Yayın Tarihi:02 08 2015 22:04(958)

HEY AVCI! Elindeki silahı yavaşça yere bırak

Dünya, Afrika'nın en ünlü aslanı Cecil'in yasını tutuyor. Aslan gibi aslandı Cecil. Hilesi hurdası bol bir avda 50 bin dolara kurban gitti. Şimdi dünya arkasmdan ağlıyor, kampanyalar düzenleniyor ama gideni geri getirmek imkânsız. Biz de 'kalan sağlara', Türkiye'deki türlere baktık. Peşinen söyleyelim: Durum hiç iç açıcı değil.

Bir pars olduğunuzu düşünün... Görme, koklama, duyma gibi duyularınız olağanüstü. Güç, kuvvet ve çeviklik o biçim. Durduğunuz yerde altı metre uzağa, üç metre yükseğe sıçrayabiliyor, kendi ağırlığınızdan çok daha fazlasını ağaç tepelerine çıkarabiliyorsunuz. Ya da bir dağ keçisi olduğunuzu hayal edin... Düz duvarlarda bile kırmızı halıda yürür gibi rahat yürüyüp dağların doruklarında tüm güzelliğinizle geziyorsunuz. Ayıya ne dersiniz? Kilometrelerce öteden koku alabiliyor, gücünüz ve yeteneğinizle ormanın hâkimi olabiliyorsunuz. Veya gökyüzünün maviliklerinde kanat çırpan usta bir uçucu olan ulu bir doğansınız... Eğer bir hayvan olmak isteseydiniz emin olun yine bu ülkede yaşamak istemezdiniz. Nedeni basit: 5 milyon 500 bin ruhsatlı av silahı var. 115 bin 355'i ruhsatlı olmak üzere yaklaşık 3 milyon avcı aramızda yaşıyor. Paraya tahvil edilen hayatlar ve sıfır hak! Sonuç: Bugün avcılık yüzünden tükenmek üzere olan birçok tür...

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

75819


Tasarım:DtGaNi