Yayın Tarihi:16 06 2015 18:14(1714)

Sinop Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Sedat Karayücel Basın Toplantısı Düzenledi

Prof. Dr. Sedat KARAYÜCEL

Sinop Üniversitesi Rektör Adayı

16/06/2015 Basın Toplantısı Sinop Öğretmenevi

Değerli Basın Mensupları,

Sinop Üniversitesi 2015-2019 eğitim-öğretim yılları arasını kapsayan Rektör Adaylığımı kamuoyuyla paylaşmak üzere bir araya geldik. Öncelikle bundan önceki dönemlerde üniversitemizi yönetmiş ve üniversitemizin kalkınmasına katkıda bulunmuş herkese teşekkür ediyorum. Ancak hepimizin malumu olduğu üzere; Sinop Üniversitesi, ülkemizin diğer üniversitelerine kıyasla pek çok açıdan geri durumdadır. Özellikle yeni kurulan üniversitelerle karşılaştırıldığında önemli oranda gelişmişlik farkı olduğu dikkati çekmektedir. Bu temel sorundan hareketle üniversitemizin, tüm çalışanları ve Sinop halkı ile mensubiyetinden gurur duyacağı değerleri olan, yenilikçi, çağdaş ve şehriyle bütünleşmiş bir üniversite olabilmesi için adaylığımı ilan ediyorum.

Yükseköğretim tahsilime başladığım Sinop Su Ürünleri Fakültesi’nde, Öğrenci Temsilciliği, Anabilim Dalı Başkanlığı, Bölüm Başkanlığı ve Dekanlık gibi akademik görevlerin yanı sıra şehrimizin sivil toplum örgütlerinde de çeşitli idari görevlerde bulundum. Diğer yandan ulusal ve uluslararası pek çok alanda ülkemizi temsil etme imkânım oldu. Bu münasebetle gerek üniversitemiz gerekse yaşadığımız şehrin kültürüyle hem hal olup içinde bulunduğum tüm kuruluşların bir parçası oldum.

Bir yönetime talip olmak, şahsi bir beklentinin ötesinde ekip ruhu ve zevki ile birlikte başarılabilecek ulvi bir iştir. Üniversitem ve şehrimizde kazandığım tecrübe ve başarma azmi, bana aynı zamanda ülkeme olan sorumluluğum kadar Sinop şehrine ve üniversitesine karşı da ağır bir sorumluluk yüklemiştir.

Bu sorumluluk ve başarma azminin gereğidir ki; 2011 yılında olduğu gibi 2015 yılında da Sinop Üniversitesi Rektörlüğüne aday oldum. Geçen süre zarfında üniversitemizin yaşadığı sorunları, yönetime talip olan bir kişinin gözüyle yakında izleme fırsatıyla, mevcut sorunları içinde yaşayıp hisseden ve çözüm önerileri üreten bir öğretim üyesi pozisyonundayım. Geride bıraktığımız dönemde üniversitemizi daha ileriye götüreceğini düşündüğümüz fikir ve projelerimizin dikkate alınmaması nedeniyle sorumluluk almak mecburiyetindeyiz.

Kıymetli Basın Mensupları;

            Yönetime geldiğimiz takdirde, yasaların verdiği yetki ve sorumluluklar çerçevesinde, hesap verebilirlik önceliğini ilke edinerek akademik özerkliği kurumsal yapının tüm katmanlarına eşit olarak yayılmasını öngörmekteyiz.

Öncelikli hedeflerimiz arasında bütün personelimizin mutlu olmasını temin edecek her türlü destek ve olumlu çalışma ortamının sağlanması gelmektedir. Çalışanların performans değerlendirmesinin bilimsel ölçütler, adil ve eşitlikçi ilkeler olduğu ve tüm değerlendirmelerin sadakate göre değil liyakate göre yapıldığı bir ortam oluşturma idealindeyiz.

Tecrübeler ve birikimimiz, büyük bir takım olarak Sinop üniversitesinin gelişmesine katkı sağlayacak tüm bileşenleri bir araya getirip üniversitemizi şehirle bütünleştirip hak ettiği saygın konuma ulaştıracak yeterliktedir.

Bugüne kadar alışılmış bir şekilde dile getirilmiş vaatler dışında, söylediği her sözün arkasında durup beklenen gelişmiş bir üniversite olmak için üzerine düşen her görevi inanç ve özveriyle yapabileceğimize olan inancımız tamdır.

Ülkemizin insan ve maddi kaynakları, taşıdığımız sorumluluk ve planladığımız projelerin gerçekleştirilmesi için yeterlidir. Bu düşüncelerle vatan ve milletimize hayırlı, devletimizin öncelik ve beklentilerine cevap verebilecek bir yönetim biçimiyle tüm Sinop ve ülkemizin değerlerinden Sinop ve üniversite için hep birlikte faydalanıp, üniversite iç huzurunun en üst seviyede olduğu, insan ve bilim gelişiminin temel unsur olarak görüldüğü bir üniversite sözü veriyorum.

            Kamuoyuna saygılarımla duyurulur.

ÖZGEÇMİŞ

Prof. Dr. Sedat KARAYÜCEL 1965 yılında Trabzon-Sürmene'de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Sürmene'de tamamladı. 1984 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sinop Su Ürünleri Fakültesine girdi ve 1988 yılında iyi dereceyle mezun oldu. 1989 yılında aynı fakülteye Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı ve 1992 yılında Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 1992 yılında İngiltere (İskoçya) Stirling Üniversitesi'ne doktorasını yapmak üzere görevlendirildi ve doktorasını 1996 yılında tamamlayarak yurda döndü. Kısa dönem olarak vatani görevini tamamladı.   

                1999 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sinop Su Ürünleri fakültesi Su Ürünleri Yetiştiriciliği Anabilim Dalına Yardımcı Doçent olarak atandı. 2004 yılında aynı fakültede Doçent Doktor, 2009 yılında da Profesör Doktor ünvanını aldı. Üç yıl Dekan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2010-2013 yıları arası Su Ürünleri Fakültesi Dekanlığı yaptı. Sinop Üniversitesi'nde birçok Fakülte ve Yüksekokul'da Yönetim Kurulu Üyelikleri ile kendi Fakültesinde Anabilim Dalı Başkanlığı ve Bölüm Başkanlığı görevlerinde bulundu. Sinop Üniversitesi Su Üstü ve Su Altı Sporları Kulübü ve Derneği Kurucu Başkanlığını yaptı. Sinop Üniversitesi Merkez Laboratuvarı projesinin hazırlanmasında aktif olarak çalışarak, Harcama Yetkilisi ve Laboratuvar Sorumluluğunu yaptı. Üniversitenin  Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Komisyon  Başkanlığı, Etik Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. Çok sayıda yurtiçi ve yurtdışı projenin sahibi olup, birçok yüksek lisans ve doktora öğrencisi yetiştirmiştir. Alanı ile ilgili dergilerde hakemlik, danışmanlık ve editörlük yapmaktadır. Otuzbeşin üzerinde SCI indexli dergide taranan ve ayrıca birçok ulusal ve uluslararası makalesi bulunmaktadır. Tarım Orman ve Köy İşleri Bakanlığı, DPT, TÜBİTAK ve Avrupa Birliği gibi birçok kuruma proje hazırlamış, yürütmüş ve hakemlikler yapmıştır. Halen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı Sinop Ticaret ve Sanayi Odasının Akademik Danışmanlığı görevini sürdürmektedir.  Çok iyi derecede ingilizce bilmekte olup evli ve iki çocuk babasıdır.

GÖREV ALDIĞI VE YÜRÜTTÜĞÜ PROJELER

·         Psikolojik tacizin (mobbing) önlenmesi için gerekli çalışmalar yapılarak, tedbirler geliştirilecektir.

·         Araştırma görevlileri akademik gelişmeleri konusunda gereksinim duyulan tüm alanlarda desteklenecektir. 

·         Kaynakların ve imkânların dağıtımında kolektif hedefleri ve gereksinimleri dikkate alan eşitlikçi bir yaklaşım sergilenecektir.

·         Kadro dağıtımında akademik birimlerin gereksinimleri, tercihleri ve en önemlisi liyakat ilkesi göz önünde bulundurulacaktır.

·         Herkes için geçerli olan kurallar dışında, hiç kimseye hak etmediği bir avantaj sağlanmayacak, haksızlık yapılmasına izin verilmeyecektir.

·         Üniversitemizin eğitim-öğretim ve bilim politikaları tüm Fakülte ve Yüksekokulların öznel şartlarına göre hazırlanacaktır.

·         Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri alanlarında ulusal ve uluslararası bilimsel dergiler çıkarılacaktır. 

·         Döner sermaye gelirlerinden Bilimsel Araştırma Projeleri Fonuna aktarılan pay arttırılarak, AR-GE çalışmalarına destek verilecektir.

·         Proje ve bilimsel yayınlar ödüllendirilecektir.

·         İsteyenlere proje yazım eğitimi verilerek, ulusal ve uluslararası proje grubunun aktif çalışması sağlanacaktır.

·         Bilimsel çalışmalara katkı sağlamak için “İstatistik ve Teknik Destek Birimi” kurulacaktır.

