Yayın Tarihi:06 05 2015 20:57(1153)

Patatesin Kilosu 5 Lira Oldu, 4 Ayda Yüzde 80 Zamlandı

Merkez Bankası açıkladı. Patatesin kilosu 4 ayda yüzde 80 zamlandı. Kilosu 5 lira oldu...

Merkez Bankası, TÜİK tarafından önceki gün açıklanan nisan ayı enflasyonunu değerlendirdi.

Bankanın açıklamasında, enflasyonun yukarı yönlü seyretmesinde gıda grubu fiyatlarının belirleyici olduğu vurgulandı.

Bankanın değerlendirmesine göre yıllık artışın en fazla yaşandığı ürün grubu yüzde 26,27 ise taze sebze ve meyve oldu. Bunu yüzde 18,88 ile işlenmemiş gıdalar, yüzde 14,74 ile diğer işlenmemiş gıdalar izledi.

4 AYDA FİYATI YÜZDE 80 ZAMLANDI

Merkez Bankası açıklamasında Patates fiyatlarında yaşanan yükselmeye dikkat çekti. Patateste ilk dört aydaki fiyat artışı yüzde 80’lere ulaştı. Bu dönemde aşırı yağış, sel ve don olaylarının özellikle sera ile açıkta yetişen ürünleri etkilediği kaydedilen açıklamada, bunun taze sebze ve meyve fiyatlarının yüksek seyretmesine neden olduğuna işaret edildi.

Açıklamada, ekmek, tahıl dışı işlenmiş gıda grubundaki aylık fiyat artışlarının da grup geneline yayılarak sürdüğü belirtildi. Açıklamada, “Gıda fiyatlarındaki olumsuz görünüm yemek hizmetlerine de yansıdı. Tüketim sepetinin yaklaşık yüzde 30’unu oluşturan gıda ve yemek hizmetleri grubunun yıllık enflasyonu yüzde 14,31 oranına ulaştı.” denildi.

Lokanta otel ve diğer hizmetler gruplarında kaydedilen fiyat artışlarının belirleyici olduğu ifade edilen açıklamada, “Gıda fiyatlarındaki olumsuz seyre paralel olarak lokanta-otel grubunun yıllık enflasyonu yükseliş eğilimini sürdürerek yüzde 13,34’e ulaşmıştır. Diğer hizmetler grubu fiyatları ise yüzde 0,93 ile yüksek bir aylık artış kaydetmiştir. Özellikle paket tur fiyatları Türk Lirası’ndaki değer kaybının yansımalarıyla aylık bazda yüksek bir oranda (yüzde 5,5) artmıştır.” denildi.

Haber: Zaman

Facebook'ta Paylaş
4. Yorum: boyabat'li 07 05 2015 22:24
arkadaş samsun'a gitmiştim. türkişe merkette aynı taze patates 1.95 kreş ben anlam veremiyorum.pazarlarda 2.5 kuruş herkezin kafasına göre kar ediyor.uyanalım.

3. Yorum: eyyy millet 07 05 2015 03:22
tarım ülkesi değilmiydik biz yahuu

2. Yorum: hani 07 05 2015 03:21
olsun yol yaptılar

1. Yorum: kartolcu 07 05 2015 02:05
evet ya,küçük enişte gitmiş geçen nigde mitinginde patatesin 5 lira olmasıyla övünüyor niğdelilere bakın patatesinizi 5 tl.yaptık diye hava atıyor.bilmiyor mu ki o patatesi bile alamayan bir dünya ülkemizde fakir insan var.bu nr perhiz bu ne lahana.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

36597


Tasarım:DtGaNi