Yayın Tarihi:21 07 2015 04:40(1475)

Suruç'taki Katliamla İlgili Basın Açıklaması

Kobane’nin yeniden inşa çalışmalarına katılmak üzere İstanbul’dan Urfa’nın Suruç ilçesine gelen 300 gencin konakladığı Amara Kültür Merkezi’nde bugün meydana gelen patlamada onlarca gencin öldüğü ve onlarcasının da yaralandığı vahşi katliamı protesto etmek için 20 Temmuz 2015 Pazartesi günü saat 19.30'da Sinop Uğur Mumcu Meydanı'nda yapılan ve KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Metin Gürbüz tarafından okunan basın açıklaması.

Suruç’taki Vahşi Katliamı Nefretle Kınıyoruz!

AKP iktidarında sürdürülen dış politikanın olumsuz yansımaları katliamlara dönüşmüş durumda. Reyhanlı ve Gaziantep patlamaları açığa kavuşturulmazken, seçimlerde Diyarbakır’da katliam provası yapıldı ve halen gerçek faillere dair bir netlik açığa çıkarılmadı. IŞİD katliamcılarının üzerine ölüm düşürdüğü Kobane’ye yaşamı taşımak için İstanbul’dan Urfa’nın Suruç ilçesine gelen 300 gencimizin konakladığı Amara Kültür Merkezi’nde bugün meydana gelen patlamada onlarca gencin öldüğü ve yüzlercesinin de yaralı olduğu bildirilmektedir. Bu kanlı saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimizin ailelerine; barıştan, kardeşlikten, özgürlükten yana tüm güçlere başsağlığı dileriz. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Gençlerimize yapılan bu saldırı, özgürlüğe, barışa ve yaşama saldırıdır.

Katiller de, bu ortamı hazırlayanlar da bellidir.

Aylardır her açıklamamızda AKP’nin izlediği mezhepçi ve milliyetçi Ortadoğu politikasının ülkemizi patlamaya hazır bir mayın tarlasına dönüştürdüğünü ifade ediyoruz. Maalesef, gerçekleşen tam da budur!

Katiller sürüsü sivil ve masum demeden onlarca insanın ölümünü hedefleyecek eylemler gerçekleştirmektedir. 5 Haziran’da Diyarbakır’da da aynı plan uygulanmak istendi. Orada insanlarımızın soğukkanlılığı ve tedbiriyle katliam 5 insanımızın yaşamını yitirmesi ve onlarca yaralı ile sonuçlandı. Ne yazık ki, bugün Suruç’ta onlarca gencimiz vahşi saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

Öfkemiz büyük, ancak sözün bittiği noktadayız…

Katillere bu zemini hazırlayan politikaları uygulayanların tarih önünde hesap vermekten kurtulamayacağına inanıyoruz.

En ufak insani değerden nasibini almamış katiller sürüsünün gerçekleştirdiği saldırıyı nefretle kınıyor, yaşamlarını yitirenlere başsağlığı, yakınlarına sabır ve metanet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Ve son olarak belirtmek istiyoruz: Ne olursa olsun halkın direnişi ve dayanışmasıyla barış kazanacak… Özgürlük kazanacak… Yaşam kazanacak… Emperyalizm, IŞİD ve yerli işbirlikçileri Ortadoğu’da ve ülkemizde yenilecektir.

SİNOP DEMOKRASİ GÜÇLERİ

Facebook'ta Paylaş
6. Yorum: vicdan2 22 07 2015 01:36
biz vicdanımızı trabzonlu kenan kumaş'ın şehit düştüğü kulübede unuttuk! biz vicdanımızı 28 askerin şehit olduğu derecik karakolu baskınında unuttuk! biz vicdanımızıevinden çıkarken eşinin ve çocuğunun gözü önünde şehit edilen kaymakamımızda unuttuk biz vicdanımızı ekmeğinin peşinde koşarken istanbul'un göbeğinde şehit edilen cengiz akyıldız ile unuttuk.ve biz vicdanımızı yusuf yüzlü fırat çakıroğlu'nun şehit düştüğü ege üniversitesi koridorlarında unuttuk! ve şimdi kimse bizi vicdanlı olmaya davet etmesin. ders vermeye çalışmasın! evet vicdansızız çünkü vicdan bırakmadınız

kaynak: suruç'taki katliamla ilgili basın açıklaması - haberler - boyabat gazetesi

