Yayın Tarihi:16 05 2015 21:58(1790)

TEÇ-SEN Basın Açıklaması

Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta Sinop ilinde Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş'ın yaralanması ile sonuçlanan üzücü bir olay yaşanmıştır. Akabinde Sinop İl Başkanımız Hakan Akıncı'nın karıştığı bu üzücü olayla ilgili kamuoyunda bir cadı avı başlatılmış, gerek sendikamız gerekse eğitim çalışanları hedef gösterilmeye çalışılmıştır.

Öncelikle maddi veya manevi her türlü şiddetin karşısında olduğumuzu açıkça beyan ediyoruz.

TEÇ-SEN gerek kurumsal kimliğiyle, gerekse eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümünde kullandığı iletişim yollarını her zaman açık bırakan kimliğiyle kamuoyunda yeterli düzeyde tanınmaktadır.

2006 yılından bugüne kadar özellikle üzerinde çalıştığımız konuların başında gelen, eğitim çalışanlarına yapılan zulüm, baskı, mobing, sendikal baskı, yıldırma, soruşturma açma, sürgün v.s. gibi insan onuruna yakışmayan ve çalışma hayatı içinde başvurulması hoş görülmeyen bir çok vakanın Milli Eğitim Bakanlığına bağlı işyerlerinde artarak devam ettiğini görüyoruz.

Sinop İl Başkanımız Hakan Akıncı ile Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karatş arasında geçen bu üzücü olay aslında tasvip etmesek de bir sonuçtur.

Çünkü, Sinop İl Başkanımız Hakan Akıncı ve Sinop Teç-Sen Yönetim Kurulu Üyelerine yapılan zulüm, haksızlık,yıldırma, psikolojik şiddet ve mobing sanırız hiçbir sendika yöneticisine sistemli bir şekilde bugüne kadar uygulanmamıştır.Şimdi sizlere Sendika başkanımız Hakan Akıncı'ya uygulanan psikolojik şiddeti kronolojik sıraya göre aktarmaya çalışıyorum.

1- Özellikle olayların başlangıcı olan 2013 yılı Kasım Ayında; önceki görev yeri Öğretmenevi olan ve Öğretmenevi Müdürü Emin Şimşek ile Sendikamız il Başkanı Hakan Akıncı arasında bir sendikal toplantı sırasında gelişen kavga olayıyla başlamış ve karşılıklı şikayet üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından KOVUŞTURMA Açılmıştır.

Yine bu olayla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma açılmış ve Sendikamız İl Başkanı Hakan Akıncı'ya "KINAMA" ve "GÖREV YERİ DEĞİŞİKLİĞİ" cezası verilmiş. "BOYABAT İLÇESİNE" sürülmüştür. Ne hikmetse Öğretmenevi Müdürü Emin Şimşek'e herhangi bir ceza ve müeyyide uygulanmamıştır.

2-Sinop İl Başkanımız Hakan Akıncı'nın BOYABAT İlçesine sürülmesi sonucunda TEÇ-SEN Genel Merkezimizce konuyla ilgili çalışmalar başlatılmış ve Sinop valiliğine sendikal faaliyetimizin engellendiği ve il başkanımızın haksız yere sürüldüğü hakkında resmi yazı yazılmıştır. Ayrıca bizzat şahsım Sinop Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerekli olan görüşmeleri yapmış ve görüşmeler sonucunda İl Başkanımızın "BOYABAT İLÇE"sine sürülmesi iptal edilmiştir.

3- Sinop İl Başkanımız Hakan Akıncı ile Öğretmenevi Müdürü arasında geçen olaylar ve husumet halen devam ederken,Öğretmenevi Müdürü Emin Şimşek, Sinop Valiliği tarafından İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak atanmıştır. Hatta İl Başkanımızın çalıştığı büroya bakan Müdür yardımcısı olarak atanması da art niyetin, mobingin, baskı ve yıldırmanın ne denli gerçek olduğunun kanıtıdır.

