Yayın Tarihi:04 07 2015 05:56(1562)

İşte Meclis'te MHP ve HDP'yi Birleştiren Yasa Tasarısı

TBMM Başkanlığı’na 7 Mayıs 2013’te verilen ve içinde milletvekili maaşı zammınında bulunduğu, “TBMM Üyeliği Kanun Teklifi”nde, yani milletvekillerinin özlük haklarını düzenleyen, onlara ayrıcalıklar getiren tasarı, bütün partileri birleştirmiş.

Partilerin Kardeşliği

MHP’liler her fırsatta, “HDP ile birlikte asla hareket edilmeyeceğini” belirtiyor ama TBMM’de MHP ve HDP temsilcilerinin de ortak imzalarının bulunduğu yasa teklifleri bulunuyor. Örneğin TBMM Başkanlığı’na 7 Mayıs 2013’te verilen “TBMM Üyeliği Kanun Teklifi”nde, yani milletvekillerinin özlük haklarını düzenleyen, onlara ayrıcalıklar getiren tasarı, bütün partileri birleştirmiş.

Milletvekillerine zam konusunda partiler anlaşmış.

Kanun teklifinin altında dönemin AKP Grup başkanvekilleri Nurettin Canikli, Mustafa Elitaş, Ayşenur Bahçekapılı, Ahmet Aydın, Mahir Ünal, CHP Grup başkanvekilleri Akif Hamzaçebi, Muharrem İnce, Emine Ülker Tarhan, MHP Grup başkanvekilleri Mehmet Şandır ve Oktay Vural, şimdi adı HDP, eski adı Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) olan partinin Grup başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken’in ortak imzaları bulunuyor.

Zamlarla ilgili komisyonlarda ortak hareket edilmiş, oy kullanılmış. Teklif Genel Kurul’a kadar iniyor. Ancak o dönem seçimler yaklaşınca, seçime giderken milletvekillerinin kendileriyle ilgili düzenleme yapmasının uygun olmayacağı değerlendirilip, MHP’liler imzalarını çekiyor.

MHP temsilcilerinin “HDP’nin olduğu yerde ben yokum” demeleri geçmişteki ilişkiler nedeniyle ve bundan sonraki süreç için de inandırıcı bulunmuyor. Ama ne yaparsınız siyaset işte…

Haber: Aktif Haber

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: bakış 04 07 2015 21:05
iftira atmayın, bu arkadaşlar asla öyle bişey yapmazlar. ilkelerine son derece bağlıdırlar.bir de her gün tbmm de hükümeti eleştiren dürüstlük ve kararlılık abidesi oktay vural. böyle bir şeye asla imza atmaz. sümme haşa !

2. Yorum: denebilir mi?... 04 07 2015 17:11
üç muhalefet partisi, meydanlarda;
akp iktidarını en sert şekilde eleştirdiler.
hatta devlet bahçeli'nin eleştirilerini alkışladık bile.
sloganı vardı, " oy verin gitsinler" dedi!
ve bir şekilde gittiler!
zaten ilk tuhaflık seçim gecesi söylenen söylemlerdi.
sonuçlar gelmeye başlayınca erken seçim söylemlerini dillendirmeye başladı!
siyasilerin kişisel kin,nefret,öfke,inatlaşma
duyguları, ülke menfaatlerinin önüne geçmemelidir, diye düşünenlerdeniz.
her ne kadar kızsak ta, sevmesek te, bir gerçek varki 80 m.vekili çıkarmış bir partiyi yok sayamazsınız.
işte birgün karşınıza, ülke menfaatleri için bir araya gelinmezken, kişisel menfaatler için bir araya gelindiğini şak diye göz önüne getirirler.
kimi durumlar için siyaset işte denebilir mi?...

1. Yorum: alper 04 07 2015 09:16
neden hedef hep mhp.mhp nin duruşundan niye bu kadar rahatsızlar.mhp siirt te c.başkanını kurtardı, daha kaset olayında bu özel değil özel diya miting alanlrında konuşanları hemen seçim sonucunda çağırdığında koşa koşa gitti ne konuşuldu ne pazarlığı yapıldı.seçim açıklanır açıklanmaz başbakan kemal diye bağırdılar çok mu başarılı oldularki başbakanlığı mhp ye veriyordu.chp ihsanoğlunu destekleseydi!daha dün 40 000 kişinin katllerini ne çabuk unuttular öve öve toz kondurmuyorlar, herkes hdp li oldu. hdp bir imralıda bir kandilde.terör örgütünü kınasın ilşkisini kessin imralıdaki caniyle bağını koparsın türkiye partisi yolunda yasalar uysun,dinime, vatanıma, milletimi, bayrağıma, dilime sahip çıksın o zaman hdp ile görüşürüz.yoksa 7 haziran öncesi ne dediysek o.biz ilkeli, tutarlı, dik duran bir partiyiz. düğn başka bugün başka konuşanlardan değiliz.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

409253


Tasarım:DtGaNi