Yayın Tarihi:02 08 2015 21:15(1513)

Sinop’un 4 köyü mahalle oluyor

Sinop merkeze yakın 4 köyün mahalle yapılması için çalışmaların başlatıldığı öğrenildi. Sinop Belediyesi tarafından Sinop İl Merkezine bağlı Korucuk, Bostancılı, Orduköyü ve Osmaniye köylerinin mahalle olması için müraacatta bulunuldu.

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül; “Sinop’un gelişmesi için muhakkak dışarıya doğru özellikle Samsun ve Ayancık istikametine doğru genişletilmesi lazım. Yaz olduğunda şehrin nüfusu 150-200 bin olduğunda tabiri caizse debelenip duruyoruz.

Yeni Sinop’un, modern Sinop’un Sinop’un dışında söylediğim istikamette temsil edilmesi gerekiyor. Biz bu köylerimizin Sinop’a katılmasını istiyoruz. Bu yörede yaşayan insanlarımız artık bir köy değil de bir mahalle statüsüne kavuşacaklar. Yerleri tarla değilde arsa statüsüne kavuşacak. Dolayısıyla çok büyük problemleri gelecekte beraberinde getiren bu miras hukuku nedeniyle işte kardeşler arasında, akrabalar arasında olan burada senin hissen var, burada benim hissem var gibi sıkıntılar buralar parsellendiğinde bitmiş olacak.” Dedi.

Bu köylerde ikişer defa toplantı yaptım

Bu çerçevede bizim 4 tane köyümüz var bunlar Bostancılı köyü, Korucuk köyü, Ordu köyü, Osmaniye köyü ve Dibekli köyü’nün Akliman sahilindeki bir bölümü bunları Sinop sınırları içiresine yani imar planı sınırları içerisine katılması lazı diyen Başkan Ergül; “ Ben bu köylerde ikişer defa toplantı yaptım. Anlatmaya çalıştım ama bunu anlayanlar kadar anlamayanlarda var. İnsanların teretdütleri şu, ben köyde inek, tavuk hayvancılık yapıyordum arsa olduğu zaman ben bunu yapamayacağım. Böyle bir şey yok, zaten bu yapılaşma senin evinin oraya geldiği zaman bu kendiğiliğinden ortadan kalkacak.” Dedi.

Bir Tek Bostancılı Köyü Mahalle Olmak İstiyor!

Bir Tek Bostancılı Köyü Muhtarı kendi aralarında imza toplayarak biz Sinop’un içinde yer almak istiyoruz diye müraacatını yaptı diyen Başkan Ergül, diğerli yanlışta yapıyorlar diğer saydığım köylerde böyle bir müracaat yok ben bu hafta sonuna kadar süre vermiştim onlara. Müracaat etmeleri kendi menfaatleri icabınadır. Ben onlara böyle bir müraacatta bulunursanız bizde size destek oluruz, neye destek oluruz belediyeden alabilecekleri hakları en asgari şekilde almaya, plan projeler konusunda bir sürü mühendis arkadaşlar var onlara söyleriz çok daha mütevazi şekilde onları almaya çalışırız. Ama bunlara çok fazla itibar etmediler heralde, ben her köye en az 2 sefer gittim ve bunları anlattım.”

Sizin bu kentin önüne set çekmeye hakkınız yok

Bu köyleri yönetenlerin, bu köylerde yaşayanların böyle bir şeye de hakları yok. Siz Sinop’un önünde duvar gibi duracaksınız, atıyorum Ordu köyü, atıyorum Korucuk köyü ben oranın ilerisine gideceğim, ben havadan mı atlayıp oranın ilerisine imar planını getireceğim. Sizin bu kentin önüne set çekmeye hakkınız yok, kaldıki ben Sinop Belediyesi olarak bu saydığımız noktalarda çöplerini biz alıyoruz, içme sularını biz veriyoruz, yolları öyle sizinde bu şehre katılmanız lazım . Belediyecilik hizmetleri açısından da Sinop Belediyesi’ne şöyle faydası olacak, Belediyelerin almış olduğu ücretler belediyelerin nüfuslarına göre pay veriliyor. Şimdi oradan 15-20 bin kişi bu sınırlara katılırsa fena mı olur, aldığımız pay artar ve daha fazla hizmet etme şansımız olur dedi.

Bu işte Bostancılı muhtarı hariç diğer muhtarların vebali var

Ben bu zamana kadar anlatmaya çalıştım ama anlamadılar diyen Başkan Ergül; “ Bu işte Bostancılı muhtarı hariç diğer muhtarların vebali var. Olmaz böyle bir şey, şimdi Ordu köyü su istiyor suyu yok. Ben tankerlerle su taşıyorum, Korucuk deposundan su vereceğim, sen şimdi böyle ayak dirersen Sinop’un hakkını niye vereyim sana, ben sana su vereyim ama sende Sinop’un önünde set oluşturma, Sinop’un gelişimini hiç kimsenin keyfine bırakamayız. Bizim biran önce Sinop’un önünü açmamız lazım diyerek bu köylere çağrıda bulundu.

Haber: A. Fatih YILMAZ - Bizim Karadeniz

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

97218


Tasarım:DtGaNi