Yayın Tarihi:30 07 2015 21:32(2082)

Kargı Kavşağı İçin Özel Toplantı

Kargı İlçesinde, ilçe girişinde bulunan Kargı-Sinop kavşağında art arda meydana gelen trafik kazaları, trafik komisyonunu harekete geçirdi. İlçe trafik komisyon kavşak için özel toplanacak. Kargı ilçe girişinde bulunan ve Sinop ile Kargı yollarını ayıran kavşakta iki gün üst üste kazaların meydana gelmesi ve 14 kişinin yaralanması İlçe Trafik Komisyonu'nu harekete geçirdi. Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan, kavşağa trafik lambası konulması, uyarı levhalarının arttırılması konularının görüşülmesi için İlçe Trafik Komisyonu'nun toplanmasını talep ettiklerini belirtti.

İlçe kaymakamı Ali Erdoğan, "İlçe Trafik Komisyonunun toplanması için Emniyet Amirliğimiz gerekli yazışmaları hazırlıyor, Karayolları Osmancık Şube Şefliği de toplantıya bir temsilci gönderecek. Yazışmaların bitmesinin ardından muhtemelen önümüzdeki hafta toplantıyı gerçekleştireceğiz. Kavşakta ek tedbir olarak trafik lambası konulması ve uyarı levhalarının arttırılması konularını toplantıda değerlendirerek talep edeceğiz" dedi.

Kaymakam Erdoğan kazaların sürücülerin kavşaklarda durmadan karşıya geçmeleri sonucu meydana geldiğini belirterek, "Ek tedbirler alınması için gereken çalışmalar ilgili kurumlarla koordineli bir çalışma yapılarak alınacak. Ancak burada ne kadar tedbir alınırsa alınsın, sürücü kavşakta durmadan ve başka araçların gelip gelmediğine bakmadan kavşaktan geçmeye çalışırsa yine kazalar meydana gelecektir. Şuanda meydana gelen kazalara baktığımızda, kazaların neredeyse tamamının sürücülerin kavşakta durmadan karşıya geçmesi sonucu meydana geldiğini maalesef görüyoruz" şeklinde konuştu.

Haber: Çorum Dost Haber

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: istanbullu 01 08 2015 08:32
dünyanın hiçbir yerinde 100 km hızla gelen bir şeritten böyle bir dönüş verilemez. sen dönmek için yavaşlasan bile sol şeritten döndüğün için her zaman arkadan gelen bir aracın sana çarpma riski var. bu kavşak bir mühendislik hatasıdır. burada kaza geçirenler mahkemeye başvurursa bilirkişi raporu bu dönüşün trafik kurallarına uygun olmadığı raporunu verecektir. tazminat hakkı ve bu dönüşü böyle planlayanlar hakkında hukuki süreç başlayacaktır...iş buralara varmadan yetkililer buraya daha güvenli bir dönüş yolu inşa etmelidirler...


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

64732


Tasarım:DtGaNi