Yayın Tarihi:30 06 2015 22:07(3636)

Nuh Tandoğan: İftar Çadırını Tekrar Kuracağız

Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programı Boyabat Kalebağı Tesisleri'nde yapıldı. Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nuh Tandoğan, Boyabat Belediyesi'nin izin vermemesi nedeni ile 2 yıldan beri kuramadıklan iftar çadırını tekrar kuracaklarını ve bunu geleneksel hale getireceklerini vurguladı.

Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Başknı Nuh Tandoğan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftar programına yönetim kurulu üyeleri, odaya kayıtlı üyeler ve çok sayıda işadamı katıldı. İftar programında konuşan Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nuh Tandoğan, Boyabat Belediyesi'nin müsaade etmemesi ile 2 yıldan beri kuramadıklan iftar çadırını tekrar kuracaklarını ve bunu geleneksel hale getireceklerini söyledi.

Tandoğan yaptığı konuşmada, şunlan kaydetti: "2 yıldır çadırda yemek veremiyoruz. Bu konuda mağdur olan vatandaşlarımızın olduğunu düşünüyorum. Boyabat Belediyesi kendisi iftar verecek diye çadır kurmamıza 2 yıldan beri müsaade etmiyor. Belediye, her mahalleye bir gün olmak şartıyla Ramazan süresince 8 defa yemek veriyormuş. Bu bize aykırı. Ramazan boyunca ihtiyaç sahibi vatandaşın her gün karın doymalı. Allah nasip ederse gelecek Ramazan ayında Boyabat'ın merkezine iftar çadırımızı tekrar kurup, ihtiyaç sahiplerine ve vatandaşlarımıza her akşam iftar yemeği vereceğiz. Ve bunu da gelenekselleştireceğiz."

Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası geçmiş Ramazan aylarında sürekli iftar çadırı kurup ihtiyaç sahibi ve vatandaşlara iftar yemeği veriyordu. Boyabat Belediyesi geçen yıldan beri iftar programlarını kendilerinin yapacağını belirterek, Sanayi ve Ticaret Odası'nın iftar çadın kurmasına müsaade etmemişti.

MUSTAFA TARHAN

Facebook'ta Paylaş
14. Yorum: vatandaş 03 07 2015 23:51
cadır kurulmalı ya beledıye ya ticaret odası kım kurarsa kursun kardesım birisi yapsında

13. Yorum: cumhuriyetçi 02 07 2015 22:56
mustafa demircan sana şunu söylemek için bu yorumu yazıyorum.ben 60 yaş üzeri emekli bir öğretmen ve bir boyabatlı olarak boyabatı onun insanlarını epeyce tanırım.dünya görüşümüz olaylara bakışımız çok farklı olsada şunu kesin diyebilirimki nuh tandoğanın ticaret odası başkanı olması bir yana sağlam ve ahlaklı bir aileden bildiğim biri olarak asla yalan söylemeyeceğine eminim.nuh bey bu açıklamayı yaptıysa kesin doğrudur ve asla olmayan birşeyi söylemez.mustafa demircan senin bu açıklamanada boyabatta çok az kişi inanır istersen açıklamanı bir daha değerlendir.ayrıca seni niye konuşuyorsunki sahibin veya konunun baş muhatabı konuşsa bu konuyu.nuh tandoğan gibi birini dolaylıda olsa yalancılıkla suçlamak yakışıksızdır.

12. Yorum: ilginç 02 07 2015 08:02
yönetim bu beyanata sahip çıkıyorsa demiş, bence sahip çıkmayın aba altından sopa göstermiş gibi

11. Yorum: evet 02 07 2015 08:01
nuh abi işin zor, belediye başkan yardımcısı seni kınamış hafezanallah sakınmak lazım

10. Yorum: yalandan kim ölmüş 02 07 2015 05:52
nuh belediye başkan yardımcısı emir komuta bendemi demek istiyor anlamadım geçen sene çadırı vermeyen onlar degilmi ben anlamıyorum bu akp zihniyetini yalanı dogrudan daha iyi konuşanlar bunlar

9. Yorum: 1 ve 6.yorumculara 02 07 2015 03:39
arkadaşlar tamamen haklısınız.öncelikle boyabatımızda gerçek ihtiyaç sahipleri önceden belirlenir tespiti yapılır sonra allahın rızasını almak için iftar verilir.garibanı fakir fukarayı ve ihtiyaç sahiplerini düşünüyorsanız bütçeyi kendi cebinizden karşılarsınız kurarsınız masaları verirsiniz iftarı ister otuz ramazan.boyabatın eski insanları ihtiyaç sahiplerini kendi arabalarıyla toplar evine getirir ve onlarla aynı masada iftar ederdi hepiniz hatırlarsınız.bu işin sevabı ve doğrusu bu.yoksa belediyeyi kötüleyip kendini peygamber yapma.kendi çadırınızı kurunuz kendi cebinizden ihtiyaç sahiplerini doyurunuz.reklamada hiiiiiiç gerek yok.cenabı allah bilsin yeter.

