Yayın Tarihi:04 06 2015 01:28(1604)

Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesinde Fetih Coşkusu

Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü, İstanbul’un Fethi’nin 562’inci yılı kutlamaları kapsamında öğrenciler arasında “İstanbul Fetih ve Fatih” konulu kitap okuma yarışması düzenledi. Ödüllü kitap okuma yarışmasına Artemiz Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda SİYAD Genel Başkanı olan Keramettin Arpacı destek verdi.

Ödül töreni öncesinde girişimcilik üzerine katılımcılara seminer veren Arpacı, girişimcilerin risk alma cesaretine sahip, yeniliğe açık, inovatif uygulamalardan büyük heyecan duyan insanlar olduğunu söyledi.

Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve anlama yeteneklerini geliştirmek, milli ve manevi değerleri yaşatmak, tarih bilincini geliştirmek amacıyla mayıs ayı içerisinde ödüllü kitap okuma yarışması düzenledi.

Yarışma için öğrencilere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın (Kültür A.Ş.) kültür dünyamıza kazandığı, tanınmış tarihçilerimizden hemşerimiz Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’in kaleme aldığı “İstanbul Fetih ve Fatih” isimli kitaptan 260 adet dağıtıldı. Yarışmanın sponsorluğunu Merkezi İstanbul’da bulunan ülke genelinde 33 ilde kurumsal firmalara hizmet veren Avrupa ödüllü Artemiz Temizlik Sosyal Hizm. İlaçlama San. ve Tic. Ltd. Şti. yaptı.

Yarışmada dereceye girenlere yönelik 2 Haziran pazartesi günü okulun konferans salonunda ödül töreni düzenledi. Törene Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürü Bayram Kılıç, müdür yardımcıları, Boyabat Halk Eğitim Merkezi müdürü İbrahim Açıkgöz, Boyabat müftüsü İsa Sağlam, Artemiz Yönetim Kurulu Başkanı ve SİYAD Genel Başkanı Keramettin Arpacı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT Erişilebilirlik Koordinatörü Osman Çakır, Okul Aile Birliği başkanı Cevdet Elmacı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Ödül töreni bir dakikalık saygı duruşundan sonra okunan İstiklal Marşı ve Kuran tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasını Boyabat Müftüsü İsa Sağlam’ın yaptığı ödül töreni öncesinde Artemiz Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda SİYAD Genel Başkanı (Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği) Keramettin Arpacı girişimcilik üzerine seminer verdi. Arpacı konuşmasında girişimcilerin risk alma cesaretine sahip, yeniliğe açık, inovatif uygulamalardan büyük heyecan duyan insanlar olduğunu söyledi.

Eğitim kurumları arasında Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin farklı ve önemli bir yeri bulunduğunu ifade eden Arpacı konuşmanı şöyle sürdürdü: “Bir zamanlar eğitim gördüğümüz bu okulu unutmadık. Unutmamız da çok zor. Hiç unutulur mu okul yılları. Hatıralarımız dün gibi canlı. Hala yaşıyor. Geldiğimiz yeri unutmadık. Bizler vefalı olmaya çalışıyoruz. Burada bulunmamızın sebebi de bu yüzdendir. Sizler gibi geçmişte bizler de aynı sıralarda bulunduk. İyi, güzel günler yaşadık. Hüzünlendiğimiz dönemler, sıkıntılı yaşadığımız anlar olmadı değil. İmkanlarımız elverdiğince sevinçlerinize de üzüntülerinize de ortak olmaya gayret göstereceğiz. Okul yönetimimizin tespit ettiği, desteğe ihtiyacı olan yirmi öğrencimize önümüzdeki eğitim döneminde burs vermeyi düşünüyoruz. Allah çalışanların yardımcısıdır. Zorlukların üstesinden gelebilmek için çok çalışmamız gerekiyor. Başarının itici gücü çalışmaktır.”

Konuşmanın ardından kitap okuma yarışmasında dereceye girenlere çeşitli hediyeler dağıtıldı. Yarışmanın 1’incisine Akıllı Telefon, 2’incisine iPad (Tablet Bilgisayar), 3’üncüsüne Fotoğraf Makinesi, 4’üncüsüne Kol Saati, 5’incisine Çeyrek Altın, 6,7,8,9,10’uncu derecedekilere de MP 4 Player verildi. Dağıtılan hediyelerin ardından öğrenciler arasında sevinç ve coşku yaşandı.

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: remzi 04 06 2015 15:36
kitap okuma yarışmasına ödül olarak telefon ve tablet vermek bir daha kitap okuma demek gibi bir şey

1. Yorum: ahmet balcıoğlu 04 06 2015 02:40
ilk mezunuları arasında olmaktan gurur duyduğum boyabat anadolu imam hatip lisesinin bu tür faaliyetleriden dolayı memnuniyetimi bildirir,tüm idareci,öğretmen ve öğreci kardeşlerimi tebrik ederim.başarılarının devamını dilerim.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

70370


Tasarım:DtGaNi