·         Uluslararası faaliyetler teşvik edilerek, birimlerin düzenleyecekleri sempozyum, konferans vb. etkinlikler için mali kaynaklar arttırılacaktır.

·         Yabancı dil sorunu bulunan öğretim elemanlarının dil eğitimine destek verilecektir.

·         Farklı bölümlerde yüksek lisans/doktora programlarının açılması sağlanacaktır.

·         Akademik personelin bilgi ve görgüsünün arttırılması amacıyla ulusal ve uluslararası değişim programları, yapılacak olan ikili anlaşmalarla desteklenecektir.

·         Akademik ve idari personel arasında işbirliğini geliştirmek ve eşgüdümü sağlamak için eğitim programları düzenlenecektir. 

·         Üniversiteye tahsisli ancak yapılaşmaya müsaade edilmeyen arazilerde, isteyen öğretim elemanlarına küçük parseller halinde hobi bahçeleri tahsis edilecektir.

·         Yukarıda belirtilenler, yasa ve yönetmelikler çerçevesinde “Hukukun Üstünlüğü” ilkesi şiar edinilerek gerçekleştirilecektir.

GERÇEKLERŞTİRDİĞİ FAALİYETLER

·         “Su Ürünleri Fakültesi, Su Altı ve Su Üstü Sporları Kulübü ve Derneği” Kurucusu ve Başkanı.

·         MerKo-Der: Mersin Balıklarını Koruma Derneği, Kurucu Üyeliği.

·         “Karadeniz Biyolojik Çeşitlilik ve Peyzaj Koruma Protokolü” (Karadeniz'e Kıyısı Olan Ülkeler Danışma Grubu) Türkiye Temsilcisi. 

·         Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı'nın hazırlanmasında, Çalışma Komisyonu Üyeliği.

·         Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nda Danışma Kurulu toplantılarına katılım.

·         “TÜBİTAK Proje Değerlendirme Paneli”, Panelist.

·         Farklı Üniversitelerde Yüksek Lisans ve Doktora Jüri Üyelikleri.

·         Sinop Üniversitesi, Merkez Laboratuvarı Sorumlu Öğretim Üyesi ve Komisyon Başkanı.

·         Sinop Üniversite Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği.

·         2000 Ulusal Su Ürünleri Sempozyum Organizasyonu ve Sekretaryası.

·         Sinop Su Ürünleri Fakültesi Araştırma Gemisi Organizatörü ve Komisyon Başkanlığı ( DPT Kaynaklı Proje tamamlandı).

·         Sinop Su Ürünleri Fakültesi Deniz Balıkları Kuluçkahanesi ve Büyük Ölçekli Modern Yetiştiricilik Araştırma Ünitesi Organizasyon Başkanlığı (DPT).

·         Akvaryum Balıkları Yetiştiriciliği Araştırma Ünitesi'nde ekip başı olarak görev aldı.

·         Av Araçları ve Yapım Tekniği Laboratuvarı kurucusu.

·         Balık Hastalıkları Laboratuvarı kurucusu.

·         Çeşitli ulusal ve uluslararası kongre, sempozyum ve toplantılara katılmış, oturum başkanlığı ve başkan yardımcılığı görevi.

·         Ülkemizin  öncelikli sorunlarından olan “Demokratik Çözüm Süreci- Karadeniz Heyeti'nin” Sinop'taki toplantısına davet edildi ve sürece katkı sağladı.

·         2013 yılında, YÖK desteği ile 45 gün süreyle Amerika Birleşik Devletleri'ne giderek birçok Eyalet Üniversiteleri'nde farklı programlar ve çalışma gruplarıyla bilimsel faaliyetlerde bulundu.

·         Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin faaliyetlerine katkı sağlamak ve danışmanlık yapmak amacıyla hazırlanan “81 İle 81 İl Danışmanı Programı” kapsamında Sinop Ticaret ve Sanayi Odası İl Danışmanı görevini yürütmektedir.

·         Öğrencilik yıllarında  Öğrenci Temsilciliği yapmıştır.

·         Balık Adam Eğitmenliği.

·         Amatör olarak Güreş, Taekvando, Futbol ve Voleybol sporları yapmıştır.

AKDEMİK GÖREVLER ÜSTLENDİĞİ ULUSAL VE ULUSLARARASI KURULUŞLAR

·         Journal of FisheriesSciences.com (Dergi Editörü)

·         International Journal of theBiofluxSociety (Dergi Editörü)

·         YUNUS Dergisi Danışma Kurulu Üyesi,

·         Ulusal ve Uluslararası bir çok dergide, kendi uzmanlık alanında hakemlik.

AKADEMİK ÜNVANLARI 

·      Lisans: Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sinop Su Ürünleri Yüksek Okulu, 1988.

·      Yüksek Lisans: Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sinop Su Ürünleri Yüksek Okulu,1992. 

·      Doktora: Stirling Üniversitesi, Institute of Aquaculture (İskoçya/İngiltere), 1996.

·      Yrd. Doç. Dr.:Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sinop Su Ürünleri Fakültesi,1999.

·      Doç. Dr.:Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Sinop Su Ürünleri Fakültesi, 2004.

·      Prof. Dr.:Sinop Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, 2009.

 

 

 

 

 

 

 BİLİMSEL ÇALIŞMALARI

Yönetilen Tezler/Doktora

 

1.Erik Gökhan, (2011). Orta Karadeniz'de deniz salyangozunun (RapanavenosaValenciennes., 1846) bidonla avcılığı, yavru yetiştiriciliği ve bazı biyolojik özelliklerinin belirlenmesi, Sinop Üniversitesi.

2.Çelik Meryem Yeşim, (2011). Açık denizde batırılmış uzun halat sisteminde midye (Mytilusgalloprovincialis, Lamarck 1819) yetiştiriciliği, Sinop Üniversitesi.

Yönetilen Tezler/Yüksek Lisans

1.Uzun Gülşen, (2012). Bafra balık göllerinden Ulugöl'detatlısuistakozu (Astacusleptodactylus, Eschscholtz, 1823)' nun bazı popülasyon parametrelerinin belirlenmesi, Sinop Üniversitesi.

2.Eyuboğlu Bora, (2010). Orta Karadeniz bölgesinde Akdeniz midyesinin (Mytilusgalloprovincialis, Lamarck, 1819) farklı derinliklerde büyüme ve yasama oranlarının belirlenmesi, Sinop Üniversitesi.

3.Öztürk Recep, (2010). Orta Karadeniz bölgesinde ağ kafeslerde levrek balığı (Dicentrarchuslabrax L.,1758) yetiştiriciliği, Sinop Üniversitesi.

4. Çelik Meryem Yeşim, (2006). Sal sisteminde, midyenin (Mytilusgalloprovincialis, Lamark, 1819) toplanmasının ve büyütülmesinin araştırılması, Ondokuz Mayıs Üniversitesi.

5.Yalçın Metin, (2006). Tatlı su midyesi (Uniopictorumlinnaeus, 1758)'nin büyüme, kondisyon ve biyokimyasal parametreleri üzerine çevresel faktörlerin etkisi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi.

Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayımlanan Makaleler : (SSCI,SCI,SCI-EXPANDED,AHCI)

1.Karayücel Sedat, Çelik Meryem Yeşim, KarayücelIsmihan, Erik Gökan (2010). GrowthandProduction of RaftcultivatedMediterraneaMussel (Mytilusgalloprovincialis) in Sinop , BlackSea. Journal of FisheriesandAquaticSciences(10), 45.

2.Karayücel Sedat, Çelik Meryem Yeşim, KarayücelIsmihan, Erik Gökan (2009). Development of Mussel ( M. galloprovincialis L., 1819) Seed on DifferentCombined Collectors Used on RaftSystem, in Sinop,BlackSea. Journal of AnimalandVeterinaryAdvances(8), 764.

3.Çelik Meryem Yeşim, Karayücel Sedat, KarayücelIsmihan (2009).Effects of environmentalfactors on growthandmortality of raftcultivatedmussel (Mytilusgalloprovincialis L.) cultivated in lanternnets in Black Sea..Aquaculture, Aquarium, Conservation&Legislation International Journal of theBiofluxSociety, AACL Bioflux , 2(2), 97-108.

4. Çelik Meryem Yeşim, Karayücel Sedat, KarayücelIsmihan (2009). Effects of environmentalfactors on growthandmortality of raftcultivatedmussel (Mytilusgalloprovincialis L.) cultivated in lanternnets in Black Sea. AACL Bioflux(2), 97.

5.Dalgıç Göktuğ, Karayücel Sedat (2007). Investigations on theStocks of theStripedVenus (Chameleagallina L., 1758) in Ordu'sCoastalZone of theEastern Black Sea. Journal of Fisheries International(2), 12.

6.Dalgıç Göktuğ, Okumuş İbrahim, Karayücel Sedat (2006). Türkiye'de Beyaz Kum Midyesi (Chameleagallina L., 1753) İşleme Endüstrisinin Durumuna Bir Bakış. E.U. Journal of Fisheries&AquaticSciences(23), 397.

7.Karayücel Sedat, Kaya Yalçın, KarayücelIsmihan (2003). Sinop Bölgesinde Akdeniz Midyesinin (MytilusgallaprovincialisLamarck, 1819) Kondüsyon Faktörü ve Biyokimyasal Kompozisyonu Üzerine Çevresel Faktörlerin Etkisi. TurkishJournal Of Veterinary&AnimalSciencis, 27(6), 1391-1396.

