Yayın Tarihi:15 05 2015 22:07(885)

İl Müftüsü Mustafa Erkan'dan Mirac Kandili Açıklaması

“Mirac; Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'in, Hicretten yaklaşık bir yıl önce Allahu Teala’nın daveti ile Cebrail (a.s)’in rehberliğinde manevi bir binit olan Burak ile, Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya gelmesi ve oradan da harika bir surette göklere çıkması mûcizesidir. Bu kudsî yolculuğa, Kur'an-ı Kerim'de "İsra" adı verilmektedir ki geceleyin yolculuk yaptırmak anlamına gelmektedir. Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.)'in İsrâ ve Mi'rac adları altında cereyan etmiş olan bu mûcizesi, zaman ve mekan kavramlarının, göz ve kulak gibi beşerî ölçülerle tespit edilebilinen sınırların çok ötesinde, bedenle ruhun beraberliğinde gerçekleştirilmiş bulunan hususî bir yolculuktur.

Miraç, başta Efendimiz Aleyhisselat-ü vesselam olmak üzere her bir Müslüman için manevi bir terfi, Yüce Rabbimizle buluşma ve selamlaşma, O’nun katında yücelme ve yükselme ve bu vesile ile yüksek insani sorumluklar üstlenmek demektir. Birer izzet ve ikram fırsatı olarak bu gün ve gecelerden gerekli dersleri almak, hayatımızı bu manevi fırsatlar üzerinde yoğunlaşarak beslemek gerekir.

Bu duygularla, 15 Mayıs 2015 Cuma gününü Cumartesi gününe bağlayan gecede İl Müftülüğümüz tarafından Alaaddin Camiinde akşam namazı ile yatsı namazı arası düzenleyeceğimiz “Kandil Özel Programı”na tüm halkımızı davet ederken Mirac Kandilinin, Sinop’umuza, Ülkemize, Aziz Milletimize, İslâm Dünyasına ve tüm İnsanlığa hayır, bereket, barış, sevgi ve mutluluğa vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim”.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

66779


Tasarım:DtGaNi