Yayın Tarihi:08 05 2015 17:30(999)

Chp’li Altay’ı Seçilememe Endişesi Mi Sinop’tan Vazgeçirdi?

"CHP’nin güçlü isimlerinden Grup Başkanvekili Engin Altay, 7 Haziran 2015 seçimlerinde, daha önce 3 kez seçildiği Sinop yerine İstanbul'dan aday oldu. Sinop kulislerinde Engin Altay’ın milletvekilliğini riske sokmamak için böyle bir yola başvurduğu konuşuluyor... "

10 Ağustos 2015 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sinop’ta Recep Tayyip Erdoğan %61 oy alırken CHP ve MHP'nin desteklediği Ekmeleddin İhsanoğlu ise % 37 oyda kalmıştı.

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları ve anket sonuçlarını göz önüne alan CHP yönetiminin Engin Altay’a “Sinop’ta seçilemeyebilirsin, İstanbul’dan aday ol” teklifi götürdüğü tahmin ediliyor. Bu teklif üzerine Engin Altay’ın İstanbul 3. bölgeden 3. sıradan aday gösterildiği iddia ediliyor.

Ak Parti Sinop’ta 2-0 Yapabilir Mi?

CHP’li Engin Altay’ın Sinop yerine İstanbul’dan aday olmasıyla zayıflayan CHP listesi, AK Parti’nin Sinop’taki şansını arttırmış gözüküyor. Eski il başkanı Cengiz Tokmak’ı 1. sıra adayı gösteren AK Parti 2. sıraya da MKYK Üyesi ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş’i koyarak Sinop’taki seçimi iyice kendi lehine çevirmiş durumda.

Nazım Maviş'in 2. sıra adayı gösterilmesi Ak Parti’nin Sinop’ta iki milletvekilinin ikisini de almaya yönelik bir hamlesi olarak yorumlanıyor. Nazım Maviş ve Cengiz Tokmak da seçim çalışmalarında sıkça bu duruma vurgu yaparak “Sinop’ta 2-0 yapacağız” diyorlar. Her iki aday da Sinop'u sokak sokak gezerek bu hedefin gerçekleşmesi için çalışıyor. Bu yarış diğer partilerin seçim çalışmalarını da büyük ölçüde gölgelemiş durumda.

boldhaber.com

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: veli 08 05 2015 19:54
ya hu kardeşim nazım maviş'in barış^tan ya da meftun bey'den ne gibi artıları var ki? nazım maviş kendi hayal dünyasında yaşıyor. vatandaş yerel seçimi, genel seçimi, cumhurbaşkanlığı seçimini ayırt edemeyecek kadar aptal mı? akp sinop'ta 1 oy bile artıramaz. mhp'den mi chp'den mi oy alacak? boş işlerler boş laflar...


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

80940


Tasarım:DtGaNi