Yayın Tarihi:04 07 2015 22:29(1866)

TGT Sinop İl Başkanı Cısdık; Doğu Türkistan’ı Unutmadık

‘Uzakdoğu'nun İsrail'i de Çin'dir’

Türkiye Gençlik Teşkilatı Sinop İl Başkanı Hüseyin Cısdık tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi. "Ortadoğu'da bir İsrail varsa, Uzakdoğu'da da bir İsrail var, onun adı da Çin'dir. Ortadoğu'da bir Filistin var, Müslümanlar kan ağlıyor, Uzakdoğu'da da Doğu Türkistan var, Müslümanlar kan ağlıyor"

“1876’da başlayan ve süregelen bir ırkçı saldırının muhatabıdır Doğu Türkistan. Bugün Türklüğümüzden, Müslümanlığımızdan bahsedebiliyorsak, tarih sayfasından silinmeden bugünlere kadar gelebiliyorsak bugün zulüm gören ata toprağında mücadelesine yılmadan devam eden Doğu Türkistan’lı kardeşlerimize borçluyuz. Huzurun ve güvenin sembolü en büyük nimet sayan Türklüğü ile övünen Müslümanlığı ile gururlanan yarenler diyarından sana sesleniyoruz: ‘Ey Çin! Doğu Türkistan yalnız değildir.  Seni oradan kovana dek mücadelemiz devam edecektir. Bugün hepimiz Doğu Türkistanlıyız. Doğu Türkistan’ı dünya tanıyana kadar da Doğu Türkistanlı kalacağız. Ey Doğu Türkistanlı kardeşim sana binlerce kilometre uzakta değiliz. Sana bir nefes alımı, bir kalp atımı kadar yakınız. Derdinle dertlenip hüznünle hüzünleniyoruz. Başarana kadar dualarımız, sözlerimiz seninle.”

‘GÖK BAYRAK AĞLIYOR’ Bütün Partiler Harekete Geçmeli

"Doğu Türkistan'da yıllardır süren Çin'in baskı ve zulüm politikalarıyla ilgili son dönemde yaşanan tartışmalar anlamsız bir noktaya geldi. Maalesef insanlar gelen fotoğrafların veya haberlerin doğruluğunu tartışmaktan konunun aslıyla ilgili gerçekleri göz ardı etmeye başladılar. Burada asıl mesele fotoğraflar ya da haberlerin kimler tarafından yapıldığı, bu konunun gündeme gelmesinin kimleri ilgilendirdiği değil. Doğu Türkistan'daki zulme odaklanmak ve acilen yıllardır devam eden bu zulmü durdurmak için harekete geçmek durumundayız. Bu mesele bir partinin ya da bir toplumsal kesimin meselesi değildir. Bütün siyasi partiler Doğu Türkistan'a yönelik Çin'in baskı politikalarına karşı ortak hareket etmek zorundadır. Doğu Türkistan konusunda bir takım siyasi saiklerle kenarda duran herkes bu sürecin kaybedeni olacaktır. Hiç beklemeksizin bütün siyasi partiler ortak bir Doğu Türkistan tavrı etrafında bir araya gelmelidir. Meclis'te temsil edilen ve temsil edilmeyen bütün partilere düşen, Doğu Türkistan'ı kimliğinden koparmaya dönük politikalarla ilgili tepkiyi hiç beklemeden ortak bir tavırla göstermektir" şeklinde konuşan Hüseyin Cısdık, bütün toplumsal kesimlerin Doğu Türkistan'la ilgili hassas olması gerektiğini dile getirdi.

Facebook'ta Paylaş
4. Yorum: türkistanlı 06 07 2015 00:00
cıstık biraz türkçülük yapıyorsun gibi sonra alırlar görevden ha sen git rabia işareti yap, yada kobani!ye bak ne işin var türkle, türkistanla. türk demek müslüman demektir.türkü sevmek, korumak,türküm diyebilmek herkesin haddine değil.kızıl çin'in d.türkistanlı soydaşıma, gardaşıma zulmünü nefret ve şiddetle kınıyor,acil şifalar dilr,mevlamdan sabırlar niyaz ederim.bende türklere çin mallarını almamaya davet ediyorum.yüce rabbim tüm türkleri korusun.

3. Yorum: sebahattin erkan 05 07 2015 19:48
hoşgörüyle bakmayı da bilirim
bu görüşü yıkmayı da bilirim
yağmur olup akmayı da bilirim
şimşek olup çakmayı da bilirim

canı canım mazlumu reddedemem
vicdanıma sükûtu emredemem
sabırlıyım ya zulme sabredemem
öyle uzaktan zulmü seyredemem

ben ki ateşi bile dişlemişim
kim demiş ki çeliğe geçmez dişim
ben ki mazluma doğan bir güneşim
ben ki zalimi yakan bir ateşim

2. Yorum: sebahattin erkan 05 07 2015 19:46
değerli kardeşim öncelikle yeni görevin hayırlı olsun.rabbim çıkmış olduğun bu yolda başarılarını daim etsin. düşüncelerine sonuna kadar katılıyorum. doğu türkistan daki kardeşlerimizi hatırlatman ne güzel gurur verici bir şey. biz insanlar genelde yapılan bir zülümün hep görseliyle ilgileniyoruz;ama gerçekleri ve özünü unutuyoruz.şimdi tüm siyasi ve sivil toplum olarak yeter artık diyerek yapılan bu zülüme karşı çıkmalıyız demek istiyorum.bakın sayın akgül ne demiş

1. Yorum: gurbetci 04 07 2015 22:46
kardeşim sonuna kadar katılıyoruz.
sinop' ta o kadar parti bi o kadar da sivil toplum kuruluşları, vakıflar varken senin gibi güzel genç kardeşimizin il başkanlığı görevini alman doğu türkistan daki kardeşlerimizi hatırlatman ne güzel gurur verici allah yolunu bahtını açık etsin ...


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

115980


Tasarım:DtGaNi