Yayın Tarihi:11 07 2015 00:50(1531)

Beşir Derneği'nin İlçemizdeki Faaliyetleri Ramazan Ayı'nda Katlanarak Arttı

Beşir Derneği Boyabat Temsilciliği Boyabat, Durağan ve Saraydüzü ilçemizdeki sosyal yardım faaliyetlerine Ramazan ayında daha da hız verdi.

İlçe temsilciliğinden alınan bilgilere göre 3 ilçemizde ilçe merkezleri bazında bu hafta itibariyle 172 aileye yardım yapılmıştır, bu ailelerin 60'dan fazlasına ilçemizde faaliyete göstermeye başladığı 2014 yılından itibaren düzenli olarak yardım yapmaktadır. Diğer taraftan da 3 ilçeye bağlı köylerde ihtiyaç sahibi ailelerin tespitine de devam edilmektedir.

Beşir Derneği Türkiye genelinde ve Dünyanın 55 ülkesinde sosyal yardım faaliyeti yapan bir dernektir. Derneğin faaliyetleri www.besirdernegi.org internet adresinden daha detaylı olarak öğrenilebilir.

Dernek ihtiyaç sahibi ailelerin internet sitesinden veya ilçe temsilciliği aracılığıyla yapılan müracaatları, dernek merkezince uygun görülenler ilçe temsilciliğine bildiriliyor, ilçe temsilcileri ve gönüllüler de öncelikle aileleri evlerinde ziyaret edip durumlarını tespit ediyor, sonra bu ailelerin Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma, Belediye, Muhtarlık ve gerekirse komşuları nezdinde ailenin ihtiyaç durumu hakkında detaylı araştırmalar yapılıyor. Ailenin gerçekten ihtiyaç sahibi olduğu anlaşıldığında ise ailenin ihtiyacına göre nakit, gıda, giyim, ev eşyası, temizlik malzemesi vs. kalemlerde aileye imza karşılığında yardımlar ulaştırıyor.

Beşir Derneği “Kamuya Yararlı Dernekler Statüsü”nde olduğu için aldığı bağışları ve verdiği yardımların hepsi resmi belge karşılığında yapmaktadır. Bağışçılar yapmış oldukları bağışları temsilcilikten veya internet sitesi üzerinden kimlere ulaştırıldığı öğrenebilirler. Kurban bağışlarının nerede kesildiğine ve kesim görüntüsüne kadar ulaşabilmektedir.

Yine Derneğin haiz olduğu “kamuya yararlı dernekler statü”sü yasal olarak Bağışçıların Derneğe yapmış olduğu bağışların vergiden düşme imkanı vermektedir. Şöyle ki: üretici ve satıcı olan bağışçılar yapmış oldukları gıda, giyim, yakacak ve temizlik malzemesi bağışları için fatura kestiğinde, fatura üzerine “ihtiyaç sahiplerine yardım şartıyla bağışlandığı için KDV Hesaplanmamıştır” ibaresini yazmakta, bu şekilde yapmış oldukları bağışların karşılığında Dernekten almış oldukları alındı belgesi ile bağışın maliyet bedelini net kazançlarından yıllık beyanname ile düşebilmektedirler.

Kamuoyunun malumu olduğu üzere gerek toplanan bağışlar ve yapılan yardımla ilgili ve gerekse ihtiyaç sahiplerinin tespitinde çok değişik spekülasyonlar olmaktadır. Beşir Derneği bu çalkantılı dönemde tüm sorumluluğu üzerine alarak bağışçılarımızın emanet ettiği bağışlarının gerçek ihtiyaç sahiplerine ve dini vecibelere, örf ve adetlerimize uygun olarak hem bağışçılarımızın gönlünde en ufak bir şüpheye yer vermeyecek şekilde hem de ihtiyaç sahiplerinin rencide olmamasına gayret ederek hayra vesile olmayı amaç edinmiştir. Bu nedenle yapılan yardımlarla ilgili yerel ve ulusal medyada, sosyal paylaşım sitelerinde detaylı fotoğraflar paylaşılmamaktadır. Bu durum Derneğin tanıtımını olumsuz etkilese de İhtiyaç sahiplerinin rencide olmaması amacıyla bu hususa özellikle dikkat edilmektedir. Bununla birlikte Bağışların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması esnasında isteyen Bağışçı refakat edebilir, dağıtım hizmeti birlikte yapılabilir.

