Yayın Tarihi:24 06 2015 21:06(1675)

Boyabat’tan 600 genç seyyah, çevre illeri gezdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan “Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz” projesi kapsamında ücretsiz günübirlik gezilere, İlçemizdeki çeşitli orta dereceli okullardan ve üniversiteden 600 genç katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz projesi ile Boyabatlı ve üniversiteli gençler, çevre illerin kültürlerini ve tarihini tanıma ve bu illeri gezme imkânı buldu.

Gençler tarafından her sene ilgiyle takip edilen proje, genç seyyahları günübirlik komşu illere misafir etti. Kendi imkânlarıyla gezilere ve gençlik faaliyetlerine katılamayan gençler, çevre illeri gezerek yeni yerler görme fırsatı buldu.

-600 Genç Seyyah!

Boyabat Kaymakamlığı ve Sinop Gençlik Merkezleri koordinesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Boyabat Gençlik Merkezi ve Üniversite ile işbirliği içerisinde Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz projesi ilçemizde sorunsuzca yürütüldü. Seyyah projesiyle 14-29 yaş grubundaki gençlerin çevre illerin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini tanımaları ve sosyal yönlerinin gelişmesi amaçlandı. Geziye katılan gençlerin mutluluğu gözlerinden okundu. Boyabat Kaymakamlığı gözetiminde ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak belirlenen okullardan Samsun, Amasya ve Kastamonu illerine günübirlik geziler düzenlendi.

-Ücretsiz Gençlik Kampları Devam EdiyorGençlik ve Spor Bakanlığının gezi projeleri ile gençlerin, yeni dostluklar edindiklerini ve daha önce görmedikleri yerleri görme ve gezme imkânı bulduklarını kaydedildi Öte yandan yaz tatili boyunca Türkiye’nin çeşitli yerlerine ücretsiz olarak Bakanlığın Gençlik Kamplarına Sinop il ve ilçelerinden 14-22 yaş arasında ki gençlerin yararlanacağı belirtildi.

Haber: Mustafa DEMİRCİOĞLU

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

98075


Tasarım:DtGaNi