Yayın Tarihi:10 07 2015 21:59(1049)

Sinop'ta Yeni Bir Dernek Kuruldu

Sinop’ta kurulan ve kısa adı “EKODER” olan Sinop eğitim kültür organizasyon derneği Sinop’ta eğitim, kültür ve organizasyon alanlarında Sinop’a hizmet edecek.

Sinoplu sanatçı Bayram Kaya ve Sinop Milli Eğitim Şube Müdürü Perihan Özpınar önderliğinde kurulan “ Ekoder” (Sinop eğitim kültür organizasyon derneği) Sinop ve ilçelerinde gün yüzüne çıkmamış kültürel değerlerine gün yüzüne çıkartmayı hedefliyor. Sinop’lu sanatçı Bayram Kaya derneğin kurulma hikâyesini ise şu kelimelerle ifade etti; “Sinop’lu bir sanatçı olarak İlimiz ve İlçelerimizin gün yüzüne çıkartılmamış türkülerini araştırmak için Sinop Milli Eğitim Şube Müdürü Perihan Özpınar ile tanıştım. 2014 Aralık sonu Sinop halk eğitim Merkezi müdürü ile yapılan toplantıya katıldım. 2015 Ocak ayının ilk haftası planlama sırasında Perihan Özpınar teklifiyle Sinop E tipi cezaevinde yeni yıl moral konseri yapılması gündeme gelince bir hareket başladı. Ben ve Sinoplu sanatçı arkadaşlarım Aydın Sevim. Gurbetçi Ali’nin verdikleri konser cezaevinde herkesi mutlu etti. Temeli atılan bu çalışma çeşitli fikirlerle proje yapılmasına ilk basamak olup Perihan Özpınar ile yaptığım telefon görüşmelerinde Sinop için neler yapabiliriz düşünceleri bizleri dernek kurmaya götürdü. Sosyal ve kültürel alanda gerçekleştireceği nitelikli projeler ile Sinop’a Yaşadığı ile gönül veren insanlarla düşüncelerini projelerini paylaştıklarında ise her yaş ve meslek grubundan destek bularak derneklerini 16.01.2015 tarihinde kurduk” diye konuştu.

Deneğin Kurucu Üyeleri ise şu şekilde; Milli Eğitim Şube Müdürü Perihan Özpınar, Sinoplu Sanatçı Bayram Kaya, Mk.müh. Ali Gündoğdu, Nahide Tuğral, Ziya Bilgili, Yusuf Özdemir ve İbrahim Kocabıyık. Derneğin yönetici üyeleri Mustafa Apaydın ( Turizmci), Betül Kavas Müd.yard, Neslihan Aktaş Ana Okul müd, Ayşe Özer (Emekli) .MUAMMER Günöz (Avukat) Erkan Ayçam (Belgeselci) Hafize Özdemir (Emekli) Erol Kocaata (Emekli), İzzet Kocadağ (Memur), Deniz Özen (Gazeteci), Mustafa Özemen( Memur), Bahar Yaman(Ses sanatçısı) Aydın Sevim (Ses sanatçısı), Gurbetçi Ali (Ses sanatçısı) Vural Etyemez (Emekli) Adil Yanık (İşletmeci) Berrin Özden (Öğretmen)

Ekoder’in ilk icraatı ise yöneticileri Sinop Polisevi’nde bir araya gelerek üyeleri ile çalışmaları hakkında bir toplantı gerçekleştirdi. Derneğin önümüzdeki günlerde yapmayı planladığı faaliyetler hakkında da fikir alış verişinde bulunuldu. Toplantıda Tarihi, Kültürel anlamda oldukça zengin olan Sinop’un bütün coğrafyası ile dünyanın sayılı kentlerinde yer aldığı ve bu özelliklerin önemli olduğu kadar yaşatılabilmesi ’de büyük önem arz ettiği,  Ekoder olarak; bu anlamda memleketimizi geçmişten geleceğe taşımak, dünün izinde yarınlara sağlıklı adımlar atılmasını sağlanması için mücadele edeceğinin altı çizildi. Gerçekleşen konuşma sonrasında iftar yemeği ve çay sohbeti oldukça sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşti. Toplantı Dernek Yönetim Kurulu üyesi Sanatçı Bayram Kaya’nın türküleri sona erdi.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

365852


Tasarım:DtGaNi