Yayın Tarihi:26 07 2015 00:34(2110)

Yerinden Sökülen Suluğu Zabıtaya Teslim Ettik

Dün sabah saatlerinde yürüyüş yapmak ve gördüklerimizin fotoğraflarını çekmek için Kalebağı'na gittik. Kalebağı'nda gördüklerimizin bir taneside Kedi ve Köpeklerin susuzluğunu gidermek için yapılmış olan ve demir kısmı yere gömülen suluklar oldu. Ancak geçerken bu suluklardan bir tanesinin çayın içine atılmış olduğunu gördük.

Bu çayın içine atılan suluğun milli servet olduğunu ve  Boyabat'ta yaşayan bütün insanlara ait olduğu bilinci içinde, durumu gözlemlemeye ve suluğa ne yapılacağını izlemeye başladık.

Sonra şöyle bir karar aldık, eğer Yatsı Namazı'nın sonunda da suluk aynı yerdeyse, başına bir şey gelmemesi için alıp yetkililere teslim etmeye karar verdik.

Yatsı Namazı sonrası kontrol ettiğimizde, suluk aynı yerde duruyordu, yüklendik Dörtyol'a kadar getirdik. Zaten hikayede burada başladı.

Yolda suluğu taşıdığımız gören bir hayırsever, bizim yapmak istediğimizi, bizden önce davranarak yapmış ve gerekli mercii ve yetkilileri uyarmıştı. Fazla uzatmayalım, suluğu Dörtyol'daki işyerimizin önüne koyup, her ne kadar hayırsever arkadaş aramıştır ama neticede bu suluğu gözümüze sokmayacağız, yetkililere iade edeceğiz, tam gerekli mercii ve yetkilileri arayacakken, Emniyet mensupları geldi ve suluğun akibetini sordu. Bizde kendilerine bu suluğun sabahtan beri çayın kenarına atılmış durduğunu, bunun milli servet olduğunu, bu sulukta Boyabatlılar'ın hakkı olduğunu, halallik gelmemesi için, yetkilileri arayıp iade edeceğimizi belirtince, biz hemen arayalım gelip alsınlar diyerek yanımızdan ayrıldılar.

Neyse biz sulukla hatıra fotoğrafı çektirirken, yetkili arkadaşlar geldi, biz kendilerine suluğu teslim ettik. Suluğu teslim alan yetkililer bu duyarlı davranışımız için bize çok çok teşekkür ettiler. Bizde suluğu gelip aldıkları için kendilerine teşekkür ettik. Suluğu araçlarına koyan yetkililer, bize bu tür davranışların her zaman ve herkes tarafından yapılması gerektiğini belirttiler.

Bizde, kendilerine bize değil, bu konuda ilk uyarıyı yapan hayırsevere teşekkür etmeleri gerektiğini belirttik. Ayrıca ismini öğrenemediğimiz hayırsevere buradan teşekkür ediyoruz ve hayırsever vatandaşımızdan, böyle gözüne batan durumlarda aynı hassasiyeti beklediğimizi buradan bildiriyoruz.

Facebook'ta Paylaş
4. Yorum: hakbal 27 07 2015 18:49
çok komik bir haber vatandaşlık görevini yapmak artık haber oluyormuş

3. Yorum: ana cadde maduru 26 07 2015 02:32
bu kadar güzel haberler yapıyorsunuz boyabt ımıza ve boyabat lı bazı memleket sever vatandaşlarımıza o kadar büyük destek oluyor her haberlerini istisnaısz yayınlıyorsunuz ki tebrik ederim sizleri.şu bizim ana bulvar var hani adnan menderes bulvarı bu caddede yollara kadar inen esnaf malzemelerini halkın kaldırımda yürümesini engelleyen esnaf dükkanlarını hiç mi görmüyorsunuz.birde orta çarşı var esnaf bulunduğu dükkanın hem kaldırımını hemde yolunu dükkan malzemesi ile kapatmış.buyrun gerçekten haberci iseniz bunları da haber yapın yoksa küsen darılanlar mı olur.önemli olan boyabat ımız mı yoksa bazı boyabat lılarımız mı.teşekkürler.

kaynak: hain ağaçlardan kurtulduk - haberler - boyabat gazetesi

2. Yorum: hüseyin cömert 26 07 2015 01:20
tabi o arda ....... .......... dedikleri karşısında şoke oldum.vay efendim o suluğu oradan almayacamışım falanca yerde suluk var diye telefon açacakmışım.birde zabıt tuttular. şimdi size bir fıkra anlatacağım.iki kör birgün köfte yiyormuş.körün biri diğerine niçin köfteleri çift çift atıyorsun ağzına demiş.diğer körde sen kör değilmisin nasıl görüyorsun demiş.diğeride ben öyle yapıyorum da demiş. benim suluğu getirdiğimi görüpte ispiyonluk yapan vatandaşa....11 katlı binaların arsasını ormandan alırken ihalede nasıl fırıldaklık yaptınız.oraya inşaat yaparken 6 kat olan yere 11 katı dikerken nasıl fırıldaklık yaptınız.sonra o suluğu çalan adam gözler önünde elinde göstere göstere getirirmi yoksa taksiye atar uçururmuydu.hırsız malını hırsızdan korurmuş.birileri hırsız ya karşısındakinide öyle görüyor.... ...... sen değil tümünüz az gelir. o binaların yıkılışını zevkle seyredeceğim.yakında sendende tazminatı söke söke alacağım.biliyorum canın gidecek ama,benim için hiçte önemin yok

1. Yorum: hüseyin cömert 26 07 2015 00:59
dün kalebağına doğru giderken bu suluğun çaya atılmış olduğunu gördüm.resmini çekip başka resimler çekmek için oradan ayrıldım. meytoğun yaşar ile tekrar gece o tarafa doğru yürüyüş yaparken suluğun yine orada olduğunu gördüm. acaba gündüz oraya atıp gecemi alacaklar diyerek vicdanım el vermediği için çaya inerek suluğu oradan aldım.suluk elimde tam bir tat otel ve lokantanın önünden gecerken ... ..... yolun kenarında dikiliyordu.meytoğun yaşar ... .....ı görür görmez suluğu çalmışlar diye şimdi telefon açar dedi. dörtyolda hakkı küçükbaşa şu yetkilileri ara şunu teslim edelim dedim. sayın hakkı bey telofonu henüz eline almıştı tak iki sivil polis memuru.hakkı bey durumu izah ettikten sonra zabıta amiri ve iki zabıta geldi.güya biz de suluğu teslim ederken resim çekecektik ya hevesimiz kursağımızda kaldı.zabıta memurunun suluğu yerinden alışını bir görseniz resmen dünyayı ben yarattım diyor.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

76474


Tasarım:DtGaNi