Yayın Tarihi:10 07 2015 23:19(1765)

Boyabat İlk Haber'den, Boyabat TSO'nun Tekzip Metnine Cevap

BOYABAT TİCARET VE SANAYİ ODASINA;

Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası tarafından tarafımıza gönderilen Genel Sekreter İrfan Erşahin imzalı Tekzip Metninde belirttiği gibi “Cevap ve düzeltme talebimiz ile içerikten çıkarma taleplerimiz.” Konusu yer almaktadır. Bu bağlamda 02.07.2015 tarihli “BOYABAT BELEDİYESİ'NDEN KAMUOYUNA DUYURULUR” başlıklı habere istinaden yapılan ‘Cevap’ olması nedeniyle kamuoyunu bilgilendirme amaçlı Tekzip Metni yayına verilmiştir.

İlçemizde faaliyet gösteren haber siteleri hakkında bilgisiz olduğu gözlemlenen açıklamada, “İlgi "a" ve "b" de kayıtlı haberleriniz halen boyabathaber.com sitenizde yer almaya devam etmektedir.” denilmektedir. Belirtmek isteriz ki boyabathaber.com adlı sitesi ile hiçbir bağlantımız yoktur. İlgi ‘a’ ve ‘b’ de kayıtlı haberler boyabatilkhaber.com sitesinde yayınlanmamıştır.

İlgi ‘a’ ve ‘b’ de belirtilen;"Boyabat TSO'dan üyelerine ifar yemeği verdi" başlıklı 29.06.2015 tarihli haber,
"Boyabat TSO'dan üyelerine iftar yemeği" başlıklı 30.06.2015 tarihli haber,Boyabat TSO’nun Tekzip Metni’nde konusunda “Cevap ve düzeltme talebimiz ile içerikten çıkarma taleplerimiz.” Denilmektedir.

İlçemizde yaklaşık altı yıldır faaliyet gösteren, Boyabat merkezli olmak üzere ilimiz ve çevre ilçelerimizde gerçekleşen, haber değeri taşıyan olayları kamuoyuna sunarak, halkın doğru haber alma, bilgi edinmesini borç bilen boyabatilkhaber, Boyabat TSO’nun açıklamalarında yer alan 02.07.2015 tarihli “BOYABAT BELEDİYESİ'NDEN KAMUOYUNA DUYURULUR” başlıklı habere istinaden yapılan cevap olması nedeniyle kamuoyunu bilgilendirme amaçlı Tekzip Metni yayına verilmiştir.

Boyabat Belediyesi’nin basın açıklamasını “KAMUOYUNU BİLGİLENDİRME GÖREVİNİ İLKE EDİNEREK” sitemizde yer almıştır. Belediye’nin kamuoyuna yaptığı açıklamasını “Boyabat İlk Haber” olarak sansür uygulamadan tüm açıklamalar harfi harfiyen yayınlanmıştır.

"Boyabat Belediyesinden Kamuoyuna Duyurulur" başlıklı haberinde yer alan kişilik haklarına saldırı teşkil ettiği iddia edilen ifadelerin içerikten talep ve ihtar edilmektedir. Bahsi geçen içerikte yer alan söylemlerin tarafımıza ait olmaması, açıklamaları yapan Boyabat Belediyesi’ne ait olması münasebetiyle Belediye tarafından düzeltme veya kaldırma istemi olmadığı sürece yayından kaldırılamayacağı ve düzeltme yapılamayacağını Boyabat TSO'ya ve kamuoyunu saygıyla duyururuz.

Şayet bahse konu olan ifadelerin mahkeme tarafından kişilik haklarına saldırı teşkil ettiği sonucu çıkarsa, boyabatilkhaber gerekeni ve üzerine düşen görevi yapacaktır.

BOYABAT HABER ADLI HABER SİTESİNE;

Boyabat’ta yer alan basının korkak olduğunu görmekteyiz. Tekzip Metni’nin hemen altına not düşen ‘boyabathaber’ Boyabat TSO ve Boyabat Belediyesi arasındaki gerginliği asılsız haber olduğunu iddia etmiştir. İddia edilen haber "boyabathaber sitesinde yayınlanmamıştır", ''Boyabat İlk Haber'' ile bağlantımız yoktur açıklaması 'Boyabatilkhaber’in asılsız haber yaptığı' algısı oluşturmuştur.

Gazetecilerin kamuoyunu haberdar etme görevi vardır. Gazetecilik mesleğinde tabiri caizse ‘Geri vites’ yoktur. Ancak Boyabathaber mahkeme kararı olmaksızın kendi inisiyatifini kullanarakbir kurumun açıklamaları anında kaldırmıştır. Akabinde Tekzip Metni'ni yayınlayarak altına not düşmüştür. Notunda ise “Biz ara dayağı yiyoruz ve asılsız haber üzerinden tartışma vardır” demiştir. Böyle bir davranış sergileyen boyabathaber ‘Geri vites’inde ötesine geçerek gazetecilik mesleğini bırakıp kaçmasını ve boyabatilkhaber'i kamuoyuna karşı algı oluşturmaya çalışmasını sert bir şekilde kınıyoruz.


Boyabathaber'in asılsız haber iddiasını ortaya atarak halkı kandırmaktadır. Asılsız olduğu iddia edilen haber Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası'nın resmi web sitesindedir.

BOYABAT İLK HABER

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: halk 11 07 2015 23:41
belediye meclisi şu 11 katlıların cevabını neden vermiyorsunuz işinize gelmiyor değilmi cevap bulamıyor susmakla kapatacağınızımı sanıyorsunuz 11 katlıların uygunsuzluğu dağları aştı sizden cevap bekliyoruz beklemeyede niyetliyiz sonuna kadar

2. Yorum: tüccar 11 07 2015 21:25
sayın gazeteci, bu tırıvırı, günde 300/500 tıklanan, internet gazeteciklerin, başı sıkışıp, duyulmak isteyince, sizden ve raytinginizden faydalanmak istemelerine neden müsaade ettiğinizi anlamak mümkün değil.
bu ekip sizi boykot edip,işyerinize gelmeyi yasaklayacak kadar haddini
bilmeyen bu adamlara neden yardımcı olursunuz. nerdeyse link de vereceksiniz. emin olun bu gazetecikler sizin ilgi ve desteğinize layık değiller. esen kalın.

1. Yorum: korkmayın 11 07 2015 07:53
dik durmasını bilin aferin


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

101729


Tasarım:DtGaNi