Yayın Tarihi:04 06 2015 18:28(1723)

MHP Milletvekili Adayı M.Meftun Çağlar'ın, Basın Açıklaması

Sevgili Boyabat, Durağan ve Saraydüzü'lü Hemşehrilerim.

Bölgemiz açısından çok önemli sonuçlar doğuracak bir seçim sürecinin son 3 gününe girmiş bulunuyoruz. Bir kaç hatırlatma ile sizlerin gözünüzden kaçmış olabilecek çok önemli hususları dikkatinize sunacağım.

1) Adalet ve Kalkınma Partisi'nde aday adaylık müracaatı yapmış 13 aday adayı hemşehrimiz olmasına rağmen tüm Sinop Kamuoyu tarafından beklenti olarak kabul edilen bir durum söz konusu idi ki, bu da mevcut 13 aday adayından ya sayın ERSOY yada sayın MAVİŞ, 1. sıra aday olacak, 2. sıraya ise Sinop İl Merkezli bir arkadaşımızın aday yapılacaktı. AKP teşkilatının yapmış olduğu anket ve temayül yoklamalarında sayın MAVİŞ açık ara önde çıkıyordu. Ancak 7 Nisan 2015 akşamı aday listeleri açıklandığında hiç kimsenin beklemediği bir sürprizle karşılaşıldı. Sayın ERSOY tamamen liste dışı bırakılmış ve sayın MAVİŞ' te 2. sıraya konulmuştu. Yani kamuoyu beklentilerinin tam aksine bir durum ortaya çıkmış ve bu durum açıkçası Boyabat, Durağan ve Saraydüzü başta olmak üzere, tüm Sinop genelinde bir hayal kırıklığı yaşanmasına sebep olmuştur.

2) MHP de ise aday adaylık müracatı yapmış 5 aday adayı hemşehrimiz mevcut olup bu adaylardan 4 arkadaşımız Sinop İl Merkezli olup, bir tek ben Boyabat İlçe merkezinden idim. Sinop İlimizin Merkez dahil 9 ilçe teşkilatı ve il teşkilatımızın ortak kararı ile MHP 1. Sıra adayı olarak tercih edilmiş olmam sanırım sadece şahıs olarak beni değil, tümümüzü onurlandırmış ve mutlu etmiştir.

Burada dikkat edilmesi gereken ve çok önemli olduğuna inandığım husus, AKP teşkilatının maalesef kamuoyu beklentilerinin aksine bir vefasızlık sergilediği ortamda, MHP teşkilatının bizlere sahip çıkması ve bizlere gerçekten değer verdiğini göstermesidir. Yani bir tarafta vefasızlık bir tarafta ise vefa.