4- Yıllardır eğitim çalışanlarına yapılan haksızlıklara, kötü muamelelere ve sürgünlere sessiz kalmasına alışkın zihniyet bu baş kaldırıyı, bu itirazları ve yüksek sesi tabiki cezasız bırakmak istememiştir. İl Başkanımız Hakan Akıncı'nın FACEBOOK hesabı mercek altına alınmış ve yaptığı yorumlardan birinde hiçbir isim zikretmemesine rağmen daha önce husumeti olduğu ve başına müdür yardımcısı olarak atanan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Emin Şimşek tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet edilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığının 2014/1850 sayılı kararı ile yine "KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA DAİR" karar verilmiştir.

5- Cumhuriyet Başsavcılığının "KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA DAİR" kararı ortadayken Emin Şimşek, Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe vererek tekrar Valilik kanalıyla soruşturma açılmasını sağlamıştır.

6- Eski Sinop Valisi hakkında yapmış olduğu açıklamalar, yazılı ve görsel basında çıkan haberler ve facebook hesabından yazmış olduğu yorumlarda birleştirilerek sanki sendika yöneticisi değilmiş gibi bu sefer eski Sinop valisi tarafından cumhuriyet başsavcılığına şikayette bulunulmuştur.

7- Sinop Valisinin İl Başkanımız Hakan Akıncı hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına yapmış olduğu şikayet sonucunda da Cumhuriyet Başsavcılığı "KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA DAİR" karar vermiştir.

8- Olayların fitilinin ateşlendiği ilk olayın adli kararı 30/09/2014 tarihinde çıkmış ve İl Başkanımıza Asliye ceza mahkesince 2000 tl adli para cezası ve hükmün açıklanmasının geriye bırakılması kararı verilmiştir.

9- Olayların fitilinin ateşlenmesini sağlayan Müdür Yardımcısı Emin Şimşek kendi makamına Teç-Sen üyelerini çağırarak korku, yıldırma ve gözdağı ile Teç-Sen üyelerinden bazılarının istifalarını sağlamıştır. Bu olayla ilgili Sendika il Başkanımız Şube Müdürü Kadir Altukaynak ile görüşmeye gitmiş ve kullandığı ifadelerden dolayı ne hikmetse bu sebepten dolayı da soruşturma açılmıştır.

10- Milli Eğitim Müdürlüğünce sebebi sonradan anlaşılan "Geçici Görevlendirme" başlıklı bir rapor İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müfettişlerine hazırlattırılmış ve söz konusu rapor ilgi tutularak haksız ve hukuksuz bir şekilde Teç-Sen İl Başkanı Hakan Akıncı ve Teç-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri ve Teç-Sen üyelerinin görev yerleri değiştirilmiştir.

İl Milli Eğitim Müdürünün yine İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müfettişlerine bu raporu hazırlatma sebebi yapılan sürgünlerden açık ve beyan ortaya çıkmıştır.

11- Şahsım başta olmak üzere, Genel Başkan Yardımcımız Ali Güler ve Erol Kaçakoğlu'nda oluşan heyet ile bizzat Sinop iline giderek konuyla ilgili İl Müdürü Şaban Karataş ile gerekli görüşmeleri yapmış, yapılan hukuksuz uygulamalara derhal son verilmesi istenmiştir.

Söz konusu olaylarla ilgili durum tespitinin sağlam temellere dayanarak yapılmadığı, husumetin devam etmesi için İl Milli Müdürlüğü yöneticilerinin ciddi gayretler gösterdiği, bu şekilde çalışma barışının Sinop Milli Eğitim müdürlüğü için çok zor olacağı ve iletişim yollarının tekrar açılması gerektiği ve yapılan hukuksuz atamaların iptal edilmesi gerektiği konularında görüşmeler yapılmıştır. İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş'da bizlere İl Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılan sürgünlerin iptal edilmesi çalışma barışı ve huzurunun yeniden tesisi için gereken neyse yapacağı sözünü vermiştir. lakin sonraki uygulamalarıyla zaten tarafını belli etmiştir.

