Yayın Tarihi:26 06 2015 21:26(2054)

Yunanlılar, Türkeli’de atalarının yaşadığı toprakları ziyaret etti

Yunanistan’dan gelen 25 Yunanlı turist grubu, ilçemizi ziyaret etti.

Yunanistan'dan gelen yaklaşık 25 kişilik turist grubu, bir dönem atalarının yaşadığı ilçemizde ziyaretlerde bulundu. Türkeli Belediyesi Basın, Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü çalışanlarıyla birlikte organize edilen bu ziyarette, 1923 Nufus Mübadelesi ile Yunanistan'a göç eden ilçemiz ve köylerindeki yaşayan Rumların torunları, atalarının yaşadığı yerleri ziyaret ettiler. Helaldı, Hamamlı, Düzler, Gaziler ve Turhan köylerini ziyaret eden turistler, burada atalarının yaşadıkları yerleri yakından tanıma fırsatı buldular. Eski tarihi yapıları ve mezarları inceleyen ekip, çok sıcak ilgi gördüklerini, atalarının nefes aldıkları ve gezdikleri yerleri gördüklerinden dolayı mutlu olduklarını dile getirdiler.

Gezinin ardından Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan'ı makamında ziyaret eden ekip, Başkan Özcan'a fırsat buldukça Türkeli ilçesine gelmek istediklerini, halktan çok yakın ilgi gördüklerini ve mutlu olduklarını belirttiler. Başkan Özcan, "Dostluklar her zaman bakidir. Türkeli ilçemize her zaman davetlimsiniz, sizi ağırlamaktan dolayı mutluluk duyarız" diyerek, turist ekibe gemi maketi takdim etti.

Ziyaretin ardından Türkeli Belediyesi tarafından turist misafirlere Türkeli ilçesi hakkında bilgilerin ve fotoğrafların yer aldığı tanıtım kitapçığı takdim edildi, ardından yemek ikramında bulunuldu.

Haber: turkelihaber.com

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

375160


Tasarım:DtGaNi