Yayın Tarihi:04 08 2015 23:06(1145)

Güneş Yanığına Karşı Mısır Unu…

Tatile gittiniz, güneşin keyfini çıkarayım derken biraz abartıp güneş yanığı problemiyle karşılaştınız; üstelik gittiğiniz yerin yakınında da bir sağlık merkezi yok! Ne yapacağım şimdi diye düşünüyorsanız bu sorunun yanıtını Hisar Intercontinental Hospital Dermatoloji Uzmanı Dr. Funda Ataman’dan öğrendik…

Güneş yanığı fark edildiği anda hemen kapalı bir alana girmek gerektiğini belirten Uzm. Dr. Ataman; ‘Pencere camının arkasında da cildinizin yanabileceğini unutmayın. Güneş yanığının en iyi tedavisi korunarak hiç yanmamaktır. Buna rağmen yanık oluşursa basit yanıklarda hekiminizin önereceği ev tedavilerini uygulayabilir; şiddetli ise sağlık kuruluşuna başvurabilirsiniz’ açıklamasında bulundu.

Hangi durumlarda hekime başvurmak gerekir?

Geniş alanlarda kızarma, şişme, mor lekeler, su toplaması, kabarcıklar varsa, şiddetli ağrı ve kaşıntı görülüyorsa; bu belirtilere bulantı, kusma, ateş ve halsizlik eşlik ediyorsa en yakındaki sağlık kuruluşuna gidilmelidir. Serum tedavisi, kortizonlu iğne ve kremler, özel yanık kremleri, alerji hapları ve iğneleri, ağrı kesiciler ve antibiyotikler kullanılır.

Hafif yanıklarda uygulanabilecek ev tedavileri

Güneşte yanan kişinin, karanlık, sessiz, serin bir ortamda bacaklarını yukarı kaldırarak istirahat etmesi, bol sıvı tüketmesi, hafif gıdalarla beslenmesi ve alkolden kaçınması gerekir. Cildin güneş yanığına bağlı kuruluğunu gidermek için;

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

24905


Tasarım:DtGaNi