Yayın Tarihi:15 07 2015 22:32(1824)

Yaşa Takılanların Emekli Olabilmesi İçin Kanun Teklifi Meclise Sunuldu

CHP, emeklilikte yaşa takılanlar için kanun teklifi hazırladı. Teklif meclis başkanlığına sunuldu. Teklif kanunlaşırsa yüz binler hemen yararlanacak.

Emeklilikte yaşa takılanlar için CHP harekete geçti. Sigorta ve prim gün süresini doldurmuş fakat emeklilik yaşının dolmasını bekleyen kişilerin bir an önce emekli olabilmesi için kanun teklifi hazırlandı.

MECLİS'E SUNULDU

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na Geçici Bir Madde Eklenmesi Hakkında Kanun Teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

Teklif sosyal güvenlik kanunlarına göre sigorta süresi ve prim gün sayısını doldurmuş ve yaşlılık aylığının bağlanması için yaş koşulunu bekleyenlerin emekli olmasını amaçlıyor.

TEKLİFTE YER ALAN MADDELER

Teklife göre 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olanlar istisna olacak. 8 Eylül 1999 tarihiden sonra sigortalı olanların bu kanun yürürlüğe girdikten üç yüz altmış gün içinde bu istisna ile yaşlılık aylığından yararlanabilmeleri için;

YAŞ KRİTERİ

Kadın ise 50, erkek ise 55 yaşını doldurmamış olmakla beraber; kadın ise 20, erkek ise 25 yıldan beri sigortalı bulunması ve en az beş bin gün, Kadın ise 50, erkek ise 55 yaşını doldurmuş olması ve en az beş bin gün veya kadın ise 50, erkek ise 55 yaşını doldurmuş olması, 15 yıldan beri sigortalı bulunması ve en az üç bin altı yüz gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olması şart olacak.

500 BİN KİŞİ YARARLANACAK

Teklif, yürürlükte bulunan sosyal güvenlik kanunlarına göre sigorta süresi ve prim gün sayısını doldurmuş ancak yaşlılık aylığının bağlanması için yaş koşulunu bekleyen 500 bini aşkın emeklilikle yaşa takılanların mağduriyetinin giderilmesini amaçlıyor.

Haber: Haberler.com

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: gerçekçi 17 07 2015 18:40
bu kanun teklifi geçecek olsa bile meclisten geçmez,sırf chp getirdi diye.akp getirirse o gün çıkar ama onlarda zaten getirmez.

2. Yorum: evet 16 07 2015 11:03
sade sigortalılar içinmi olacak bu .emekli sandığı yani memeurlar için ne olacak 60 yaşında bisağlıkçı düşünemiyorum 60 yaşında bi sekreter düşünemiyorum.60 yaşında bi güvenlikçi düşünemiyorum.60yaşında bi banka görevlisi düşünemiyorumm vs.vs. avrupada buyasa varsa bile adamların herrahatı her konforu sağlanıyor biz iznimize ayrılamıyorum maşımızdan kessinti olacak diye..adamlara izne ayrılırken ücret veriliyor tatilyerleri ayarlanıyor...vs.vs.vs

1. Yorum: birol çok 16 07 2015 06:58
vekilim sen vede senin gibi düşünen çok az kişiler var ama ginede allahsenden razı olsun


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

63981


Tasarım:DtGaNi