Yayın Tarihi:03 06 2015 01:01(1045)

Çanakkale "Bir Hilal Uğruna" Programı Sinop Gençlik Merkezi'nde Gerçekleştirildi

Çanakkale'de verdiği 1488 şehitle en çok şehit veren iller arasında yer alan Sinop'ta "Çanakkale Bir Hilal Uğruna" programı düzenlendi. İzleyenlere duygusal anlar yaşatan program çıkışı, protokol ile gençlere üzüm hoşafı , yarım yağlı buğday çorbası ve çeyrek ekmek ikram edildi.

Gençlik ve spor Bakanlığı’nın Çanakkale Savaşı’nın 100. yılı nedeniyle Türkiye genelinde başlattığı "Çanakkale Bir Hilal Uğruna" programı Sinop'ta büyük bir katılımla gerçekleşti. Bakanlığın, gençlere Çanakkale ruhunu yaşatmayı ve ecdatla gençler arasında köprü kurmayı amaçlayan ve yıl sonuna kadar 81 ilde düzenlenmesi planlanan ‘Çanakkale Bir Hilal Uğruna’ programının sonuncusu Cuma günü Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün katkılarıyla Sinop Gençlik Merkezinde gerçekleştirildi.

Televizyon programcısı ve şair Serdar Tuncer’in sunumuyla Sinop Gençlik Merkezi Salonu’nda düzenlenen programa Sinop Valisi Sayın Dr. Yasemin Özata Çetinkaya , İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Şefaattin Serten , İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner , Vali Yardımcısı Kaya Çelik , Gençlik ve Spor İl Müdür V. Haşim Murat Öztürk, Türk Telekom İl Müdürü Baki Günay ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan programda şair Serdar Tuncer ; Şiir dinletileriyle, Cihan Yıldız ; Çanakkale türküleriyle, gençlere Çanakkale ruhunu teneffüs ettirdi. Çanakkale destanının yaşanmış hikâyelerini anlatarak izleyenleri o günlere götürüren Serdar Tuncer, 100 yıl sonra Çanakkale’yi, Çanakkale ruhunu bir kez daha yüreklere nakşetmek adına 81 ilde şiiri, türküyü vesile edip Çanakkale’yi konuştuklarını söyledi.Program, Serdar Tuncer'in İstiklal Marşı'nın tüm kıtalarını okuması ile son buldu.

Program sonrası protokol ile gençler , savaş sırasında objektiflere yansıyan karelerden derlenen fotoğraf sergisi ve Çanakkale Savaşında kullanılan savaş malzemelerinden oluşan sergiyi gezdi.

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: çanakkale geçilmez 03 06 2015 18:31
bu akp iktidarı milletle dalga geçiyor pkk ile pazarlık yapıyor ondan sonra çıkıp çanakkale ruhunu gençler'e yaşatacakmış allahtan korkun ecdadın kemiklerini sızlatıyorsunuz


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

13677


Tasarım:DtGaNi