Yayın Tarihi:23 06 2015 20:55(1290)

Japon gazetesinden Türkiye için şok nükleer santral iddiası

Ja­pon­ya'da ya­yım­la­nan Nik­ke­i ga­ze­te­si, Si­nop'ta in­şa edi­le­cek nük­le­er san­tra­lin ma­li­ye­ti­nin 16.3 mil­yar do­lar ola­ca­ğı­nın tah­min edil­di­ği­ni ve in­şa­at­ta Ja­pon ve Fran­sız şir­ket­le­rin ya­nı sı­ra iki ve­ya üç ta­ne Türk şir­ke­ti­nin yer ala­ca­ğı­nı be­lirt­ti.

Tür­ki­ye'nin ikin­ci nük­le­er san­tra­li ola­cak Si­nop San­tra­li'nin ma­li­ye­ti da­ha ön­ce 22 mil­yar do­lar ola­rak ön­gö­rül­müş­tü. San­tra­li ya­pa­cak kon­sor­si­yum Ja­pon­ya, Fran­sa ve Tür­ki­ye'den olu­şu­yor. Tür­ki­ye'den ka­mu adı­na Elek­trik Üre­tim AŞ his­se­dar ola­cak.

Or­tak­lar kim ola­cak?

Ha­ber­de, san­tra­lin 2 tril­yon yen, ya­ni yak­la­şık 16.3 mil­yar do­lar­lık ma­li­ye­ti­nin yüz­de 20-25'inin in­şa­at­tan oluş­tu­ğu tah­min edil­di. Ha­be­re gö­re kı­sa sü­re için­de ku­rul­ma­sı bek­le­nen pro­je yö­ne­tim şir­ke­tin­de Mit­su­bis­hi He­avy In­dus­tri­es his­se­dar ola­cak. İnşaat­ta ise Ja­pon­ya'da Ta­ise­i ve Oba­yas­hi şir­ket­le­ri rol ala­cak. Fran­sız in­şa­at şir­ke­ti Bo­uy­gu­es ve iki ve­ya üç Türk şir­ket Ja­pon şir­ket­ler­le or­tak­lık ku­ra­cak.

Akkuyu'ya 20 milyar dolar

Türkiye'nin ilk nükleer santrali ise 20 milyar dolarlık yatırımla Rusya tarafından Mersin Akkuyu'ya yapılacak.

Haber: Bugün

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

73859


Tasarım:DtGaNi