8.Karayücel Sedat, KarayücelIsmihan, Erdem Muammer, Saygun Serkan, Uyan Orhan (2003). Growthandproduction in long-linecultivatedMediterraneanmussel (Mytillusgalloprovincialis) in Sinop, Black Sea..TheIsraeliJournal of Aqauaculture-Bamidgeh , 55(3), 169-178.

9.Yiğit Murat, Koshio S, Aral Orhan, Karaali Burcu, Karayücel Sedat (2003). Ammoniaexcretion rate an indexforevaluating protein quality of threefeedfishesforthe Black seaturbot. TheIsraeli J. Of Aquaculture-Bagmidgeh(55), 59.

10.Karayücel Sedat, Erdem Muammer, Uyan Orhan, Saygun Serkan, KarayücelIsmihan (2002).Spatsettlementandgrowth on a long-lineculturesystem of mussel, Mytillusgalloprovincialis, in Southern Black Sea. TheIsraeliJournal of Aqauaculture-Bamidgeh, 54(4), 163-172.

11.Karayücel Sedat, Erdem Muammer, Uyan Orhan, Saygun Serkan, KarayücelIsmihan (2002). Spatsettlementandgrowth on a long-lineculturesystem of themussel, Mytilusgallaprovincialis, in thesouthern Black sea. TheIsraeli J. of Aquaculture-Bagmidgeh(54), 163.

12.Kalma Mustafa, Karayücel Sedat, Seçer Selçuk (1993). UntersuchungverschiedenerKörpermerkmaleunddeseBbarenFleischanteilsvon in der Gegendvon Sinop (im SchwarzenMeer/Türkei) gefengenenMeeresschnecken. FischerTeichwirt(9), 319.

13.Karayücel Sedat (2014). Estimatingthecarryingcapacity of themusselraftsystems in twoScottishsealochs. TheIsraeli J. of Aquaculture, 12-19.

14.Karayücel Sedat, Çelik Meryem Yesim, KarayücelIsmihan, Öztürk Recep , Eyüboğlu  Bora (2013). Effects of stockingdensity on survival, growthandbiochemicalcomposition of culturedmussels (Mytilusgalloprovincialis, Lamarck 1819) from an offshoresubmergedlonglinesystem. AquacultureResearch, 1-15.

15.Çelik Meryem Yesim, Karayücel Sedat, KarayücelIsmihan, Eyüboğlu Bora, Öztürk Recep (2013).Theeffects of environmentalfactors on survival, growthandbiochemicalcomposition of transplantedoysters (OstreaedulisLinnaeus, 1758) fromAegeanSeatosouthern Black Sea. AquacultureResearch, 1-10.

16.Çelik Meryem Yesim, Karayücel Sedat, KarayücelIsmihan, Öztürk Recep, Eyüboğlu Bora (2012). MeatYield, Condition Index, andBiochemicalComposition of Mussels (MytilusgalloprovincialisLamarck, 1819) in Sinop, South of the Black Sea. Journal of AquaticFood Product Technology(21), 196-205.

17.Karayücel Sedat, Çelik Meryem Yeşim, KarayücelIsmihan, Erik Gökhan (2009). Development of Mussel (M. galloprovincialis L., 1819) Seed on DifferentCombined Collectors Used on RaftSystem, in Sinop, Black Sea. Journal of AnimalandVeterinaryAdvances, 4(8), 764-770.

18.Karayücel Ismihan, Ak Orhan, Karayücel Sedat (2008). Effect of temperature on somereproductiveparameters of gravidfemalesandgrowth of newlyhatchedfry in guppy, Poeciliareticulata (Peters, 1860). Journal of AnimalandVeterinaryAdvances, 10(7), 1261-1266.

19.Karayücel Ismihan, Ak Orhan, Karayücel Sedat (2006). Effect of temperature on sexratio in guppyPoeciliareticulata (Peters 1860).  AquacultureResearch(37), 139-150.

20.Karayücel Ismihan, Ak Orhan, Karayücel Sedat (2006). Effects of differentlevels of 17- methyltestosterone on growthandsurvival of Angelfish (PterophyllumscalareLiechtenstein, 1923) Fry..Journal of AnimalandVeterinaryAdvances, 3(5), 244-248.

21.Karayücel Ismihan, Ezaz Tarık, Karayücel Sedat, McAndrewBrendan, Penman David (2004). Evidencefortwounlinkedsexreversalloci in theNiletilapia, Oreochromisniloticus, andforlinkage of one of thethesetotheautosomalred body colour gene. Aquaculture(234), 51-63.

22.Karayücel Ismihan, Penman David, Karayücel Sedat, McAndrewBrendan (2003). Thermalandhormonalfeminization of allmale YY Niletilapia, Oreochromisniloticus L..Israeli J. of Aquaculture(55), 114-122.

23.Karayücel Ismihan, Karayücel Sedat (2003). Optimisation of UV treatmentdurationtoinducehaploidandrogenesis in Niletilapia (Oreochromisniloticus L.). TurkishJournal of VeterinaryandAnimalSciences (27), 401-407.

24.Karayücel Sedat, Kaya Yalçın, KarayücelIsmihan (2003). Effect of enviromentalfactors on biochemicalcompositionandconditionindex in theMedieterraneanmussel (MytilusgalloprovincialisLamarck, 1819) in the Sinop region. Tr. J. of VeterinaryandAnimalSciences(27), 1391-1396.

25.Karayücel Sedat, KarayücelIsmihan (2002). Theeffect of environmentalfactors, depthandposition on growthandmortality of raft-culturedbluemussels. AquacultureResearch.

26.Karayücel Sedat, KarayücelIsmihan, Penman David andMcAndrew, Brendan (2002). Production of androgeneticNiletilapia, OreochromisniloticusL. : Optimisation of heatshockdurationanditsapplicationtimetoinducediploidandrogenesis. IsraeliJournal of Aquaculture(54), 145-156.

27.Karayücel Sedat, KarayücelIsmihan (2001). Spatcollection, growthandassociatedproblems in mussel (Mytilusedulis L.) in twoScottishsealochs. T. Journal of Marine Sciences. (7), 195-205.

28.Karayücel Sedat, KarayücelIsmihan (2000). Influence of stockand site on growth, mortalityandshellmorphology in cultivatedbluemussels (Mytilusedulis) in twoScottishsealochs. Israeli J. of Aquaculture, 3(52), 98-110.

29.Karayücel Sedat, KarayücelIsmihan (1999). Theeffect of enviromentalfactors, depthandposition on thegrowthandmortality of raftcultivatedbluemussels (Mytilusadulis L.). AquacultureResearch(31), 893-899.

30.Karayücel Sedat, KarayücelIsmihan (1999). Growthandmortality of mussels (M. edilus L.). reared in lanternnets in lochKishorn, Scotland. Tr. J. of VeterinaryandAnimalSciences.(23), 397-402.

31.Karayücel Sedat, KarayücelIsmihan (1999). Growth, productionandbiomass in raftcultivatedbluemussels (M. edilus L.) in twoScottishsealochs..IsraeliJournal of Aquaculture, 51(1), 65-73.

32.Karayücel Sedat, KarayücelIsmihan (1998). Karayücel S, Karayücel I. 1998. Estimatigthecarryingcapacity of themusselraftsystems in twoScottishsealoch. TheIsraeliJournal of Aquaculture, 50(1), 12-19.

33.Karayücel Sedat, KarayücelIsmihan (1998). Geneticandmorphologicvariations in cultivatedbluemussels (Mytilusedulis L.) in twoScottishsealochs. T. Journal of Mar. Sciences. (4), 131-144.

34. Karayücel Sedat (1997). Musselculture in Scotland.WorldAquaculture, 4-10.

35.Karayücel Sedat, KarayücelIsmihan (1997). Influences of enviromentalfactors on conditionindexandbiochemicalcomposition in Mytilusedulis L. in cultivated-raftsystem, in twoScottishsealochs. T. Journal of Mar. Sciences, 3(3), 149-166.

Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler

1.Karayücel Sedat, Kalma Mustafa, Karayücelİsmihan, Baki Birol (2001). Deniz salyangozunun (RapanavenosaValenciennes, 1846) Sinop yöresinde mevsimsel göçleri, yumurtlama zamanı ve yumurta verimi üzerine bir arastırma. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 16(3), 1-4.

2.Uzun Gülsen, Baki Hakan, Baki Birol, Karayücel Sedat (2013). Bafra Balık Gölleri'ndenUlugöl'de Tatlısu Istakozu (AstacusleptodactylusEschscholtz, 1823)'nun Yumurta Verimliligi. Yunus Araştırma Bülteni,13(1), 20-26.

3.Kaya Yalçın, Karayücel Sedat, Karayücelİsmihan (2001). Yaz sezonunda hasat edilen midyelerde (MytilusgalloprovincialisLamarck, 1919) işleme öncesi depolamanın etkisi. O.M.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi, 3(16),5-8.