Bağışçı bağışının kendisi bizzat yapmak istiyor, Beşir Derneğinden sadece gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmesi hususunda yardım talep ederse bu hususta da gizlilik esaslarına riayet edilerek ihtiyaç sahiplerine ulaşılması yardımcı olunabilmektedir.

Beşir Derneği için en önemli amaç; hiçbir ayrımcılık gözetilmeden gerçek ihtiyaç sahiplerinin tespit edilerek bağışçıların bağışlarının ihtiyaç sahiplerine dengeli ve düzenli bir şekilde ulaştırılması Mazlum ve Mağdur gönüllerin sevindirilmesidir.

Dernek Genel Merkezinden ilçemizdeki yetim-öksüz çocuklar öncelikli olmak üzere düzenli maddi yardım yapılan aileler de vardır.

Dernek internet sayfası üzerinden yapılacak yardımlarda, belli bir kişiye ulaştırılmak üzere de bağış kabul edilebilmektedir. Bu şekilde yapılan bağışlarda bağışın ulaştırılması istenen kişinin kimlik, telefon ve adres bilgilerinin doğru ve açıkça bildirilmesi gerekmektedir.

Derneğimizin bir hizmeti de malum ilçemizde hafta sonu kan kaybından bir kardeşimizi kaybettik. Bu durum her an tekrar edebilir. Bu vesileyle Derneğimizin acil kan ihtiyacı olduğunda ilgili kan gruplarındaki kişilere ulaşabilecek şekilde kurulmuş www.kankardesim.org internet sitesi bulunmaktadır. Bu siteye isteyen kişiler telefon ve adres olarak ta sadece il-ilçe ismi seçerek belirterek üye olabilmekte, bu şekilde üye olanların cep telefonlarına siteye giriş şifresi gelmektedir. Bu şekilde üye olan kişiler kendilerine veya bir yakınlarına kan ihtiyacı olduğunda tekrar siteye cep telefonu ve telefona gelen şifre ile giriş yaparak ihtiyaç olan kan grubunu seçip İl-İlçe-Hastane ve 60 karakterden oluşan mesajını bırakıp “çağrı yap”ı tıkladığında belirtilen İl-İlçe’deki belirtilen kan grubundan olan üyelerin cep telefonlarına site üzerinden otomatik olarak mesaj gitmekte, bu şekilde haberdar olan üyeler kan ihtiyacının karşılanmasında yardımcı olmaktadırlar.

Sayın halkımıza saygıyla duyurulur.

Beşir DERNEĞİ
Boyabat Temsilciliği


İletişim için telefonlar:

Çetin ÖZDEMİR: 0 542 840 37 47
Mahir DANACI : 0 541 512 57 57

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: fatih şen 13 07 2015 15:29
dua edenlerden allah razı olsun. bayram gökçe kardeşimizi de teşekkür ederiz. bu hayırlı hizmetlere ortak olmak isteyen kardeşlerimizi www.besirdernegi.org adresindeki "gönüllü ol" butonundan gönüllü müracaatlarını yaparak gönüllü olabilirler. herkesi bekler, herkese teşekkür ederiz.

2. Yorum: bayram gökçe 11 07 2015 17:53
hayıra vesile olan o hayırı işleyen gibidir.o hayrı işleyendende hiç bir şey eksilmez.(h.ş)
allahu teala bu kardeşlerimizin sayısını çoğaltsın.amin.

1. Yorum: hasan topal 11 07 2015 03:52
çok çalışıyor beşir derneği. gerçek ihtiyaç sahipleri araştırılıp bulunarak yardımlar gerçek adreslerine gidiyor.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

370429


Tasarım:DtGaNi