudretisiniz baksanıza.

12. Yorum: köylü 01 04 2015 22:23
sayın vekil nisan 7 sinde senide ak parti menüsünden çıkaracaklar nazım mavişe 6 kaldı

11. Yorum: gurur duyuyorum 01 04 2015 20:57
devletimize, milletimize yaptığınız bu hizmetten dolayı nasıl müteşekkiriz!!! 77 ilde elektirik kesilir devletin savcısı en korunaklı! adliyede vurulur, 880 milyar dolarlık milli gelir 800'e düşer adamların uğraştığı işe bak..

10. Yorum: iiiiiii 01 04 2015 19:11
osmanlı tokadını yiceksiniz sonunda az kaldı..

9. Yorum: dilber dudağı 01 04 2015 17:52
aslında bazı imajlar çağıran yiyecekleri de türk mutfağından kaldırmalılar.dilber dudağı,kadınbudu köfte.hanım göbeği,gocakarı gerdanı,kol böreği...bunlar sadece aklıma gelenler.eğer varsa siz de ilave edin.insan bu yiyecekleri duyunca utanıyor.

8. Yorum: çoraklardan 01 04 2015 16:35
isimlere ve kelimelere bu kadarda takmamalıyız bence. altı astarı bir kebab ismi. nolacak şimcik, samanyolu kebabına uzay yolu kebabımı diyeceğiz.paralel kelimesi yerine yatarel diye bir şey uydursak uyarmı ?

7. Yorum: fuatavni 01 04 2015 16:30
sayın vekilim hazır el atmışken samanyolu galaksisinide kaldırsanız çok güzel olur. bu varya samanyolu galaksisisi öbür yıldızlarla paralel seyir halinde haa benden söylemesi

6. Yorum: boyabat lı 01 04 2015 14:50
şimdi memleketim düzene girecek. o kebavın adı bizim bütün dertlerden sıkıntılardan kurtaracak

5. Yorum: veli 01 04 2015 07:22
hırs ve kin böyle bişeydir. kendini ve etrafındakileri yer bitirir de içten içten kabuğuna güvenip sağlam zannedersin. bir ufacık rüzgarla tarumar olur kaybolursun dünya sahnesinden.

4. Yorum: herkul 01 04 2015 06:42
yaşa, varol,adam gibi adamsın vekilim iyiki seni seçmişiz bu problemi farketip ülke gündemini bu yükten kurtardınız için teşekkür ederiz..millet bide bu vekiller calışmıyo diyo utanmadan ya....daha napsın vekilim nasılda farkedip çözüvermiş meseleyi

3. Yorum: samanyolu... 01 04 2015 06:09
güler misiniz!
ağlar mısınız!
bu ne kin,
bu ne öfke,
bu ne nefret!
sanki 10 yıl boyunca hiç birbirlerini tanımamışlar!
sanki 10 yıl boyunca hiç beraber olmamışlar!
sanki 10 yıl boyunca hiç haksızlıklara, hukuksuzluklara imza atmamışlar!
sen kalk yol arkadaşlarına parasal konularda suçlamalarda bulun!
senmisin öyle yapan!
bundan böyle samanyolu kebab yemek yasak!
samanyolu şarkısını söylemek yasak!
gökyüzündeki samanyolu yıldızlar kümesinin ismi değişmiştir! adı ak yıldızlar kümesi olmuştur!
içinde saman sözcüğü geçen tüm sözcükler t.d.k çıkarılmıştır!
inlerine gireceğiz inlerineeeee!!!!...

2. Yorum: i s s 01 04 2015 05:44
vekil dediğin uyanık olur işte kanıtı bu çıkışınızdan dolayı boyabat sizden gurur duyacaktır.

1. Yorum: boyabatlı 01 04 2015 05:41
vayy be bu kadarda olmaz demeyin işte oluyor daha düne kadar yediğinizin adını şimdi boğaxonızamı takıldı da değiştirdşnlz yazık cok yazık


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

389923


Tasarım:DtGaNi