5. Yorum: vicdan1 22 07 2015 01:35
biz vicdanımızı diyarbakır'da hamile eşi aş erdi meyve seçerken eşinin yanında kafasına sıkılarak infaz edilen necdet astsubayın başında unuttuk! biz vicdanımızı üniversiteye hazırlanan ve dershane'den dönen serap eser'in 17 yaşında molotofla diri diri yanarak can verdiği minibüste unuttuk!biz vicdanımızı hakkari'de sokak ortasında kafasından vurulan 3 askerlerimizin başında unuttuk! biz vicdanımızı mayına basarak şehit düşen askerlerin cenazesinde unuttuk!biz vicdanımızı şırnakta halı sahada maç yaparken keleşlerle taranıp şehit olan özel harekatçı polislerimiz ile halı sahada unuttuk!biz vicdanımızı tekirdağlı neşe alten öğretmenin infaz edildiği köy meydanında unuttuk! biz vicdanımızı çukurcada karakol baskınlarında şehit düşen askerlerin cenazesinde unuttuk!biz vicdanımızı bingöl'de izinden dönen askerleri taşıyan silahsız 10'u şehit 80'i yaralı askeri roket atarla pusuya düşürdüklerinde unuttuk!

4. Yorum: bayram 22 07 2015 01:04
geçen yıl 6/8 ekim kobani olaylarında diyarbakırda kurban eti dağıtırken dövülerek çiğnenerek öldürülen ölüsü bile parçalanan kürt çocuğunu hatırladınızmı kesk sempatizanları.hatırlamaz
sınız çünkü size göre kürdün bile pkk lı olmayanı bölücü olmayanı insan sayılmaz.yüksek ovada güpegündüz enselerine sıkılan astsubaylarımızda insan değildi değilmi.peki gene diyarbakırda aşeren hamile eşine meyve almaya giderken arkasından kafasına sıkılan başçavuş askeri hatırlasdınızmı.peki izmirde pkk piçlerince bıçaklanan ve kan kaybı yaşarken ambulansın önü kesilerek hastanaye gitmesine izin verilmediği için kan kaybından ölen babası chp li adıda fırat yılmaz çakıroğlu olan genci hatırladınızmı.fıratın ambülansının önünü kesenler işte bu sosyalist gençlerdi.ölmelerine sevinmedim ama lütfen samimi olun dürüst olun olun pkk nın ekmeğine yağ sürmeyi bırakın.

3. Yorum: boyabatlı 21 07 2015 16:21
kobani bahane edilerek 50 yakın kürt vatandaşımız katledilirken nerdeydiniz.binlerce soydaşımız öldürülürken nerdeydiniz varın sizde gidin kobaniye
madem bu ülkede dikdatör var yürüyüyün esada pydye asker olun

2. Yorum: milat 21 07 2015 15:43
güngören,mavi çarşı,antepteki patlamalara ses çıkarmayanlar,beşikteki bebekleri kurşuna dizen,başbağlarda katliam yapanlara sus pus olanlar iş madımaka gelince,suruçta patlama olunca ortalığı ayağa kaldırıyorlar.dün bi askerimiz şehid oldu nerdesiniz ey kesk,demokrasi güçleri. sizde aynı nizama demokrasi dersi veren iki yüzlü akifin tabiri ile tek dişi kalmış canavar avrupaya benziyorsunuz.seçimlerde pkk uzantısı hdp ye oy verip barajı aştıranlar topluluğu öyle masum göstermeye çalıştığınız kişiler kobanide ypg terör örgütü saflarında yer almaya gidenler,tv de gördüm ingiliz amarikalı adamlar var bu topluluğun içinde.bunlar türkiye düşmanı ypg nin saflarına gidiyor sizler burda ypg yi masum göstermeye çalışıyorsunuz.yazık sizlere ama sizin gibi sir avuç güruhun bu millet nezdinde zerrece itibarı yok

1. Yorum: yeşile birbirlerini 21 07 2015 05:42
zerre kadar üzüldüm ise ne olayım. şu testisi şu yolunda kırılır


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

39775


Tasarım:DtGaNi