12- Milli Eğitim Müdürü yine Milli Eğitim Müdürlüğü Müfettişlerince hazırlanan "Geçici görevlendirme" Başlıklı raporda adı dahi geçmediği halde İl Başkanımız Hakan Akıncı'nın görev yerini altını çizerek söylüyorum, adının dahi geçmediği bir raporu ilgi tutarak değiştirmiştir.

Ancak, İl Başkanımızın haksızlıklar karşısındaki dirayeti, hukuk savaşı, şikayetleri,dilekçeleri, Basın açıklamaları devam etmiş ve bu durum yine Sinop eski valisini ve Sinop Milli Eğitim Müdürlüğündeki bazı yöneticileri rahatsız etmiştir.

13 - Sinop İl Başkanımız Hakan Akıncı , Sendikal faaliyetleri, Basın açıklamaları, Facebook hesabı üzerinden yapmış olduğu yorumlardan ve paylaşımlardan dolayı Sinop Milli Eğitim Müdürlüğünün talebi üzerine sinop valiliği tarafından onlarca soruşturma ve Öğretmenevi müdürüyken Emin ŞİMŞEK ile yaptığı kavga sonrası mahkemenin verdiği kararını gerekçe gösterip en sonunda Sinop'un en uzak ilçesine "DURAĞAN " ilçesine sürülmesi başarıyla sağlanmıştır.

14- Yine İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş İl Başkanımıza Rahatsızlığı gerekçesiyle doktorlar tarafından verilen hastalık raporlarını Hakem Hastahaneye göndermek suretiyle psikolojik şiddetini devam ettirmiştir.Teç-Sen Genel Merkezi olarak İl Başkanımız Hakan Akıncı'nın yapmış olduğu en son olayı ve İl Başkanımız Hakan Akıncı ve Yönetim Kurulu üyelerimize yapılan haksız ve hukuksuz olayların hiçbirini tasvip etmiyoruz. İl Başkanımıza açılan 19 adet soruşturmayla da açıkça görüleceği üzere birileri planlı bir şekilde bu olayların bu noktaya gelmesi için uğraşmıştır.

Bu olayların baş müsebbibi ne yazık ki yöneticilik ehliyet ve liyakatine sahip olmayan yöneticilerdir. Çok rahat bir şekilde çözülebilecek anlaşmazlıklar bilinçli bir şekilde kartopu gibi büyütülmüş olaylar ne yazık ki bu hale gelmiştir.Sayın Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı ve Sinop Valimiz Sayın Yasemin Özata'yı bu konuda göreve davet ediyor, Sinop ilinde geçmişte var olan çalışma barışı ve huzurunu sağlamak için olayda dahli ve kusuru bulunan İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerin görevden alınmasını talep ediyoruz.

Sendikal farklılıkları içine sindiremeyen, robot memur isteyen, mobing uygulamayı amirliğin bir öznesi olarak gören, bir memurun hayatını üstüne oturduğu makamla yerle bir eden, azap etmeyi verimli çalışmanın bir gereği gibi gören ve haksızlığın hukuksuzluğun mimarı olan tüm yöneticileri kınıyoruz.

İl Başkanımız Hakan Akıncı'yı tanıyanlar onun sanatçı yönünü de bilir. Aynı zamanda neyzen olan başkanımızın ney tutan eline silah tutturanları siz kamuoyunun vicdanına havale ediyorum.

Valiliğe ziyaret düzenleyen Genel Merkez Yöneticileri : Genel Sekreter Salih Burçin Poyraz, Genel Başkan Yardımcısı Ali Güler ve Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaçakoğlu, Vali Yasemin Özata'yı ziyaret ettiler.

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: sabırlı 16 05 2015 23:18
ne sabırlıymış bee.taş olsa çatlarmış.yine de ya sabır.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

31472


Tasarım:DtGaNi