Yayın Tarihi:16 06 2015 01:26(1563)

Star'ın Ayakkabı Kutularını Aklama Haberi Çöktü

Star Gazetesi'nin bugün manşetten verdiği 17 Aralık'ta Halkbank Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde çıkan ayakkabı kutularındaki paraları aklamak için yaptıkları haberi yalan çıktı. O bina okul değil tiyatroymuş.

17 Aralık yolsuzluk operasyonunda dönemin Halk Bankası genel müdürü Süleyman Aslan’ın evinde ayakkabı kutuları içinde bulunan 4.5 milyon doları ‘aklamaya’ girişen AKP’ye yakın Star gazetesi, Makedonya’nın başkentindeki bir tiyatro binasını, söz konusu parayla yapıldığı öne sürülen üniversitenin binası olarak gösterdi.

EVDE 4,5 MİLYON DOLARA YAKIN PARA ÇIKMIŞTI

Aslan, 17 Aralık sürecinde evinde bulunan paraların yurtdışındaki bir üniversite ve Türkiye’deki bir imam hatip için toplanan bağış parası olduğunu savunmuştu. Ancak paraları neden bankada değil de evinde sakladığı anlaşılamamıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ‘ilan-ı aşk’ eden işadamı Ethem Sancak’ın sahibi olduğu Star gazetesinin, ‘İşte ayakkabı kutusu’ başlığıyla manşete taşıdığı Kemal Gümüş imzalı ‘özel haber’de ise, bu parayla Makedonya’nın başkenti Üsküp’te yapılan Uluslararası Balkan Üniversitesi’nin inşaatının bitme aşamasına geldiği savunuldu.

OKUL DEDİKLERİ BİNA ÜSKÜP'TEKİ TİYATRO BİNASI ÇIKTI

Ancak, gazetenin birinci sayfasında ve internet sitesinden kullanılan fotoğraf, üniversite kampüsüne değil, Üsküp’teki bir tiyatro binasına ait.

Bitme aşamasına geldiği öne sürülen inşaata dair tek bir karenin kullanılmadığı haberde, projeye dair bir çizimle birlikte üniversitenin halen kullanımda olan ‘ofisten hallice’ binasına ait bir fotoğrafa yer verildi.

Haber: Diren

Facebook'ta Paylaş
6. Yorum: acaba 20 06 2015 18:07
dünyada kaç insan vardır ki o kadar parayı evin de tutsun bu işte bir iş var yada komplo bankada bile bu kadar nakit yokken türkiye gerçekleri böyle hain lık konuşulmadı bile yada sınav soruları çalındı o kadar polis işe alındı yazılmadı yurt dışında türkçe öğreten okul açıldı ( ölünce türkçe bilenlere özel muamele var o yüzden) bu paralar nereden geldi diye soran yok haber yapacaksa habercilik tarafsız olmalı.

5. Yorum: boyabatlıklar 17 06 2015 20:58
yahu dostlar bu nasıl bir haberdir ya. haber mi aklamamı ? madem bosnada şurda burda bir okul yapacağız yök yok mu yök ? toki si var ,bakanlığı var kısaca devlet olarak direkt yap bağışla. sonrada ben devlet olarak yaptım bağışladım der geçersin.bizim zekamız normal ve yeterli." işte ayakkabı kutusu " diye başlık atmak bu milleti " 5 yaşındaki çocuk " yerine koymak olmuyormu ? biz bu aşağılanmayı millet olarak hak etmiyoruz.

4. Yorum: hasan 17 06 2015 00:24
celladina aşık olan zavallı bir dünya insan var. face hesap bilmem ne? gazetenin kendisi özür diledi ve gerçek fotoyu bugün yayınladı. yalancılar sizi. allah sizi bildiği gibi yapsın. allah, ama bu dünyada ama obur dünyada siz müslüman görünüp bu yabancılarla beraber hareket edenlerden hesabini sorsun. gücün yaninda, koltuk sevdasıyla, çeşitli menfaatlere duranlar. çok yakında maskeleriniz düşecek. insanların yüzüne bakamayacak hale geleceksiniz. milletçe izliyoruz.

3. Yorum: c.k 16 06 2015 23:12
arkadaşlar sazanlık yapmayalım lütfen:)
star gazetesi bir konuyu haber yapmış,habere yalanlama gelmiş.pekiii haberi yalanlayan haber kaynağı kim ??? gökhan vots adında fake (sahte) twitter hesabına sahip bir kişi...starın yaptığı haber gerçektende yalan bir haber mi?işin orasını araştırmaya gerek yok.gökhan vots'un yaptığı yalanlama bizim daha çok hoşumuza gidiyo , ona inanıyoruz.inandığımızdan
değil,işimize geldiğinden

2. Yorum: eren 16 06 2015 04:56
zift medyası,havuz medyası,haramiler diye boşuna demiyorlar bunlara.akit denen gazete!!! de yaptı ayni haberi. sonra korkak korkak kaldırdı. bu habere denizde yılana sarilir gibi sarılan. hırsızlığın,kutuların açıklamasını yapmak isteyenler bu yalana alet oldular bugün. agir aksak dillendirdiler. bumu sizin muslumanliginiz? parayla yalan soylettiriyorlar bu karaktersizlere. gülün danışmanının kitabıda çok manidar. dikkatle takip edin. hırsızlar ve temiz kalanlar diye ikiye bölecekler partiyi. siz bu kez doğru tarafta durun olur mu?

1. Yorum: yalan...yalan...yalan... 16 06 2015 04:47
yalan olan bir şey açığa çıktığında, ne kadar doğruluğunu kabul ettirmeye çalışırsanız çalışın, daha da çok bataklığa saplanılmaktan kaçınılamaz!
evinde ayakkabı kutularında para çıkan kişi, bir bankanın genel müdürü!
ey genel müdür! nedir bu paralar, nereden, kimlerden gelmiştir!
diye soran oldu mu?
ne dediler!
"çok hayır sever bir insandır"!!!
o anda gözlerimiz yaşarmıştı(!)
çokkkk duygulanmıştık(!)
eğer o zaman bu hayırsever(!) vatandaş sorgulansaydı, daha çok hayırseverlerimizin(!) olduğunu görecektik ve bu hayırseverlerimizle gurur duyacaktık(!)
her işin bir ahlakı vardır!
eğer ahlak ibren şaşarsa, yörüngende şaşar, insanlık onurun, kişiliğin, karakterin yerlerde sürünür. yalan ağıza yuva yaptıysa, oradan hep yalan çıkar! bir süre dik durabilirsin de, eğer düşersen pas pas olmaktan kurtulamazsın! ey insan oğlu! dik durmak o kadar da zor değildir ya!


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

111750


Tasarım:DtGaNi