Yayın Tarihi:08 07 2015 00:09(1395)

Sinemasız Kent; Sinop

Türkiye’de Sinemasız 7 ilden birinin Sinop olduğunu biliyor muydunuz?

Sinop olarak, kültür ve sanata verdiğimiz değer, TÜİK Edirne Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan “2014 yılı Tiyatro ve Sinema İstatistikleri” konulu bir araştırma sonucu ile tescillendi.

Türkiye genelinde 2.170 adet sinema salonunun bulunduğu belirtilen araştırmada, İstanbul 705 salonla birinci olurken, İstanbul’u 190 salonla Ankara, 96 salonla İzmir, 70 salonla Bursa, 68 salonla da Antalya izledi.

Gelelim araştırmanın bizi, yani Sinop’u ilgilendiren boyutuna. Türkiye’de sinema salonu bulunmayan 7 il mevcut. Bunlar, Gümüşhane, Bayburt, Iğdır, Ardahan, Hakkari, Şırnak ve Sinop. Söz konusu kentlerin coğrafyamızda aldığı yerlere bakıldığında hemen hepsinin doğu ve güneydoğu kentleri, yani “mahrumiyet” bölgeleri olduğu görülüyor.

Eğer bu göstergeyi ölçü alırsak, Sinop’un kültür ve sanata verdiği değeri ve konumunu yeni baştan değerlendirmesinin yerinde olacağı düşüncesindeyiz.

Haber: Gerze Gündem Haber

Facebook'ta Paylaş
6. Yorum: haha 11 07 2015 09:13
chp liyim ama bu sinopun chp başkanı hiç mi hiç çalışmıyor yahu sinop tartışması çıksa haksız kalıyorum sahilin kenaları izmarit ve bira kutularından geçilmiyor otlar boyumu aşıyor aşıklar caddesinde parkeler taşlar kırık yani ya işi yapan başkan gelsin yada bu parti değişsin arkadaş nedir bu böyle gençlerin egleneceği yerler sadece bar içkili yerler olmamalı nereye kadar

5. Yorum: dost 09 07 2015 08:33
onun için en mutlu şehir herhalde birde içki tüketiminde enlerde olmasa.

4. Yorum: vatandaş 08 07 2015 23:31
yazıya katılmıyorum.sinopta zaten sinema var ama işlemiyor maalesef çünkü giden kimse yok.bizim milletimiz evden internetten indirip bedava istediği filmi ev konforunda izlerken neden dünya para bayılıp sinemaya kadar gitme zahmetini çeksin.bizim milletimiz böyle.heryerde var demişsiniz bu iş nüfusla alakalı.sinemaların mevcudiyeti yerleşim yerinin nüfusuyla daha doğrusu genç nüfus ile alakalı.sinop nüfusu zaten az.yani zaten giden çok az nüfusta az olunca sinema işlemiyor bu kadar basit.

3. Yorum: boyabatlı 08 07 2015 22:34
sinop sahip olduğu güzelliklerin 2015 yılında hala farkına varamayan bir ildir. ülkemizin çeşitli yerlerindeki pek çok belde sinopun güzelliklerine sahip olmadığı halde doğru pazarlama teknikleriyle her yıl çok fazla turist çekebilmekte. peki biz neden ilimizde bunu başaramıyoruz? birçok yolun asfaltı yeni döşendi daha doğrusu yollar "yamandı" . sinop değeri bilinmesi gereken bir ildir bunun farkında olması gereken ve gerekeni yapabilecek güçte olan da ilk olarak biz vatandaşlar sonra da belediyemizdir!

2. Yorum: mert ali 08 07 2015 19:17
1985-1990 yılları arasında sadece durağan'da iki tane sinema salonu vardı. yıl oldu 2015 koca sinop'ta tek bir tane sinema salonu yok. yazık valla.

1. Yorum: ulvi 08 07 2015 16:48
sinema mı kaldı hangi devirde yaşıyorsunuz


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

112043


Tasarım:DtGaNi