Yayın Tarihi:26 07 2015 20:57(1854)

Ayı Remzi 3 Yaşında

Sinop'ta, 2013 yılının şubat ayında bir mezarlıkta donmak üzereyken bulunan yavru ayı, Karacabey Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Ovakorusu Ayı Barınağı'na teslim edildi. Donmaya bağlı olarak ayakları tutmayan ve vücudunda doku zedelenmesi tesbit edilen yavru ayı kısa sürede sağlığına kavuştu.

Donmak üzereydi

Bulunduğu zaman üç aylık olduğu sanılan yavru ile özel olarak ilgilenen Veteriner Hekim Nihal Bilgici şunları söyledi: "Annesini kaybettikten sonra mezarlığa sığınan yavru ayı buraya getirildiği zaman içler acısı bir haldeydi. Kendisiyle arkadaşlarımızla birlikte özel olarak ilgilendik. Şu anda 3 yaşına yaklaşan hayvanın hiç bir sorunu yok. Doğal ortamında yaşamını sürdürüyor. Bize teslim edildiği zaman fotoğrafını çektiğimiz Remzi'nin bugünkü halini görünce ne kadar büyüdüğünü anlıyoruz" dedi.

Tam 74 arkadaşı var

Veteriner Hekim Nihal Bilgici, Karacabey Ayı Barınağı'nda büyük, erişkin, genç ve yavru olmak üzere 75 ayının doğal ortamlarında yaşamlarım sürdürdüğünü söyledi

Haber: Yurt Gazetesi

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

33932


Tasarım:DtGaNi