Yayın Tarihi:21 05 2015 21:56(2123)

Genç yaşta Hanımağa oldu

Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin (SİYAD) bu yıldüzenlediği geleneksel Yağlı Güreş Müsabakaları için yapılan ağalık arttırmasında en yüksek teklifi veren Mualla Arpacı hanımağa oldu. Genç yaşta ağalığı kazanan Arpacı henüz lise öğrencisi.

SİYAD’ın Pendik Kurtdoğmuş Köyü yolu üzerinde bulanan SİYAD Ali Karakuş Piknik Alanı’nda geçtiğimiz hafta sonu düzenlediği geleneksel Yağlı Güreş Müsabakaları etkinliğinde, pehlivanlar arasında geçen çetin mücadelenin ardından yapılan ağalık arttırmasında lise öğrencisi Mualla Arpacı genç yaşta hanımağa oldu.

Davul-zurna ekibi eşliğinde alanda selamlama turu atan çiçeği burnunda hanımağa güreşleri izlemeye gelenler tarafından alkış yağmuruna tutuldu.

SİYAD Genel Başkanı Keramettin Arpacı’nın kızı olan Mualla Arpacı hanımağalığı hakkında kısa bir değerlendirmede bulundu. Genç Arpacı değerlendirmede şunları söyledi: “SİYAD altı yıldır geleneksel olarak İstanbul’da Sinop Panayırı düzenlemektedir. Yerel kültürümüzü, sporumuzu, örf ve adetlerimizi, sofralarımızın zenginliklerini biz gençlere tanıtmakta; yaşatılması için uğraş vermektedir. Yağlı güreş, geleneksel Türk sporları içinde bölgemizde ön sıralarda yer alan bir spor dalıdır. Ata sporumuz Osmanlı’dan günümüze kadar yaşatılarak gelmiştir. Bunda SİYAD’ımızın da önemli katkılarının olduğunu düşünüyorum. İnanıyorum ki bu işe gönül vermiş beyler için ağalık son derece önemli ve heyecan verici bir iştir. Ben de toplumumuzun örf, adet ve ananelerini öğrenmeye çalışan bir kardeşiniz olarak bu sorumluluk duygusunu ve babamın destekleriyle ağalık heyecanını yaşıyorum. Ata sporu güreşin yaşatılması ve her yaştan insana ulaştırılarak yaygınlaştırılmasının önemli olduğu kanaatindeyim.“

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: kadir çiçek 22 05 2015 19:20
hanımağamıza başarılar dileriz.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

377154


Tasarım:DtGaNi