4.Karayücel Sedat, Kalma Mustafa, Karayücelİsmihan, Baki Birol (2001). Deniz salyangozunun (RapanavenosaValenciennes, 1846) Sinop yöresinde mevsimsel göçleri, yumurtlama zamanı ve yumurta verimi üzerine bir arastırma. O.M.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi, 3(16), 1-4.

Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceedings)basılan bildiriler :

1.Meryem Yesim ÇELIK, Sedat KARAYÜCEL, Ismihan KARAYÜCEL, Bora EYÜBOGLU, Recep ÖZTÜRK (2012). Karadeniz’de batırılmış uzun halat sisteminde yetistiriciliği yapılan midyelerin (Mytilusgalloprovincialis, Lamarck 1819) çeşitli büyüme parametreleri ve biyokimyasal komposizyonu. Kırgızistan Birinci Uluslararası Biyoloji Kongresi.

2.Sedat KARAYÜCEL, Meryem Yeşim ÇELİK, İsmihan KARAYÜCEL, Bora EYÜBOĞLU, Recep ÖZTÜRK (2012). Karadeniz’de batırılmış uzun halat sisteminde kullanılan farklı tipteki yavru toplama halatlarına midyelerin (Mytilusgalloprovincialis, Lamarck 1819) yerleşimi ve gelişimi. Kırgızistan Birinci Uluslararası Biyoloji Kongresi.

3.İsmihan KARAYÜCEL, Meryem Yeşim ÇELİK, Sedat KARAYÜCEL, Bora EYÜBOĞLU, Recep ÖZTÜRK (2012). Çevresel faktörlerin Ege Denizinden Karadeniz’e nakledilen istiridyelerde (Ostreaedulis) ölüm oranı, bazı büyüme parametreleri ve biyokimyasal kompozisyonu üzerine etkisi. Kırgızistan Birinci Uluslararası Biyoloji Kongresi.

4.Sedat KARAYÜCEL, İsmihan KARAYÜCEL, Meryem Yeşim ÇELİK (2009). Açık Denizde, Batırılmış Uzun Halat Sisteminde, Midyelerde (Mytilusgalloprovincialis, Lamark 1819) Yavru Toplama ve Büyümenin Belirlenmesi.15. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu.

5. Gökhan ERİK, Sedat KARAYÜCEL (2009). Orta Karadeniz Bölgesinden Toplanan Deniz Salyangozlarının (Rapanavenosa, Valenciennes., 1846) Büyüme Performanslarının Belirlenmesi. 15. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu.

6.İsmihan KARAYÜCEL, Sedat KARAYÜCEL (2000). Balıklarda kromozom manipülasyon teknikleri. Androgenesis ve Gayrogenesis. Su Ürünleri Sempozyumu.

7. Recep ÖZTÜRK, Sedat KARAYÜCEL, Dilara KAYA, Şennan YÜCEL (2009). Denizde Kafes Balıkçılığında Çalışan Balık Adamların Sorunları. 15. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu.

8.Meryem Yeşim ÇELİK, Sedat KARAYÜCEL, İsmihan KARAYÜCEL (2009). Çevresel Faktörlerin, Midyelerin (MytilusgalloprovincialisLamark, 1819) Biyokimyasal Kompozisyonu ve Kondisyon Faktörleri Üzerine Etkileri. 15. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu.

9.Gökhan ERİK, Sedat KARAYÜCEL, İsmihan KARAYÜCEL (2007). Laboratuvar Koşullarında Akdeniz Midyesi (Mytilusgalloprovincialis, Lamarck., 1819) ile Beslenen Deniz Salyangozu (Rapanavenosa, Valenciennes.,1846)’nun Yem Tüketim Miktarının Belirlenmesi. XIV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu.

10.Saygun SERKAN, İsmihan KARAYÜCEL, Sedat KARAYÜCEL (2001). Karadeniz’de Sinop yöresinde bulunan altınbaş kefalin Lizaaurata (Risso, 1810) mugilidae üzerine kromozomal incelemeler. XI. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu.

11.İsmihan KARAYÜCEL, Sedat KARAYÜCEL (2000). YYRR genotipli erkek ve yeni dişi niltilapyası (Oreochromisniloticus L.) üretimi: II. Mevcut YYrr erkek ve XXRR erkeklerin integrasyonu. Su Ürünleri Sempozyumu.

12.Birol BAKİ, Sedat KARAYÜCEL, Karaosmanogulları AC, İsmihan KARAYÜCEL (2001). Gökkuşağı alabalığı (Oncorhyncusmykiss W., 1792) beslenmesinde ticari olarak kullanılan iki farklı yemin iki ağırlık üzerinde denenmesi. XI. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu.

13.Saniye TÜRK ÇULHA, Levent BAT, Meryem Yeşim ÇELİK, Sedat KARAYÜCEL, Mehmet ÇULHA (2007). Sal Sisteminde Kültüre Alınan Akdeniz Midyesindeki (Mytilusgalloprovincialis, Lamarck., 1819 ) Ağır Metal Seviyeleri. XIV. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu.

14.İsmihan KARAYÜCEL, Sedat KARAYÜCEL (2000). YYRR genotipli erkek ve yeni dişi niltilapyası (Oreochromisniloticus L.) üretimi: I. Mevcut YYrr erkek ve XXRR dişilerin integrasyonu. Su Ürünleri Sempozyumu.

AKADEMİK VE İDARİ GÖREVLERİ

 

Kurum Adı

Görevi

Yıllar

Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi

Dekan Yardımcısı

2007-2010

Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi

Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü Başkan Yardımcısı

2007-2010

Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi

Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi

2007-2010

Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi

Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi

2001-2009

Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi

Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi

2010-2011

Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi

Fakülte Kurulu Üyesi

2007-2009

Sinop Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu

Y.O.  Yönetim Kurulu Üyesi

1998-2001

Sinop Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi

Koordinasyon Birimi Başkanı

2009-2011

Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi

Sualtı ve Su Üstü Sporları Kulübü Kurucusu ve Başkanı

2009-2012

Sinop Üniversitesi Rektörlüğü Etik İlkeleri ve İş Etik Kurulu

Kurul Başkanı

2010-2013

Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi

Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölüm Başkanı

2010-2013

Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi

Dekan

2010-2013

NİÇİN ADAYIM

Üniversite yönetimleri ülkenin ve genç kuşakların yarınlarını şekillendirirler. Yönetim erkini kullananlar geleceğin tasarımına katkı sunarken, yüksek sorumluluk bilinci, bilgi ve beceri ile beraber yönetsel yetkinliğe de sahip olmak zorundadırlar.

                Sinop Üniversitesi geride bıraktığımız yıllarda, taşıdığı yüksek potansiyeli yeterince açığa çıkartamamıştır. Aynı zamanda kurulan üniversitelerin çok gerisinde kalmıştır.

                2015-2019 dönemi üniversitemiz için yaşamsal bir önem arz etmektedir. Bu dönemde; Üniversitemizin AR-GE, inovasyon, öğrenme, öğretme, bilgi üretme gibi temel sorumluluklarını gerçekleştirebilmesi ve taşıdığı potansiyelin ürünlerini güzel kentimiz Sinop başta olmak üzere ülkemiz ve dünya ile paylaşabilen seviyelere getirebilmek için güçlü, özgür ve katılımcı bir kurumsal yapıya kavuşması gerekmektedir. Bizi hedeflerimize ulaştıracak olan bu güçlü kurumsal yapıyı, üniversitemizin tüm paydaşlarının ortak enerjisi ve mutluluğu üzerine temellendirmek vizyonumuzun odak noktasıdır. Ulusal ve uluslararası bilimsel rekabetin iddialı bir aktivisti olmasını dilediğim üniversitemizin; arınma, dirilme ve yenilenme süreçlerine ihtiyaç duyduğu ortadadır. Bu süreci hızlı ve kararlı bir şekilde rehabilite edip, yeni ve etkin bir kurumsal organizasyonu şekillendireceğiz. Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayacağımız 2023 yılında üniversitemizin eğitimin zirvesindeki yerini alacağına olan inancım sonsuzdur. Bu güne kadar yürütmüş olduğum Akademik ve İdari görevlerimde edindiğim bilgi, kazandığım deneyimlerin verdiği özgüven ve sorumluluk duygusu çerçevesinde; Üniversitemize ve 2023 vizyonumuza katkı sunmak amacıyla Rektör Adayı olduğumu ilan ediyorum. Dürüstlük, saydamlık, adalet, tarafsızlık, liyakat ve katılımcılık yönetsel yaklaşımlarımızın temel ilke ve değerlerini oluşturacaktır. 

                Üniversitemiz adına değişim ve yenilenme anlamına gelen Rektörlük seçimi sürecini, üniversitemizin tüm paydaşlarının geleceğe umutla bakabildikleri, amaçlarına ulaşabilecekleri, huzurlu ve mutlu bir çalışma ortamında yaşayabilecekleri bir fırsat zamanı olduğuna inanıyorum. Sinop Üniversitesinin güzel ve aydınlık yarınları adına sizler ve değerli desteğinizle beraber değişim ve gelişmeyi gerçekleştirmeyi diliyorum.

           Sevgi ve saygılarımla

YÖNETİM ANLAYIŞIM

·         Kişilere olan bağımlılığın, keyfi tutum ve uygulamaların ortadan kalkması, evrensel ilkelerin esas alınarak belirlenmiş kuralların uygulanması, üniversitemizin çağdaş bir yapıya kavuşması için “Kurumsallaşmanın” gerçekleşmesi gerekmektedir.

