Yayın Tarihi:27 05 2015 18:08(1896)

Yapılmayan Anketi, Yapılmış Gibi Yayımlamak

Son günlerde Sinop ve Boyabat'ta yayım yapan bazı internet sitelerinde, Gezici Anket şirketinin yaptığı iddia edilen bir anketin sonuçları yayımlandı. Gezici Anket şirketinin 0212 337 57 88 numaralı telefonunu aradığımızda belirtilen tarihte böyle bir anketin Sinop ilinde yapılmadığını söylediler. Bu sahte anket ve haberi sizinle paylaşıyoruz.


AK Parti Atağa Kalktı

Gezici Anket firması tarafından 10 Mayıs -22 Mayıs tarihleri arasında Sinop’ta 3 bin denek ile yüz yüze yapılan ankette; AK parti’nin % 59.5 ile birinci, CHP’nin 20.9 ile ikinci ve MHP’nin % 15.2 ile üçüncü parti olduğu belirlendi.Bu sonuca göre 7 Haziran seçimine iki hafta kala, eğer Türkiye genelinde olağan bir gelişme olmadığı durumunda bu tabloya göre AK parti Sinop’ta seçimi 2-0 kazanıyor.

NE OLDU DA BÖYLE OLDU?

Aynı anket firması tarafından 1 ay önce yapılan kamuoyu yoklamalarında Sinop’ta AK parti:1 ve CHP:1 milletvekili çıkartıyordu. Fakat 12 gün önce başlatılan ve 2 gün önce sona eren ikinci anket sonuçlarında ise AK partinin ani bir yükseliş gösterdiği ve durumu 2-0 lehine çevirdiği gözlemlendi.

Bu gelişimin Başbakan Davutoğlu’nun Sinop mitingi ile AK parti ikinci sıra adayı Nazım Maviş’in seçim çalışmaları esnasında yaşanan silahlı saldırı sonrası meydana geldiği belirtilirken, CHP ve MHP adaylarının da çalışmalarda yetersiz kaldığı ve seçmenin beklentilerini giderecek yeterli done sunamadıklarından kaynaklandığı ileri sürüldü.

KÜSKÜNLERİN BARIŞMA ETKENLİĞİ

Öte yandan AK partinin yükseliş trendine geçişinde Nazım Maviş faktörünün büyük olduğu belirtilerek, “Maviş sempatik tavırlarıyla seçmenler ile empati kurduğu kadar, partiye küsmüş, kırgın ne kadar partili var ise hepsini yanına almayı başardı ve birliktelik sağladı. Bu da partinin yükselişe geçmesinde büyük bir etkenlik sağladı.“ denildi.

Facebook'ta Paylaş
9. Yorum: erbil 28 05 2015 20:06
şu anlı secdeye değen muhabbeti artık sıktı. dini kavramları üstten aşağıya doğru hepiniz sömürü aracı haline getirdiniz. dini değerlerin içini boşalttınız. kimse görmeden, gösterişsiz, riyasız evinde namazını kılana, kur-an'ını okuyan birinin bu hasletlerini sırf chp ye yada mhp ye oy veriyor diye bir çırpıda görmezden geliyorsunuz. akp ye oy vererek haşa dinini tamamladığını felan mı düşünüyorsunuz?? bırakın bunları artık. hiç hoş görünmüyorsunuz insanların gözüne

8. Yorum: ahmet 28 05 2015 18:34
boyabatlı sevgili kardeşim. nazım maviş sizin yabancınız değilki, sizin kendi evladınız. bizim topraklarımızda yetişmiş alnı secdeye değen sizler kadar değerli insan.amacımız iktidarın nimetlerinden gerçekten faydalanalım.cocuklarımız
torunlarımız için en azından kapısını çalabileceğimiz bir insanımız olsun.nasıl olsa 1 nci sıra adayı çıkıyor.biz birlik beraberlik içerisinde olursak hiçbir zaman beraberliğimizi kaybetmeyiz.ne yapılırsa yapılsın adalet ve kalkınma partisi türkiyede birinci parti.neden kendi egolarımız için ters düşelim.amacımız yatırım almak,işsiz çocuklarımıza iş istihdamı yaratmak bizim amacımız bu.

