Yayın Tarihi:01 04 2015 18:11(1368)

Sinop'ta Yapılacak Nükleer Santral

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) bünyesindeki Nükleer Karşıtı Platform, Sinop'ta nükleer santral kurulmasına ilişkin uluslararası anlaşmanın TBMM'den geçirilmemesini istedi.

EMO'dan yapılan açıklamada, anlaşmaya ilişkin tasarının ilk maddesinin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildiği hatırlatıldı.

Anlaşma kapsamında radyasyon riski olan ve olası bir kaza durumunda telafisi imkansız zararlara yol açacak bir santral yapılmak istendiği kaydedilen açıklamada, santralin Türkiye'nin elektrik enerjisi konusundaki dışa bağımlılığını azaltmayacağı iddia edildi.

Açıklamada, santralin yapılmasının yenilenebilir enerji kaynaklarının değerlendirilmesinin önünde deengel olduğu öne sürülerek, "Bu anlaşmanın Parlamento'dan geçirilmemesi için milletvekillerimizi duyarlı davranmaya çağırıyoruz" ifadesine yer verildi.

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: sinop 02 04 2015 07:08
cahil bir kesim....sinop gelişecek diye bir yorum.sinop doğası ile zaten gelişmiş bir şehr.nükleer bitirecek bu güzel doğayı.sizler sanıyorsunuzki bizlere iş imkanı sağlanacak tabii tabi hiç iiş bilmeyen sizleri oraya doldururlar.ahhhh güzel ülkem .olan sinop un yerli halkına olacak .amir memur zengin bir şekile gider yine olan fakir kesime olcak yazıkkk.

2. Yorum: vatan 01 04 2015 19:58
ülkemiz ve sinop bu santralle çok gelişecek, bir boyabatlı olarak teşekkürler uzun adam, teşekkürler davutoğlu, teşekkürler sayın vekilim ersoy.. siz olduktan sonra bu ülkeye kimse zarar veremez, ne ergenekon, ne balyoz ne başkası! biz bir fidan gibi dimdiğiz.

1. Yorum: ibrahim.can_00057 01 04 2015 18:28
biz sinop halkı olarak gelecek nesillerin doğal bir çevrede yaşamasını istiyor ve santrali istemiyoruz santrale hayır


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

387351


Tasarım:DtGaNi