Aday adaylık sürecimizin başladığı 10 Şubat 2015 tarihinden bu güne sizlerin bizi anlatması ve tanıtması ile Sinoplu kardeşlerimiz beni tanıdı ve bağrına bastı. Allah (C.C) cümlesinden razı olsun. Bu güne kadar bizlere gösterdikleri teveccüh ve sevgi her gün artarak devam etti. 6 Mayıs 2015 tarihinde Genel Başkanımız Sayın Devlet BAHÇELİ beyin katılımı ile gerçekleşen mitingimiz muhteşemdi. Orada toplama değil, gerçekten gönüllü olarak katılan coşkulu bir topluluk vardı. Daha sonrasında ise 23 Mayıs 2015 tarihinde yapmış olduğumuz, Bakan, Genel Başkan, Başbakan yada Cumhurbaşkanı olmadan Mehter eşliğindeki yürüyüşümüz ise tam bir sevgi seline dönüşmüştü. Yaklaşık 4-5 bin kişinin katılımı ile yapmış olduğumuz yürüyüşte kalabalıktan ziyade, Sinop halkının bizlere yol kenarlarından, dükkanlarından ve evlerinden göstermiş oldukları sevgi gösterileri inanın görülmeye değer ve hafızalardan silinmeyecek anlardı. Açıkçası filmlerden hafızalarımıza kazınmış bazı görüntülerde olduğu gibi sanki çok sevilen, çok sayılan çok önemli bir devlet büyüğü şehre girmiş te, ona karşı sevgi gösterileri yapılıyormuş gibi bir durum vardı. İnanın bu durum beni hem çok sevindirdi, hemde gururlandırdı. Sinoplu hemşehrilerimiz bize sahiplenmişler ve bizi sevmişlerdi. Ben orada iki teyzemin elini öptüm, bu iki teyzem çok farklı giyinmişti, dışarıdan bakan farklı iki dünyanın insanı görürdüa, ama her ikisi de büyük bir sevgi ile bizlere Bozkurt selamı yapıyor ve gözlerinden bize karşı sevgi ve muhabbet akıyordu. Onların elleri öpülmez de kimlerin eli öpülür. Bana bundan sonra düşen görev ise Sinoplu kardeşlerimizin bize göstermiş oldukları sevgi ve sahiplenmeye misliyle karşılık vermek ve onları asla incitmeyecek, asla onları dışlamayacak bir çizgide yürümektir. Allah'ın (C.C) izni ile de bunu başaracağıma kesinlikle inanıyor ve hepsine en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Ama sevgili Boyabatlı, Durağanlı ve Saraydüzülü hemşehrilerim, burada esas iş size düşüyor. Bizler bölge olarak ya bize gösterilen sevgi ve vefaya bana sahiplenerek karşılık vereceğiz yada bu vefaya karşılık vermeyerek bizlere vefasızlık yapan iradeye teslim olacağız. Burada samimi ve şahsi duygu ve düşüncem şudur sevgili hemşehrilerim; Cumhurbaşkanı Sayın Tayyip ERDOĞAN nasıl Rize' de 2. parti konumuna düştüğünde mahcup olursa, Sayın Devlet BAHÇELİ nasıl Osmaniye de 2. parti durumuna düştüğünde mahcup olursa, bir Boyabatlı olarak hemde 1. sıradan bir Boyabatlı olarak şayet bölgemizde beni 1. sıradan aday yapan MHP 2.liğe düşerse inanın bende, bizlerde çok mahcup oluruz. Şunu lütfen aklınızdan çıkartmayınız AKP nin 2-0 yapma iddiası sadece sloganda ibarettir, gerçekleşmesi imkansız bir durumdur ve işin esas bizleri ilgilendiren tarafı ise, şayet MHP vekil çıkartamaz ise yani Mustafa Meftun ÇAĞLAR seçilemez ise yaklaşık 50 yıldan bu yana Bölgemiz yani iç kesim belkide ilk defa vekil olarak temsil edilemeyen bir döneme girecektir. Bundaki sorumluluk bizlerde yani Boyabat, Durağan ve Saraydüzü bölgesinde yaşayan hemşehrilerimiz de olacaktır. Bizim dışımızda sahil dediğimiz Bölge görevini yapmış bize ziyadesi ile sahiplenmiştir, bizlere göstermiş oldukları sevgi ve sahiplenme hepimizin malumudur. Bize düşen ise kendi değerimize en az sahil bandında yaşayan hemşehrilerimiz kadar sahip çıkmaktır.

Sevgili hemşehrilerim bu seçimde parti ayrımı yapmaksızın lütfen kendi içinizden çıkmış bir evladınıza bir değerimize sahip çıkınız. Gönül Sayın MAVİŞ beyinde vekil olabilmesini arzu ederdi, ama hem benim hemde sayın MAVİŞ beyin aynı anda seçilme şansımızın olmadığı bir gerçektir. İşin bu noktaya gelmesinin sebebi ise AKP'dir. MHP üzerine düşeni yapmış, Sinop Halkı üzerine düşeni yapmış ve bize sahip çıkmıştır.

Sevgili hemşehrilerim, seçim maratonunun tamamlanmasına 3 gün kaldı. Evinize elma alırken sağlamına çürüğüne bakıyorsunuz da, Sinop ve Türkiye kaderinde söz sahibi olacak kişi yada kişileri seçerken bu ayrımı yapmayacak mısınız? Seçildiği takdirde muhatap olacağınız kişinin karakterine, mesleki tecrübesine, devlet yönetimine yakışıp yakışmadığına, yanına yanaşılabilir, kendisine ulaşılabilir yada ulaşıldığında size nasıl muamele eder, gönlünüzü mü yorar, yoksa sizlere hakketmiş olduğunuz sevgi ve saygıyı mı gösterir, buna bakmayacak mısınız? Kibirli midir, ukala mıdır, kendini beğenmiş midir, enaniyet sahibi midir yada tam aksine mütevazi ve alçak gönüllü olup olmadığına bakmayacak mısınız? Benim bu göreve layık olduğumu düşünüyor ve beni seviyorsanız lütfen gereğini yapın ve bana sahip çıkın, yok diyorsanız ki sen değilde şu arkadaşımız bu göreve senden daha layık kabul ona oy verin. Ben bu süreçte bana düşen görevi yaparak aday oldum ve çok şükür MHP'nin 1. Sıra adayı olarak sizlerin huzurundayım. Ben üzerimdeki sorumluluğu yerine getirmiş olmanın huzuru içerisindeyim. Sizlere de bir yangının haberini veriyorum. Ya bu yangına su taşıyıp söndüreceksiniz yada yangını görmezden gelip zarar göreceksiniz.

