Yayın Tarihi:04 07 2015 00:10(1280)

Sinop Üniversitesi Engelleri Kaldırıyor

Sinop Üniversitesi gerçekleştirdiği proje ve yatırımlarla “Engelsiz Üniversite” olma yolunda hızla ilerliyor.

Engelli öğrencilerin, öğrenimleri, kampüs ve yurt yaşamları sırasında engelleri nedeniyle karşılaşacakları zorlukları en aza indirmek ve engellerin ortadan kaldırılması yönünde Sinop Üniversitesi'nde önemli çalışmalar yürütülüyor. Sinop Üniversitesi yönetimi, bu konuda önemli projelere ve yatırımlara imza atarak, yerleşke içerisindeki kaldırımları ve yolları, bina giriş merdivenlerini, ve kapılarını yeniden düzenledi. Engelli rampalarını standartlarına uygun hale getirdi. Ayrıca Yeni Kampüs Alanının projesi de engelli öğrenciler düşünülerek hazırlandı.

Konuyla ilgili bilgi veren Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, “Engelsiz üniversite olma yolunda büyük adımlar attık. Öğrenci olan tüm binalarımıza asansör yaptırdık. Görme engelliler için sarı oluklu özel yolları döşettik. Engelli iletişim birimi kurduk. Öğrencilerimizin, birimlerimiz arasında rahatça gidebilmeleri için ücretsiz ring servisleri koyduk. Tüm bunların yanında yapımı hızla devam eden yeni kampüs alanımız da engelli bireylere göre düzenleniyor.” dedi.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

398882


Tasarım:DtGaNi