·         Üniversitemiz sadece ekonomik değişimlerin getirdiği ihtiyaçlar doğrultusunda değil; toplumsal değişim, küreselleşme, ülkemizin ve bölgemizin gerçekleri de göz önüne alınarak çeşitlendirilmelidir.

·         Yasalarla çizilen sınırlar içerisinde;  akademik, idari ve mali özerklik, hesap verebilirlik önceliği, bölüm ve anabilim dalları seviyesine kadar indirgenmelidir.

·         Çalışanların performans değerlendirilmesi bilimsel kriterler, adil ve eşitlikçi ilkeler doğrultusunda yapılmalıdır.

·         Üniversitelerde gerçekleştirilen araştırmaların büyük çoğunluğu lisansüstü eğitimin bir parçası olarak yürütülmektedir.  Bilimsel çalışmalar; toplumsal ihtiyaçlar ve sanayinin gündemindeki konulardan seçilmeli;  araştırmaların yürütülmesinde sanayici-üniversite işbirliği sağlanmalıdır. Türkiye, bilgi çağını yakalamış uygar ülkeler ile arasındaki açığı kapatmak için bilim ve araştırma merkezlerine, enstitülerine daha fazla önem verilmelidir.

·         Yurtdışına akademisyen göndermede ve bilimsel proje teşvikinde kadın akademisyenlere öncelik verilecek ve kadın akademisyenlerimizin bilimsel yönden kendilerini geliştirmelerinde her türlü destek ve imkan sağlanacaktır. erkek egemen yönetim anlayışına son verilerek kadına akademisyenlerimize de her türlü kurul ve yönetim organlarında görev verilecektir. Unutmayalım ki toplumumuzun %50’si kadındır.

YÖNETİM ANLAYIŞIMIZIN TEMEL İLKELERİ

·         Üniter, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuruluş ilkelerine bağlılık,

·         Bireylerin kişisel ve mesleki saygınlıklarının, hak ve özgürlüklerinin korunması,

·         Her mesleğe eşit saygı ve eşit yakınlık,

·         Temsilde adalet, yönetimde istikrar ilkelerinin dengeli biçimde yönetime yansıması,

·         Farklı düşüncelere saygılı olma, bütün bireylerin karar alma sürecine katılması, düşünce ve çözüm üretiminin özendirilmesi,

·         Çalışanlarda ve mezunlarda aidiyetlik kavramının oluşturulması,

·         Kararların açık ve özgür platformlarda yeterince tartışıldıktan sonra alınması,

·         Şeffaf, adil, verimli, kaliteli ve etkin bir yönetim anlayışının oluşturulması,

·         Hoşgörü, uzlaşma, yardımlaşma, birlik ve dayanışma gibi toplumsal ve kültürel değerlerin korunması,

·         Görevlendirmelerde liyakatin esas alınması,

·         Standardizasyon, özendirme, ödüllendirme, erişilebilir ve eleştirilebilir olunması,

·         Tüm çalışanlarımızın özgür kararlar veren vatandaşlar olarak kabul edilmesi,

Yönetim anlayışımızın temelini oluşturmaktadır.

HEDEF VE PROJELERİMİZ

·         Üniversitenin Akademik ve İdari Personeli ile toplantılar yapılarak, üniversitenin içerisinde bulunduğu huzursuzluğun giderilmesi, görev ve sorumluluk bilinçlerinin yeniden aşılanması sağlanacaktır.

·         Acilen üniversitemizin yerleşke (kampüs) alanı genişletilerek yapılaşma hızla tamamlanacaktır. 

·         Üniversitelerin en önemli amaçlarından biri bölgesel kalkınmaya hizmet etmektir. Bu amaçla başta üniversitemiz paydaşları olmak üzere, sürece katkı sağlayabilecek siyasetçiler, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, toplum önderleri, sanayiciler ile birlikte toplantılar düzenlenerek, üniversitemiz ile ilgili “Acil Eylem Planı” hazırlanacaktır. 

·         Geleceği şekillendirecek olan öğrencilerimizin gelişen ve değişen dünya şartlarına uygun,  tarihsel, kültürel ve manevi değerlere bağlı olarak yetişmelerine öncelik verilecektir. 

·         Öğrencilerin gelecekte daha kolay iş bulmalarına yardımcı olmak ve profesyonel özelliklerini geliştirmek için “Sürekli Eğitim Merkezi” üzerinden yoğun programlar düzenlenecektir. Üniversitenin bu imkânlarını Sinoplu kadın girişimciler ve gençlerin kullanımına açarak, üniversite-şehir birlikteliğini pekiştireceğiz.

·         Üniversitelerin gelişmesinin en önemli yollarından birisi olan genel bütçeden verilen kaynakların dışında, Avrupa fonları ve diğer kaynaklardan gelir sağlamak için başta yurt dışı eğitimliler olmak üzere, tüm öğretim üyeleri ile yoğun çaba içerisine girilecektir.

·         Özel sektör ve kamu adına projeler üreterek üniversitenin dış kaynak gelirleri artırılacak ve bu kaynaklar üniversitemizdeki genç araştırmacıların kullanımına sunulacaktır.

 

·         Şu anda etkin şekilde kullanılmayan Merkez Laboratuvarımızın çeşitli analizler için uluslararası akreditasyonu yapılarak, bölgedeki özel ve kamu kuruluşlarının ihtiyaç duydukları analizlerinin üniversitemizde yapılması sağlanacaktır. 

·         Üniversitede oluşturulacak komisyonlar aracılığı ile Sinop ve bölge ekonomisinin detaylı bir analizi yapılarak veri üretimi gerçekleştirilecek, bu veriler kamu ve özel sektörle paylaşılarak yatırım ve uygulama planlarının oluşturulması sağlanacaktır. Örneğin Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırmaları Vakfının (TEPAV) hazırladığı Ülkemizin kalkınma koridorları ile ilgili planlamasında, KUZKA' nın da içerisinde olduğu alanla ilgili veri girdisinin yetersiz olduğu bilinmektedir. Bu nedenle Sinop'la ilgili yoğun çalışmalar üniversitemiz tarafından yapılacak ve sonuçlar kamuoyuyla paylaşılacaktır.

 

·         Sinop'a yapılacak Nükleer Santral ve santrallerle ilgili uluslararası bilim insanlarının desteğini de alarak, santrallerin bölge ve ülkemiz için önemi vurgulanacaktır.

·         Nükleer enerji ile ilgili üniversitemizde daha fazla sorumluluk alıp santralde çalıştırılacak veya nükleer ile ilgili çalışmalar yapacak mühendisler (300 civarında iki dönem olarak) şu an Rusya'da eğitim görmektedirler. Onların eğitimlerinin Sinop'ta açık olan veya açılacak programlarda verilmesi öncelikle sağlanmalıdır. Hatta YÖK ile iletişim kurup bu program, bölüm, enstitü ve fakültelerin sadece Sinop'ta olması için çaba gösterilecek, Sinop'un eğitim ve uygulamada enerji üssü olmasının yolları aranacaktır.

·         Enerji kaynaklarının avantajlarından faydalanılarak Türkiye'de gelişmiş üniversitelerde olan Tekno Park ve Tekno Kentin kurulması sağlanacaktır. Üniversitemiz aracılığıyla Sinop'ta istihdam probleminin çözülmesi ve teknoloji üretiminde marka üniversite ve marka şehir olmamız için gerekli adımlar atılacaktır. Ayrıca enerjiye dayalı teknolojiler domino etkisi yaratarak diğer sanayi kollarını da tetikleyeceğinden Sinop ve Üniversitemiz, Karadeniz bölgesinin eğitim ve teknoloji üssü haline getirilecektir. 

·         Üniversitemizde patent alabilecek projelerin gerçekleşmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmayacak ve üretilen bilginin sektörel paylaşımı için ilgili birimler kurulacak, teşvik ve pirim yöntemleriyle desteklenecektir.

·         Avrupa fonlarından kaynak kullanmanın sağlanması amacıyla bilgilendirmeler yapılması için Kalkınma Ajansları ile iletişim içerisinde olunacak, Üniversitemize açılacak merkezlerde hazırlanan bilgi notlarının devletin ilgili kurum ve kuruluşlarına (Ör: Kalkınma Bakanlığı, TÜİK, TOBB, Merkez Bankası gibi) iletilmesi sağlanarak, sadece bölgemize değil ülkemize de her alanda katkı sunan bir üniversite amaçlanmaktadır.

·         Karadeniz Bölgesinde Sinop ve Sinop Üniversitesinin yeri ve önemini tespit etmek için çok geniş katılımlı bir çalıştay organize edip, Şehir ve Üniversitelerin işbirliği imkânları araştırılacak ve fırsatlar değerlendirilerek bölgesinde geri kalmış Üniversitemizin hak ettiği yeri alması sağlanacaktır. 

