Yayın Tarihi:06 07 2015 20:45(2355)

Bayraksız Belediye Olur mu?

Boyabat Belediyesi'nin bir kaç yıldır hizmet binası olarak kullandığı binaya hala Türk Bayrağı takmadı. Bir çok yeri denetlemekle yükümlü olan ve siyah plaka araç kullanan, aracında siren taşıyan, Boyabat halkını temsil eden kurumun hizmet binasında bayrak takacak direği olmadığı gibi, takılı olarak bulunan bayrağı da bulunmamaktadır.

2893 sayılı Türk Bayrağı Kanunu

Bayrağın Çekilmesi ve İndirilmesi

Madde 3 – Bayrak, kamu kurum ve kuruluşlarıyla yurt dışı temsilciliklerine ve kamu kuruluşlarıyla gerçek ve tüzelkişilerin deniz vasıtalarına çekilir. Yurt içinde ve yurt dışında yetkililerin araçlarına takılır.

Bayrak çekilirken ve indirilirken tören yapılır. Bayrak törenlerinin gereken biçimde yapılmasından o mahaldeki yetkili amirler sorumludur.

(Değişik : 14/7/1999 - 4409/1 md.) Kamu kurum ve kuruluşlarında Türk Bayrağı sürekli çekili kalır.

(Değişik : 14/7/1999 - 4409/1 md.) Bayrağın; nerelerde daimi olarak çekilmeyeceği, hangi kapalı yerlere konulacağı, nerelere fon olarak takılacağı veya asılacağı, kamu kurum ve kuruluşlarından başka yerlerde ne zaman ve nasıl çekileceği, Türk Silahlı Kuvvetleri yüzer birliklerinde ve Türk Bandıralı ticaret gemilerinde Bayrak çekme ve indirme zamanları ile Bayrak çekilirken ve indirilirken yapılacak törene ilişkin hususlar, tüzükte gösterilir.

Haber: Boyabat Haberleri.net

Facebook'ta Paylaş
9. Yorum: boyabatli 09 07 2015 00:01
şefik başkan umarım bu yorumlari okurda once logoya tc yazdırır ve o belediye binası na bir bayrak asturir yazik cok yazik kac senedir boyabat belediyesi kirada duruyor hicmi yer yok o binaya milyonlarca kra vereceklerinie eski binayi restoran edip faliyete gecirilirse olmazmi tabi ne geregi var birileri rant saglayacak

8. Yorum: bayraksızlar 08 07 2015 22:24
türk bayrağının ağırlığını herkes taşıyamaz.çok şaşırmamak lazım.

7. Yorum: kara murat benim 08 07 2015 21:12
yahu birader belediyenin çekilen bu fotoğraları herşeyi özetliyo zaten son iki fotoğrafa bakan herşeyi görüyor, arka giriş kapısına gelen şaka yapıyorsun der, burasının ikamet değil belediye binası olduğunu söylesen herhalde o çok övündüğümüz boyabatı millet taşeron firma yönetiyor zanneder :( hoş bi durum mu benim için değil......

6. Yorum: heaven57 08 07 2015 20:57
bayraksız belediye olur ! doğunun birçok belediyesinde göremezsin ama kendi belediyemizde olmaması bizi aynı kefeye koyarmı tartışılır! kötü niyetli olduklarını zannetmiyorum ama herhalde ev sahibi duvara çivi çaktırmıyor kiracısına demek istiyorum....... bilmem anlatabildim mi

5. Yorum: başkaboyabat 08 07 2015 18:36
belediye logosundaki t.c. yi kaldıran bu rahatsız oğlu rahatsızların belediyesinde bayrak olmamasına hiç şaırmadım.bunlar bayrağı ancak seçim dönemi reklam yaparlar veya kullanırlar.ha birde mitinglerde kullanırlar sonrada ya yerlere atarlar yada düşüncesizce üzerine otururlar.belediyenin binası bayrağı hamamı olmasın önemli değil nasılsa dörtyolda ışıklı tabelası var.orda yazıyorya başka boyabat yok diye bizde var sanıyorduk öğrendiğimiz eyi oldu.evet doğru hizmet binası hamamı bayrağı tören yeri ciddiyeti olmayan başka boyabat belediyesi yok haklısınız.böyle rezalet bir belediyede yok boyabatta yok.boyabat bu konuda türünün son örneği.bunlarda en çok olan reklam riya ve münafıkça davranış.

4. Yorum: çormanlu 07 07 2015 05:46
haydaaaaaa. ne iş ? sorarım size be dostlar bayraksız belediye olur mu ? elbette olmazzzzz. olamaz. derhal büyükçe bir bayrak konmalıdır.

3. Yorum: çoraklı 07 07 2015 04:59
logosundan t.c. ibaresini kaldıran, (zorlarına gittiği için) bir belediyenin bayrağı olmamış çok mu?. ışıklı tabelası varya!

2. Yorum: zeitgeist 07 07 2015 03:19
daha nesi yok; meydanı yok,belediyeye ait atatürk büstü ve tören yeri yok,belediyeye ait toplu ulaşım aracı yok,kendine ait binası yok,hamamı yok,çağdaş hali yok,üniversite öğrencileri için barınma,eğlenme,ulaşım hizmeti yok,gıda ve diğer denetimi yok,kapalı yerde sigara denetimi yok,esnaflarıntemizlik,hi
jyen,argolu konuşanları uyarı denetimi yok.reklam var iş yok.

1. Yorum: güçlü belediye 07 07 2015 02:19
yaklaşık 4 senedir kirada bulunan belediyenin silagonunun güçlü belediye güçlü boyabat olması aziz nesinlik. gülmek bile abes.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

62237


Tasarım:DtGaNi