Sevgili hemşehrilerim 7 Haziran 2015 günü ya evladına Mustafa Meftun ÇAĞLAR'a sahip çıkacak ve bir destan yazacaksın yada vefasızca hak edene hakkını vermeyen iradeye teslim olup sonrasında ise büyük pişmanlıklar yaşayacaksın. Karar Senin. Allah (C.C) cümlemizin yar ve yardımcısı olsun. Seçim sonuçları hem Sinop hemde Türkiye'miz için hayırlara vesile olsun.

Mustafa Meftun ÇAĞLAR
Milliyetçi Hareket Partisi
Sinop Milletvekili Adayı

Facebook'ta Paylaş
17. Yorum: yusuf 06 06 2015 03:01
bir insanın kalbi yüzüne yansır dedikleri, herhalde siz olsanız gerek meftun abi. allah gönlüne göre verir inşallah...

16. Yorum: boyabat 06 06 2015 01:52
boyabat evladına sahip çıkacak

15. Yorum: aylin 05 06 2015 17:00
vekilimiz mustafa meftun çaglar bu iş bitmiştir allahın iznıyle kımse kafasını yormasın kımsede farklı yorumlar yapmasın vekil adayımız her vekıl adayının yaptıgını yaptı haklı olarak ama akp iş güdarları farklı yere çekıyor boyabat evladına sahıp cıkıyor boşa yorum yapmayın bizim ilçemıze hakkıyla çalışacak dururst bir vekil lazımdı oda akp li kardeşleriminde bildigi gibi sayın meftun çaglar saygılar...

14. Yorum: ah bu klavuz 05 06 2015 16:57
keşke böyle bir açıklamayı hiç yapmamış olsaydınız. kim akıl verdi bilmiyorum ama kusura bakma iyice saçmalamışsın sayın çağlar.kendini özel ve seçilmiş sanan etki odakları seni de yedeklerine almışlar.onun için sizin seçilmeniz halinde vekillik yapacak olanlar şimdiden malum olduğu için inadına ak parti.

13. Yorum: sinop aşığı 05 06 2015 12:26
sayın aday;
akp 'nin bu tercihini hata diye nitelendirirken kendiniz sinop sahilinden oy almayacak mısınız da vilayeti ikiye bölüyorsunuz. akp 1. sıraya n.maviş'i getirse idi siz adaylıktan vaz mı geçecektiniz. bırakın bu başkasının eksikliklerinde n yararlanmayı. vilayeti ikiye bölmeyi. siz seçilince boyabat-durağan -saraydüzü milletvekili diye mi dolandırılacaks ınız. demeyecekler mi sinop milletvekili. sonra muhalefet te ne kadar hizmet verebileceksini z. partinizin mevcut hedeflerine ve durumuna bakarsanız yine yavru muhalefet olacaksınız. lütfen insanları bu şekil de yanlışa itmeyin. gerçekçi olun. senelerce insanları sağ sol diye böldünüz. kardeşi kardeşe vurdurdunuz. yeter artık bu bölücülük. maşallah site de mhp sitesi gibi. kamu yararını falan unutmuş.kendinizi daha çok küçültmeyin.

12. Yorum: vatansever 05 06 2015 04:29
burada benim yorumum akpli yorumculara cevap olarak yazılacaktır tabi bazı arkdaşlar aday kim olursa olsun biz oy veririz demiş kendi oylarıdır verebilirler 13 yıl boyunca sinop u ve türkiyeyi akp yönetiyor sloganlarından birisi de gelişen sinop olmuş gelişen bir ilde ilçede göç olurmu kimi kandırıyorsunuz 3 vekilden ikiye düştü niçin akp nin işine geliyor göç çünkü büyük şehirlerde vekil şansı çok olduğu için allah nasip ederse sayın çağların vekil olmasına kimse mani olmaz takdir allahındır kulun elinden bir şey gelmez sayın çağları allah utandırmasın mavişin gidemeyeceğini bizde biliyor kendide biliyor

11. Yorum: kimbunlarkimbunlar 05 06 2015 04:07
1 nolu yorumcu ve 8. nolu yorumcu ufuk kardeşim akp 13 yıldır güçlü bir iktidarda ama yaptıkları ortada yol yaptık diyorlar doğru yol yaptılar ama kendi yollarını yaptılar ayakkabı kutularıyla,para sayma makineleriyle sıfırlayamadıkları paralarla allah aşkına hala hırsızlığın neyini savunuyorsunuz utanmıyorsunuz bide 2 paket makarnaya değişenlerdensin belli zaten şeref yoksunusunuz hepiniz.(gazeteci kardeşim bu yorumumu yayınla lütfen)