·         Belli aralıklarla İlimizin problemleri ile ilgili anket çalışmaları yapılacaktır. Bu çalışmalarda üniversitemiz öğrencileri aktif bir rol alacaklar, mezun olmadan önce toplum ve sektörle kaynaşma fırsatı edineceklerdir. Böylelikle mezunlarımıza bölgemize ve üniversitemize hizmet etme, sorunlarımıza katkı sunma imkanı sağlanacaktır.

·         Özellikle Meslek Yüksek Okulu öğrencilerimiz başta olmak üzere ilgili bölüm, program ve fakültelerden mezun olan öğrencilerimiz, kaybolan veya kaybolmak üzere olan meslek grupları ile ilgili, il ekonomisine ve turizmine katkı sağlayacak   eğitimler verilerek proje yapmaları teşvik edilecektir. Böylece kaybolan mesleklerin geri kazanımı, turizme katkı ve istihdam sağlanarak Şehir-Üniversite işbirliği geliştirilerek aidiyetlik duygusu güçlendirilecektir.

·         Sinop'ta bulunan STK (Sivil Toplum Kuruluşları) üyeleri ve  mezunlarımızın Üniversitemizde yüksek lisans ve doktora yapmalarına imkân sağlanarak, kariyerlerini ve kendilerini geliştirmelerine yardımcı olunarak, şehir-üniversite bütünlüğü geliştirilecektir.

·         Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezinin aktif kullanımı sağlanarak dil ve meslek eğitimi kursları verilecektir.

·         Sinop kereste üretiminde Türkiye'de 7. sırada olduğu halde, birçok ilde Orman Fakültesi varken Sinop'ta yoktur. Orman potansiyelimiz ve ürünlerine ilişkin raporlar hazırlanıp, Orman Fakültesi için güçlü bir lobi oluşturulacak ve fakültenin kurulması sağlanacaktır.

·         Sinop'un sağlık, tarım, gıda ve hayvancılık verileri hazırlanıp, söz konusu alanlarla ilgili fakülte, bölüm ve programların açılması sağlanacaktır.

·         Üniversitemizde Hukuk Fakültesi'nin kurulabilmesi için gerekli çalışmalar ivedilikle başlatılacaktır. 

·         Sinop'ta Tıp Fakültesi'nin kurulması için gerekli çalışmalar başlatılacak, bu amaçla devletin ilgili kurumları başta olmak üzere, siyaset kurumu ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de destekleri alınarak harekete geçilecektir. 

·         Şehirlerin ve Üniversitelerin dışarıya açılan yüzü  sosyo-kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetleridir. Bu nedenle üniversitemizde Spor Bilimleri Fakültesi ile Güzel Sanatlar Fakültesi'nin kurulması sağlanacaktır. 

·         Boyabat'ın yüksek tarımsal üretim potansiyeli düşünülerek, Boyabat Meslek Yüksek Okulu'nda ivedilikle Ziraat Programı ve ilgili bölümler açılacaktır.

·         Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine yeni bölümler açılacaktır. Üniversitemizle aynı tarihlerde diğer illerde kurulmuş olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinde öğrenci sayıları ortalama 3000 seviyelerinde iken, Boyabat'ta ise bu rakam 200 civarındadır. Bunun için dört yıllık bir dönem sonunda hedefimiz 2500 öğrenciyi fakültemize kazandırmaktır.

·         Üniversitemiz aracılığı ile Mesleki Eğitimlerin öncelikle Liselerde ve Meslek Yüksekokullarında yapılandırılıp, ihtiyaç duyulan yetişmiş ara elemanların hem yetişmesi sağlanacak hem de gelecekteki farklı sektörlerin ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman açığı giderilerek öğrencilerimiz üretim süreçlerine katılacaklardır.

·         İki yılı aşkın bir süredir kurulu olan Mühendislik Fakültesinde henüz eğitim ve öğretime başlanamamıştır. Fakültenin tüm bölümlerinde öğretime başlanması ve dört yılın sonunda 3000 öğrenci hedefi ile çalışmalar hemen başlatılacaktır.

·         İlçelerimizin taşıdıkları potansiyeller ile ilgili sosyo-kültürel, ekonomik etüt çalışmaları yapılarak yeni Yüksekokulların açılması sağlanacaktır. Böylelikle ilçelerimizdeki entelektüel düzeyin artırılması, istihdama katkı, sosyo-kültürel ve ekonomik gelişme süreçleri hızlandırılacaktır. 

·         Yıllardır kamu kurum ve kuruluşlarına ait seminer, sempozyum ve kongreler genellikle Muğla, Aydın, İzmir ve Antalya gibi Ege ve Akdeniz illerinde yapılmaktadır. Çalışanlar artık farklı bölgeleri görmek ve tanımak istiyorlar. Sinop tarihi, denizi, doğası ve kültürel özellikleri ile ülkemizin en avantajlı şehirlerinden birisidir. Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu'ndaki bölüm sayıları artırılarak, Sinoplu turizmcilerle işbirlikleri geliştirilecek, Sinop'un turizm ve kongre şehri olması için katkı sağlanacaktır.

·         Üniversitemiz öncülüğünde eğitim, turizm, enerji, balıkçılık ve yeni istihdam alanları ile ilgili projeler geliştirilip, çalıştaylar düzenlenerek Sinop'tan göçü durdurmak için politikalar belirlenecektir. Bu politikaların olumlu sonuçlarıyla birlikte, öğrenci sayımızdaki artışla beraber geriye göçün sağlanması başarılacaktır. Sinop nüfusunun kritik 50.000 barajını geçmesi stratejik bir önem ifade etmektedir. Bu başarıldığında Sinop birçok yatırımı kaldıracak düzeye kavuşacaktır. Bunun için üniversitemiz her türlü sorumluluğu alarak katkı sağlayacaktır. Kazan kazandır mantığını üniversitemiz ve Sinop için en üst seviyede uygulayacağız.

·         Suya tutunan şehir Sinop'un su ürünleri politikaları, Su Ürünleri Fakültesi aracılığı ile iyi anlatılıp; Balık Avcıları, İşleyicileri ve Üreticileri bir araya getirilerek, kaynakların en verimli şekilde kullanımı ve denizden hep birlikte dostça faydalanmaları sağlanarak  aynı iş kolundaki girişimciler arasındaki ilişkilerin  geliştirilmesi için öncülük görevi  yerine getirilecektir.

·         2009 yılında DPT tarafından desteklenen Su Ürünleri Fakültesi, Deniz Balıkları Araştırma Ünitesi acilen yapılacaktır (4 yıl önce yaklaşık 2.000 metrekare kaba inşaatı bitirilmiş projesi hazır durumdadır). Denizde fakültemize ait olan alanda pratiğe yönelik balık yetiştirme çalışmaları yapılarak, kültür balıkçılığına (kafes balıkçılığı) açılan ve 13 çiftlik müracaatı olan Sinop Bölgesinde (Demirci köyü-Yakakent arası), kültür balıkçılığı geliştirilecektir.Üniversitemizin kaynak yaratmasının yolları aranacaktır.

·         Üretilen balıkların işlenmesi, muhafaza edilmesi ve ürün çeşitliliği artırılarak katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesine, Üniversitemiz proje ve bilgi donanımıyla katkı sağlayacaktır. Böylelikle hem Sinop'a hem de üniversitemize ekonomik girdi sağlanacaktır.

·         Sinop Üniversitesi Seydi Ali Reis Araştırma Teknesinin aktif kullanımı ile nükleer santrale ait sürekli yapılması planlanan izleme çalışmalarının üniversitemiz üzerinden yapılması sağlanarak, üniversitemize önemli bir kaynak oluşturulacaktır. Ayrıca farklı bakanlıkların ve özel sektörün balıkçılık-çevre ile ilgili bütün çalışmalarının üniversitemiz odaklı yapılması sağlanarak gelirlerimizin yanı sıra etki alanımızda genişletilecektir.

·         Sinop'un en önemli değerlerinden biri olan Dranaz dağı yılın dört ayına yakın bir süre karla kaplıdır. Ilgaz dağı tesislerinin bölgenin kış turizmi ihtiyacını tek başına karşılamadığı bilinmektedir. Dranaz için alınacak turizm teşviki ve yapılacak sosyal tesis ve otellerin, kış turizmi için öneminin büyük olmasının yanında, yaz aylarında da doğa harikası yaylaların, ormanların ve dağın; dağ yürüyüşü, piknik alanı ve ideal konaklama-kamp alanı olabileceği potansiyeli iyi değerlendirilmelidir. Bunun için ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörle birlikte üniversitemiz öncülüğünde projeler üretilecektir.

·         Unutulmamalıdır ki bir şehrin her hangi bir alanda marka olabilmesi için o alanla ilgili iş kollarında rekabet ve hizmetin en üst seviyede olması gerekir. Bunun için iş kollarının bir araya gelerek birlikte fikir üretme (think-thank) ve uygulama kültürünün hayata geçirilmesi üniversitemiz liderliğinde sağlanacaktır.

·         Bir şehirde sanayinin gelişimini planlarken çevreye dost uygulamalarla birlikte olması gerektiği fikrini ilke edinmek hepimizin görevi olmalıdır. Unutmamak gerekir ki yaşamak için önce hava, su ve toprak şarttır. Bunun için çevreye duyarlı sosyal sorumluluk projelerini de devletin tüm kamu ve kuruluşlarının yardımıyla, ülke çıkarlarını da göz önünde bulundurmak kaydıyla Üniversitemiz aracılığı ile hayata geçireceğiz. 

