Yayın Tarihi:10 06 2015 04:01(2022)

Sinop SGK’dan Sinop'lu Öğrencilere Kitapçık Dağıtımı

Amacı, geleceğin sigortalıları çocuklarımıza sağlıklı yaşam ve sosyal güvenlik bilincini aşılamak olan; Kurumumuz, Sosyal Güvenlik Eğitim Serisinin üçüncüsü “GÜVEN İLE SAĞLIKLI YAŞAM” adlı kitapçık, Sinop Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ile İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün “kurumlar arası işbirliği” çerçevesinde yürüttüğü projeyle İlimiz genelindeki tüm ilkokullara üçüncü sınıf seviyesinde dağıtılmıştır.

Kitapçığın dağıtımına, Vali Yardımcısı Ali Yılmaz nezaretinde, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Yaşar Yılmaz ve İl Millî Eğitim Müdür Vekili Kutlu Tekin Baş tarfından 9 Haziran 2015 Salı günü Saat:11.00’de il merkezinde bulunan Cumhuriyet İlkokulu’nun 3/B sınıfında başlanmış olup; İlimiz genelindeki tüm ilkokulların üçüncü sınıflarına öğrenci düzeyinde dağıtılmıştır.

Kitap dağıtım töreninde İl Müdürü Yılmaz, çocuklara;

“Geleceğimizin teminatı ve en değerli varlıklarımız olan Sevgili ÇocuklarMilli Eğitim Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında 06.01.2009 tarihinde imzalanan “ Öğrencilerde Sosyal Güvenlik Bilincini Oluşturmaya ve Geliştirmeye Yönelik İşbirliği Protokolü” kapsamında 2009 yılından bu yana Okullarda, her yıl Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bilgilendirici faaliyetlerde bulunulmaktadır.

2014 yılında hazırlanan ve bu gün dağıtımını yapacağımız “Güven ile Sağlıklı Yaşam adlı çizgi film ve hikaye kitabı, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının onayından geçerek dağıtımına başlanmıştır. Kitabın asıl konusu gelecekte 21.yüzyılın hastalığı olarak tahmin edilen Obezite ve gün geçtikçe artan Diyabet şeker hastalığı konu edilmektedir.

Gelecekte sağlıklı bir toplum yaratmak için, çocuklarımızın küçük yaşta eğitimlerinin sağlanarak, gelecekte bilinçli ve sağlıklı bir toplum yaratmak için Sosyal Güvenlik Kurumu, toplumsal bir sorumluluk projesi ile, yeni yetişen bu günün çocukları yarının gençlerine sağlıklı bir hayat yaşamalarına katkı sağlamak, riskli hastalıklara karşı çocukları koruyarak, vücudumuz için gerekli olan besinleri yeterli ve dengeli bir şekilde alarak, sağlıklı bir nesil yetiştirmek için bu projeyi gerçekleştirmektedir. Zaten tüm çocuklarımız 18 yaşını tamamlayıncaya kadar devletimizin sağlık güvencesi altındadır.Sosyal Güvenlik Kurumu ,her bireye destek olmak, şefkat elini uzatmak ve sağlıklı bir geleceğe taşımak için vardır. Bu kitapla, İnsanların hasta olmamaları için nelere dikkat etmesi ve nasıl beslenmesi konusunda büyük katkı sağlayacağı gibi, aynı zamanda kendilerine bir karne hediyesi olacağını düşünmekteyiz.

Sevgili çocuklar, ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumunun sizler için www.sgkcocuk.gov.tr adında çok güzel bir internet sitesi hazırlayarak kullanımınıza sunmuştur. Sizler bu sitede, oyunlar oynayarak ve çizgi film seyrederek keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Hepinize mutlu ve güven dolu yarınlarda sağlıklı bir yaşam diliyor, sevgiyle kucaklıyorum.” şeklinde hitap etmiştir.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

49207


Tasarım:DtGaNi