8. Yorum: sözün doğrusu 02 07 2015 01:23
bakın belediyede başkanından çok başkancılık yapan nasıl hemen atlıyo makamını dolduramadığın gibi sözlerine dikkat et demekkki başkan başkanlık yapamıyor seni söz sahibi yapmış sözlerindeki kalitesizlik kaliteni ortaya çıkarıyo yorum yapacağın aralık öncelikle mensubu bulunduğum boyabat ticaret ve sanayi odası başkanı yada yönetimini ara bu yazılanların nerden çıktığını sor medeni bir insan tavrı takın nedemek ne perhiz ne lahana turşusu hiç yakışıyormu bu kelime sizi bu vasıfsız kelimenizden dolayı kınıyorum boyabatı yöneten bir kişi bu kelimeyi kullanırsa gerisini halk düşünsün saygılar

7. Yorum: 1.yorumcuya 01 07 2015 18:21
sen zaten rengini belli etmişsin.sana ne kardeşim odanın vereceği yemekten.fakirin evini bilirsiniz diyorsun.doğru sen iyi bilirsin o işleri tabii.peki dışardan gelen misafiri var yolcusu var onlar ne olacak?eh sizin işinize gelmiyor değil mi?

6. Yorum: mustafa demircan 01 07 2015 09:17
sayın ticaret odası yönetim kurulu üyeleri ve beyanda bulunan sayın başkanı iftar çadırı kurup fakir fukaraya yemek vermeyi düşünmenizden dolayı sizleri tebrik ediyorum.ancak bu girişiminizi belediyemizin engellediğinden bahsediyorsunuz.ben belediye başkan yardımcısı olarak ne şahsınızın nede kurumunuzun yazılı,sözlü veya bizzat kurumumuza gelerek herhangi bir başvurunuza rastlamadım.şayet bizim bilmediğimiz bir belgeniz var ise lütfen onuda yayınlayın.sizi ve yönetim kurulunuzu [şayet yönetiminizde bu beyanatlarınıza sahip çıkıyorsa] kınıyorum.diğer bir konuda hem belediye izin vermedi iki yıldır yapamıyoruz diyosun hemde önümüzdeki yıl yapacağız diyorsun.bu ne perhiz bu ne lahana turşusu anlayamadık sayın başkan.

5. Yorum: tam destek 01 07 2015 04:47
reklam bana ters belediye mahallede verirse versin çoğu beldelerde bulunan iftar çadırların amacına hizmet verdiğini düşünüyorum bence iftar cadırları ramazan ayında mutlak yapılması gerekli inşallah boyabatımızda yeniden cadıra kavuşur. benden tam destek

4. Yorum: evet 01 07 2015 00:57
ihtiyaç sahiplerinin yeri yurdu belli onların evlerine yemek gitse gitme masrafı bulaşığı var.ihtiyaç sahibi oraya gelir yerse dertleşir konuşur ferahlar evde darlıktan yemekte yiyemez.sonra onları başkaları da tespit eder yardım gönderır.bulağını yıkamak zaten dert.sabun lazım su lazım zaman lazım.en iyisi çadır kardeşim.evde karıyla kavga edrsin çaktırmadan karnını doyurur aç kalmazsın.toplulukta rahmet olur bereket olur demişler.versinler kardeşim .onlarında mallarını haramdan gazadan beladan korumaya ihtiyaçları var.belki esnafın aldığı dualarla işleri açılır piyasa canlanır.bu işlerin sayısız faydası var.yolcusu nerde bulacak yemek verilen mahalleyi.öğrenciler nerde bulacak iftarı.sonrada oruç tutmuyorlar diye kızarsınız.manileri ortadan kaldıralım.büyükler mesuldürler.

3. Yorum: sinirli -2 30 06 2015 23:20
eğer sizler önümüzdeki sene ramazan ayında iftar çadırı kuracaksanız, bir şeyi unutmayın, başta bu işe iki yıldır engel olanlar olmak üzere, bütün yetkililer size bu çadırı açtırmamak için ellerinden geleni yapacaklar, ellerindeki her türlü yetkiyi kullanacaklar, ancak sizin bunların üstesinden gelebileceğinize inancım sonsuz, size sadece bir şey söylemek istiyorum, unutmayın ne olursa olsun allah her zaman doğrunun yanındadır.

2. Yorum: sinirli -1 30 06 2015 23:14
btso yetkilileri ve üyeleri biliyorsunuz sizler memlektin bir kısmına beyaz türk, fakiri sömüren, parasına para katan kötü insanlar olarak gösteriliyorsunuz, bunu lanse edenler belli, peki şimdi siz 29 veya 30 ramazan garip gurebanın, fakir fukaranın karnın doyurursanız, sizleri nasıl kötü gösterebilecekler, bunun için bu yemekler engelleniyor, 8 tanede olsa belediye yemek veriyor, bu yemeklerde, bakın btso artık yemek vermiyor, bunlar fakir düşmanı, bunlar sizin düşmanınız denilerek, prim yapılmaya çalışılıyor.

1. Yorum: boyabatlı 30 06 2015 23:14
sayın nuh tandoğan sadece ihtiyaç sahipleri çadırda mı doyuruluyor.boyabattaki ihtiyaç sahipleri belli. bir boyabatlı olarak siz bunların yerini yurdunu bilmelisiniz ve biliyorsunuzdur. fakir, fukaranın evi yurdu belli dağıt evlerine sıcak yemekleri . sadece muhalefet olmak için iş yapmayın. bunu da başka şeylere alet etmeyin allah muhafaza.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

17930


Tasarım:DtGaNi