·         Üniversitemiz aracılığı ile teknoloji, enerji, hukuk, ticaret, kalkınma, teşvik ve kredi kullanımı, KUZKA, KOSGEB, ihracat, ithalat, proje hazırlanması ve  bölgedeki diğer yatırımlar hakkında bilgilendirmeler yapılarak, daha aktif kullanım ve bunlardan faydalanmanın yolları aranacaktır.

·         Türkiye'de 19 merkezde Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezleri bulunmaktadır. Sinop'ta ise yoktur. Üniversitemiz aracılığı ile Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi ve yine Sinop'ta bulunmayan Kredi Garanti Fonu (KGF) hakkında kamuoyuna bilgilendirmeler yapılarak, söz konusu kuruluşlar ve hizmetlerinden Sinop'ta ve bölgemizde faydalanmak için etkin bir çaba içerisinde olacağız.

 

·         Sinop'un ülke ve bölge gelişmişlik düzeyi sıralamasında bulunduğu yerin yükseltilmesi ile insanlarımızın sosyal ve ekonomik olarak daha iyi şartlarda yaşama imkanı mümkündür. Bu amaçla Üniversitemiz önderliğinde akılcı, uygulanabilir ve katılımcı projeler geliştirilip, hayata geçirilmelidir. Sinop'taki işgücü kalitesini arttırabilmek için meslek edindirme kursları açılacaktır. UMEM (Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri) bunun için önemli katkı sağlayacak bir programdır.

        UMEM çerçevesinde, Sinop Üniversitesi, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası ve Sinop Belediyesi ortaklığında oluşturulacak bir düzenleme ile “BELTEK EĞİTİM PROGRAMI” başlığı altında gençlere;

1- Bilgisayar

2- Elektrik-elektronik

3- Makine

4- İnşaat

5- Otelcilik

6- Muhasebe gibi alanlarında mesleki kurslar verilerek üniversite, sanayi ve şehir bir araya getirilecektir.  

·         Sinop Ticaret ve Sanayi Odası ve Sinop Üniversitesi işbirliği ile bir Teknoloji Merkezi veya Kuluçkalama Merkezi adı da verilen, öğrencilere ve girişimcilere yönelik “Girişimcilik Ofisi” oluşturulacaktır. Burada “Başarı Hikâyeleri” başlığı altında, ilimizdeki başarılı girişimcilerin bilgi ve tecrübeleri genç ve kadın girişimcilerle düzenli olarak paylaşılarak öğrencilerimize model oluşturulacaktır. 

·         2000-2003 yılları arasında Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerin temsilcileriyle, Karadeniz balıkçılığının düzenlenmesi ile ilgili komisyonda Türkiye temsilcisi olarak görev yaptım. Karadeniz Ekonomik ve İşbirliği Örgütü, Kamu Kurum ve Kuruluşları, STK'lar ve Üniversitemizin birlikteliğinde, Karadeniz'e kıyısı bulunan ülkelerdeki gelişmiş sanayi ve ticaret merkezleri ile ortaklaşa bir fuar düzenlenmesi sağlanacaktır. Böylece Sinop'un bir marka şehir olmasının önü açılacak, bölgemize dinamizm kazandırmada üniversitemiz lokomotif görev üstlenecektir.

·         Üniversitemizin Coğrafya ve İstatistik Bölümleri ile Sosyal Bilimler Enstitüsü, şehrimizin demografik yapısı hakkında akademik tespitler yaparak yorumlarını kamuoyu ile paylaşacaklardır. Üniversitemizde yapılacak olan ekolojik değişim-risk ve demografik hareketlilik ile ilgili bilimsel çalışma ve verilerin yayınlanması, bu alanda daha çok araştırmanın yapılabilmesi için lisansüstü çalışmalara yoğunluk kazandırılacaktır.

·         Sinop'un her yıl “yatırım rehberi” hazırlanarak, bölge planları yapılmalı, yerel gereksinimlere göre şekillenmiş ve uygulayıcılara yol gösteren planlar olarak, bölgedeki yerel yönetimlerin de planlama başarısı artırılmalıdır. Ayrıca, farklı illerde görev yapan kamu, özel sektör, STK gibi farklı kesimlere hizmet sunan bölge paydaşlarının da ortak bir planlama yaklaşımı ile bölgenin geleceğini şekillendirmelerinde üniversitemiz öncü rol oynayacaktır.

·         Diğer şehirlerde yapılan lokomotif ürünlere yönelik endeks çalışmalarının, Sinop'ta da uygulanabilmesinin (balık, tütün, ceviz ve kestaneye) yolları üniversitemiz tarafından araştırılacaktır. Bu konuyla ilgili önceden yapılmış örnekler ilham vericidir. 

·         Diğer bölgelerde başarıyla uygulanmış olan yatırım projeleri model alınarak, Sinop ve ilçelerinde de uygun hale getirilecektir. Örneğin Kayseri, Develi ilçesinde DETOK Çevre Plan Raporu odaklı yerel kalkınma planlamasıyla örnek oluşturacak bir başarı kazanılmıştır. Bu tip projelere AB veya Kalkınma Ajansları da destek sağlamaktadır. Bölgesel ve yerel kalkınma için bu tür faaliyetlere üniversitemiz öncü olacaktır.

·         Plajları, gölleri, ormanları, şelaleleri, mağaraları, müzeleri, camileri ve çeşmeleri gibi doğal ve beşerî çekiciliklere sahip Sinop'un, bu potansiyelleri üniversitemiz yardımıyla değerlendirilerek, önemli turizm girdileri sağlanacaktır. Bu nedenle, Sinop'un turizm değerleri ile ilgili planlamalar, çalışma, veri analizi, uygulamalar ve tanıtıcı görsel ögelerden faydalanılacaktır.

·         Öğretim elemanlarının kendi bağımsız araştırmalarını sürdürürken, disiplinler arası işbirliğine de önem verilecek, özellikle stratejik alanlardaki bilimsel çalışmalarda ekip ruhuyla hareket edilmesi özendirilip, güçlendirilecektir.

·         Öğretim üyesi başına düşen makale sayısının Türkiye'deki üniversiteler sıralamasında en üst sıralarda yer alması sağlanacaktır.

·         Üniversitemizde sunulan eğitim faaliyetlerinin evrensel normlara uygunluğunu sağlamak ve sürdürmek için ön lisans ve lisans programlarının niteliği yükseltilecek, yüksek öğretim alanında ulusal ve uluslararası işbirliklerini geliştirirken, akademik ve idari birimlerin eğitim, araştırma ihtiyaçları karşılanacak, mevcut durumları iyileştirilecektir.

·         Uluslararası düzeyde üniversitelerle işbirliği artırılarak, gerek araştırma gerek eğitim amaçlı, çeşitli ve yoğun uluslararası seminerler ve konferanslar düzenlenecektir. Avrupa Üniversiteleriyle ortak (bütünleştirilmiş) programlar geliştirilerek, üniversitemizde çalışan bilim insanlarının, uluslararası düzeyde gerçekleştirilen kongrelerde bildiri sunmaları teşvik edilecektir.

·         Hedefimiz, evrensel bakış açımızı ve uluslararası işbirliklerimizi, akademik yapımızı daha da güçlendirerek bilgi ve becerilerini profesyonel ortama ve hayata başarıyla aktarabilen; bilimsel düşünce sistemini benimsemiş, etik, sosyal, üretken, sorgulayan, duyarlı ve ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil edebilecek öğrenciler yetiştirmek olacaktır.

·         Eğitim Fakültesinin ciddi bir altyapı eksikliği vardır. Eğitim Fakültemizin projelendirilmiş ve 3 yıldır bekletilen binası acilen bitirilerek hizmete sunulacaktır.

·         Eğitim Bilimleri Bölümü, Eğitim Fakültelerinin en değerli bölümlerinden biridir. Üniversitemizde doktorasını tamamlayıp, uzmanlık alanı olduğu halde öğretim üyesi kadrosu verilmeyenler ile yeni öğretim üyeleri için kadro tahsisi yapılarak, bölümün aktif hale gelmesi sağlanacaktır. Böylece halen üniversitemiz öğrencilerinin ve mezunlarının Amasya Üniversitesinde aldıkları pedagojik formasyon eğitimi, üniversitemizde verilecektir.

·         Okul öncesi lisans programları, çocuklarımızın bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönden sağlıklı bir şekilde gelişmeleri için gerekli eğitimi veren programlardır. Bu programların uzmanlık alanı içinden gelen öğretim elemanlarınca geliştirilmesi sağlanacaktır.

·         Eğitim Fakültemizde çağın gereksinimlerini karşılayacak mesleki eğitimi destekleyen öğrenci laboratuvarları, ortak yaşam alanı, zenginleştirilmiş kütüphane, alan dersleri için özel sınıfların kurulması ile Fakülte Dergisinin yayınlanması sağlanacaktır.

·         Araştırma ve Uygulama Merkezlerine işlerlik kazandırılması için yöre halkı,  sanayici ve bölge üniversiteleri ile işbirlikleri kurulacaktır. 