10. Yorum: sinoplu 05 06 2015 02:50
sayın vekilim. boyabat desteklemese de biz destekliyoruz sizi. tokmakçıya oy vereceğimize size vereceğiz. ak parti benim partim ama 1. sıra adayı benim adayım değil. temiz insalara oy vermek istiyorum. mhp nin adayı da benim için bu kritere uyuyor.demek ki ya arsızı seçeceğiz yada hakkı tutup kaldıranı. hak yardımcınız olsun inşallah

9. Yorum: yakışmamış 05 06 2015 01:54
çağlar abi güzel adamsın yalnız bu ucuz işleri boşver herkesin aklı var fikri var

8. Yorum: ufuk 05 06 2015 01:04
1 nolu yorumcu arkadasa katılıyorum. kaybettiğini anlayınca yazılmış bir açıklama. ayrıca sayın caglar diyelimki secildin. akp zaten 48 le yine iktidar.allah aşkına ne yapacaksın. kim dinler seni ankarada.birak bu işleri.

7. Yorum: 1 nolu yorumcuya 04 06 2015 23:57
o kadar kötü niyetlisiniz ki,sadece içinden gelerek yazılan ve destek istenen vekil adayımızın yazısını bile içinize sindiremiyorsunuz,sizin yüzünüzde eşek derisi varki o kadar yolsuzluğa,hırsızlığa ve haksızlığa rağmen hala ortalıklarda dolaşıyorsunuz.sayın vekil adayımız bunlardan hiç birini yapmadı o yüzdenmi sokaklara çıkamayacak ha ha ha güldürmeyin beni

6. Yorum: boyabatgenclik 04 06 2015 22:58
7 haziranda ilk oyum mhp'ye

5. Yorum: halk 04 06 2015 21:50
haydi boyabat meftun beye sahip çık.

4. Yorum: hani nerde 04 06 2015 20:38
sayın cağlar abi allahın izniyle mu halk seni namusuyla şerefiyle meclise gönderecektir sende sinop için ne gerekiyorsa yapacagından eminiz bazı kesimler diyorki iktidar olmayan bir partinin vekili ne yapabilirmiş bu şekilde halk kandırılıyor bir baskı yapılıyor zaten bu ikdidar gidici bunu kabullenemiyorlar çünkü değirmenin rant suyu kesilecek hallerinin ve ysptıklarının hesabını nasıl verecekler onlarda bilmiyor ama allahın izniyle seni mecliste göreceğiz

3. Yorum: selvi 04 06 2015 20:22
sayın vekilim; güzel yazmış, çok iyi anlatmışsınız lakin bunları idrak edecek kaç kişi çıkar 7 haziranda görücez

2. Yorum: boyabatlı 04 06 2015 20:08
ben anlamıyorum yada siz cahilsiniz,ak parti 1. sırada şunu çıkarmış 2.sıra şu olmuş.sizleri neden ilgilendiriyor ak partinin aday sıralaması.biz aday kim olursa olsun durmak yok yola devam diyoruz siz kendi partinizin hdp yi parlatmasıyla meşgul olsanıza

1. Yorum: kasabanın şerifi 04 06 2015 19:29
haddini aşan, içine düşülen zavallı durumun vermiş olduğu psikolojik baskıyla yapılmış bir basın açıklaması. öyle bir basın açıklaması ki bu; sahil kesimde mhpye oy verecek insanları bile rencide eden türden. aynı il içerisinde sahil, içeri ayrışması yaparak oy toplamaya çalışan bir adayın milletvekili olduğunda bu memlekete verebilecek birşeyi de yoktur. bu halk mhpnin sinoptan milletvekili çıkarmasının imkansız olduğunu, koskoca bir ütopyadan ibaret olduğunu biliyor. mhpnin milletvekili çıkarması için öncelikle ikinci parti olması gerektiğini kaldı ki ikinci parti ile bile arasında açık ara fark olduğunu biliyor. ak partinin sinoptan iki vekili de alacağı gerçeği sizi o kadar ürkütmüş ki üzerinize vazife olmayan konulara girerek açıklama yapma acizliğine düşmüşsünüz. dolayısı ile bu basın açıklamasına üç gün sonra millet öyle bir cevap verecek ki boyabat sokaklarında gezme cesaretiniz bile olmayacak. tıpkı bu yorumu yayınlama cesaretiniz olmadığı gibi...


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

49529


Tasarım:DtGaNi