7. Yorum: veli 28 05 2015 03:43
bir de bu sahtekar gazetecinin mesleğini bilseniz daha da şaşırısınız. neler güzel ülkemde herkes susuyor.

6. Yorum: demokrasi 28 05 2015 00:56
anlamıyorum , anlayamıyorum... nedir bu siyaset kavgasi , kardesim biz kardesiz kardes , sagi solu onu arkasi yok bunun , burasi 'dmokrasik' bir ulke herkes ozgurce dusuncelerini paylasabilir.kimseyi yargilayamassiniz dusunceleri yuzunden , bir de sokakta ayaginiza tas takilsa 'akp' koydurmustur diyeceksiniz bu hale geliyorum. bu arada ben hic bir dusunceyi savunmuyorum , savunmamda . kisacasi demek isteigim o ki belediye sinopta ne yapiyor ? bunu bir dusunelim -ojektif bir aciyla- herkese selametle :)

5. Yorum: ahmet 27 05 2015 23:14
sevgili halil kardeşim.kimse kurnazlık yaparak anket yaptırmıyor.cumhurbaşkanl
ığı secimindeki bir oya bak mhp,chp.dp,saadet v.s hepsi birleşti adalet ve kalkınma partisini alt edemedi.seçim sonucuna bak yüzde 52, sinoptaki orana bir bak anlarsın kimsenin sahte ankete ihticayı yok sinop artık iktidara ters düşmeyi istemiyor.onun için hep bir ağızdan nazım maviş diyor sende gel hep bir olalım birlik olalım.

4. Yorum: boyabat 27 05 2015 23:07
boyabat akıllanmaz kendi evladınız varken başka adaya vermeyin yoksa 5.sene boşa geçer?

3. Yorum: ey müslümanlar..! 27 05 2015 21:02
sorarım size ey müslümanlar..!
yüce kitabımız kuran ı kerim i siyasete ve kendi çıkarlarına alet etmek günahmıdır..?
değilmidir..?
elhadülillah çok şükür bende müslümanım ve benim bildiğim kadarıyla günahtır.
madem ki günahtır..!
bu günaha ortak olmak caiz mi dir..?
kendi çıkarları için kuran ı kerim i bile kullanan ve insanların dini duygularını kullanan zihniyetten ne bekliyorsunuz.
bunu bir chp li yada mhp li yapsaydı meydanlarda kuran ı sallasaydı onu taşlayarak öldürürdünüz din düşmanı diye..
açın gözünüzü kardeşlerim
dönün bakın etrafınızda ki müslüman ülkelere akp geldikten sonra ne hale düşmüşler.
abd akp min sayesinde müslüman ülkeleri telef etti sıra bizede gelmeden uyanın bu gafletten..
allah rızası için uyanın hiç yapamazsanız eahmetli erbakan hocanın son dönemlerde ki konuşmaları internette var dinleyin bakın ne diyor..
oyumuzu kime verecez demeyin;
bakın aslanlar gibi mhp var, chp var, saadet var
emin olun ki bunlardan zarar gelmez.

2. Yorum: boyabatlı 27 05 2015 19:02
böyle parayla anket yapıp milleti kandırmayı göz boyamayı akp cok iyi yapar oy calmayı yalan dolan herşey bunlarda daha ne bekkemir tokmak giderde maviş avucunu yalar

1. Yorum: halil 27 05 2015 18:43
paranın yaptıramayacağı şey yok. bir anket şirketim olsaydı ve şerefi, namusu, hakkı, hukuku göz ardı etmiş olsaydım çok zengin olurdum. buradaki durum biraz farklı zannediyorum. bu şirketten habersiz bir çarpıtma, maksatlı haber yaptırma. bu kurnazlığı düşünenler, yayınlayanlar için ağzımı bozmak istemem doğrusu. milletin oyuna ihtiyaçları var. bu yolda herşey mubah. her yolu deneyeceklerdir. büyük paraların döndüğü bir sektör haline geldi siyaset. vatanı milleti için siyaset yapana az rastlanır oldu bu aralar.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

32629


Tasarım:DtGaNi