·         Kongre ve Kültür Sarayı yapılarak, Sinop'un kongre merkezi olması konusunda önderlik yapılacaktır.

·         Sinop Üniversitesi Vakfının şehir ile ilişkileri geliştirilecek, bağış ve yardımlarla maddi kaynakları arttırılarak  vakfın hizmetleri  etkin hale getirilecektir.

·         Sorumluluk, duyarlılık ve paylaşma bilinciyle aydınlık bir geleceğe doğru çıktığımız bu yolda, sizlerin de katkılarınızı bekliyor ve hep beraber başaracağımıza inanıyoruz.

ÖNCELİKLERİMİZ

·         Üniversitemizde “Toplam Kalite Yönetimi”;

·         Fiziki altyapı (bina, spor  tesisleri, açık alan vb.),

·         Akademik altyapı (labaratuvar, kütüphane, dokümantasyon, iletişim, bilgi işlem vb.), 

·         Akademik/idari personel ihtiyacının karşılanması ve hizmet kalitelerinin  geliştirilmesi ile ilgili çalışmalar,

·         Kurumsal Gelişme Planı (Stratejik Planlama),

·         Üniversite-Sanayi-Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte geliştirilecektir.

·         Çalışanlara yüksek bir moral ve çalışma güdüsü verilmesinde liderlik çok önemli bir faktördür. Motivasyon büyük ölçüde liderlik ve kurum kültürü ile alakalıdır. Dolayısıyla öğretim elemanlarımız için asıl olan;

        Fiziki çalışma ortamlarının düzenlenmesi,

        Yetki ve sorumluluk paylaşabilmeleri,

        Akademik yükselmede eşitlik, 

        Performanslarının objektif bir şekilde değerlendirilmesi, ana hedeflerimizdir.

FİZİKİ ALTYAPI

·         Öğrenci ve öğretim elemanlarının spor ve sanatsal faaliyetleri yapabilecekleri tesisler açarak, dinlenmelerine imkân sağlanacaktır.

·         Üniversitemizin Merkez Kampüsünde ve mevcut yerleşkelerinde öğrenci ve çalışanların günlük gereksinmelerini karşılayacak şekilde ortak yaşam alanları yapılacaktır. 

·         Üniversitemiz paydaşlarının çocukları için okul öncesi eğitimin alt yapısı güçlendirilecek ve aldıkları eğitimin kalitesi çağdaş standartlara yükseltilerek, geleceğin nesilleri en iyi şekilde yetiştirilecektir.

·         Kış ve yaz aylarında hizmet verebilecek sosyal tesislerin yapımı sağlanacaktır.

·         Tüm personelimizin ihtiyaçları dahilinde ek lojman yapılması için çaba gösterilecektir.

·         Üniversitemizin dışa açılan penceresi olacak uzaktan eğitim programlarında, görsel ve işitsel unsurlara önem verilecektir.

·         Merkez Kampüs Kütüphanesinin daha aktif kullanımı ve bilgiye hızlı erişim imkânlarının geliştirilmesi sağlanacaktır.

·         Tüm yerleşkelerimizde kablosuz ağ hizmeti sağlanacaktır.

ÖĞRENCİLERİMİZ

·         Öğrenci ve öğretim elemanlarının spor ve sanatsal faaliyetleri yapabilecekleri tesisler açarak, dinlenmelerine imkân sağlanacaktır.

·         Üniversitemizin Merkez Kampüsünde ve mevcut yerleşkelerinde öğrenci ve çalışanların günlük gereksinmelerini karşılayacak şekilde ortak yaşam alanları yapılacaktır. 

·         Üniversitemiz paydaşlarının çocukları için okul öncesi eğitimin alt yapısı güçlendirilecek ve aldıkları eğitimin kalitesi çağdaş standartlara yükseltilerek, geleceğin nesilleri en iyi şekilde yetiştirilecektir.

·         Kış ve yaz aylarında hizmet verebilecek sosyal tesislerin yapımı sağlanacaktır.

·         Tüm personelimizin ihtiyaçları dahilinde ek lojman yapılması için çaba gösterilecektir.

·         Üniversitemizin dışa açılan penceresi olacak uzaktan eğitim programlarında, görsel ve işitsel unsurlara önem verilecektir.

·         Merkez Kampüs Kütüphanesinin daha aktif kullanımı ve bilgiye hızlı erişim imkânlarının geliştirilmesi sağlanacaktır.

·         Tüm yerleşkelerimizde kablosuz ağ hizmeti sağlanacaktır.

ÜNİVERSİTE PERSONELİMİZ

·         Psikolojik tacizin (mobbing) önlenmesi için gerekli çalışmalar yapılarak, tedbirler geliştirilecektir.

·         Araştırma görevlileri akademik gelişmeleri konusunda gereksinim duyulan tüm alanlarda desteklenecektir. 

·         Kaynakların ve imkânların dağıtımında kolektif hedefleri ve gereksinimleri dikkate alan eşitlikçi bir yaklaşım sergilenecektir.

·         Kadro dağıtımında akademik birimlerin gereksinimleri, tercihleri ve en önemlisi liyakat ilkesi göz önünde bulundurulacaktır.

·         Herkes için geçerli olan kurallar dışında, hiç kimseye hak etmediği bir avantaj sağlanmayacak, haksızlık yapılmasına izin verilmeyecektir.

·         Üniversitemizin eğitim-öğretim ve bilim politikaları tüm Fakülte ve Yüksekokulların öznel şartlarına göre hazırlanacaktır.

·         Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri alanlarında ulusal ve uluslararası bilimsel dergiler çıkarılacaktır. 

·         Döner sermaye gelirlerinden Bilimsel Araştırma Projeleri Fonuna aktarılan pay arttırılarak, AR-GE çalışmalarına destek verilecektir.

·         Proje ve bilimsel yayınlar ödüllendirilecektir.

·         İsteyenlere proje yazım eğitimi verilerek, ulusal ve uluslararası proje grubunun aktif çalışması sağlanacaktır.

·         Bilimsel çalışmalara katkı sağlamak için “İstatistik ve Teknik Destek Birimi” kurulacaktır.

·         Uluslararası faaliyetler teşvik edilerek, birimlerin düzenleyecekleri sempozyum, konferans vb. etkinlikler için mali kaynaklar arttırılacaktır.

·         Yabancı dil sorunu bulunan öğretim elemanlarının dil eğitimine destek verilecektir.

·         Farklı bölümlerde yüksek lisans/doktora programlarının açılması sağlanacaktır.

·         Akademik personelin bilgi ve görgüsünün arttırılması amacıyla ulusal ve uluslararası değişim programları, yapılacak olan ikili anlaşmalarla desteklenecektir.

·         Akademik ve idari personel arasında işbirliğini geliştirmek ve eşgüdümü sağlamak için eğitim programları düzenlenecektir. 

·         Üniversiteye tahsisli ancak yapılaşmaya müsaade edilmeyen arazilerde, isteyen öğretim elemanlarına küçük parseller halinde hobi bahçeleri tahsis edilecektir.

·         Yukarıda belirtilenler, yasa ve yönetmelikler çerçevesinde “Hukukun Üstünlüğü” ilkesi şiar edinilerek gerçekleştirilecektir.

İLETİŞİM

sedatkarayucel@gmail.com

Prof. Dr. Sedat KARAYÜCEL

Sinop Üniversitesi

Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: bafralı 23 06 2015 08:04
sayın duayen, keşke duayen olaydınızda adınıza yakışır bir yorum yapsaydınız. omuden ayrılan sinop üniversitesini kuran su ürünleri fakültesi öğretim üyeleridir. demekki bundan bir habersiniz. iyi ya da kötü sinop üniversitesinin temellerini su ürünleri personeli atmıştır. bir çok su ürünleri fakültesi öğretim üyeleri boyabat başta olmak üzere birçok fakültenin meslek yüksek okullarının idareciliğini başarı ile yapmıştır. keşke bunların bilincinde olsaydınız da yapıcı eleştiride bulunsaydınız.

2. Yorum: su ürüncü 21 06 2015 23:12
asın arkadaşım 3-5 su ürüncüyü valilik önünde bakın sinop üniversitesi hatta türkiye tüm dertlerinden kurtulur...hatta fen edebiyatcıların da durumu iyi görünmüyor...bir kaç da onlardan. ohhh....hiç derdimiz kalmadı...

1. Yorum: duayen 17 06 2015 01:34
sinop üniversitesini bu öğrencisi olmayan su ürünleri mensuplarından kim kurtaracak?
sinop üniversitesi ile aynı tarihte kurulan karabük üniversitesinde
50.000(elli bin), kastamonu üniversitesinde ise 28.500(yirmi sekinbin beşyüz) öğrenci varken, sinop üniversitesinde sadece 5.000(beş bin) öğrenci olmasının temel sebebi kanaatimce idareciler ve polikacılardır. sinop üniversitesini önce su ürüncülerden kurtarmalıyız. daha sonrada en az üniversite idarecileri kadar,idarecileri seçen politikacıların aklın yolunu seçmesi için dua etmekten başka çaremiz yok. çünkü simdiki etkili politikacının daha önceki icraatları, bilhassa il genel meclisi genel sekreteri atamasını hatırlayınca allah korusun diyorum.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

400506


Tasarım:DtGaNi